Chripka v prvním trimestru

13046
10.1.14 07:43

chripka v prvnim trimestru

Ahoj, jsem v 8 tt a vcera na me vlezla primo ucebnicova chripka. Mam syna, ktery je taky nemocny a hlidani jaksi neni, vsichni pracuji. Vcera vecer jsem uz nebyla schopna niceho. Musela jsem si vkladnout paralen. Mate s chripkou v tehotenstvi nejake zkusenosti? Bojim se poskozeni plodu nebo potratu. Za zkusenosti diky. Jo a k doktorovi ted fakt tahnout sebe a nemocnyho kluka nemuzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.1.14 07:46

@Gabrielaaa mám to samé co Ty, jen chřipku během měsíce a půl už podruhé :zed: dr říkal, že když beru paralen, mělo by to být v klidu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
10.1.14 07:48

Mela jsem, i pres 38, brala jsem nejaky panadol. Syn je v poradku, ale uz jsem byla v 2.trimestru.

• Citovat
  • Upravit
13046
10.1.14 07:50

Je to pech. Kamoska mela po chripce zt tak mam hrachy uz jsem jednou potratila:-( nejhorsi je ze lehnout proste nemuzu musim litat okolo kluka kterej je taky marod.. @martina.se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
10.1.14 07:57
@Gabrielaaa píše:
Je to pech. Kamoska mela po chripce zt tak mam hrachy uz jsem jednou potratila:-( nejhorsi je ze lehnout proste nemuzu musim litat okolo kluka kterej je taky marod.. @martina.se

taky se nervuju, jestli to bude ok.. ale na kontrole dr říkal, že se nic neděje, že 8 tt už je celkem v pohodě.. jenže já měla chřipku už od 24. 12, takže i mnohem dřív.. no jsem zvědavá na screen :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
10.1.14 08:02

@Gabrielaaa musíš hlavně srážet tu horečku všemi způsoby. Takže první volba je paralen (paracetamol), o stupeň dva chladnější koupel, příp. brufen, kdyby to nestačil pokrýt paralen. Brufen jednorázově tvému děťátku vůbec nijak neublíží ani v 8. tt. Jez hodně vitamínů, hodně C a zinek. Hodně pij. Dr. ti na tohle stejně vůbec nic nedá, je to virus. I když nejsem si jistá, zda je to virus chřipky. Sice už tady taky začíná, ale ještě není rozšířená. Těch virů, co teď řádí a můžou tohle působit, je víc a tudíž to nemusí být zrovna ten, kterého se tak bojíš. Tady aktuální zpráva SZÚ, poslední je zatím pro 51. týden http://www.szu.cz/…na-2013-2014
Horečka je jindy při boji s nemocí i prospěšná, ale v tom těhotenství ne, takže srážet čímkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.1.14 08:08

No jasny kdyz ne chripka tak nejaka pekna viroza. Nejdriv s tim prisel tata pak klyk a ted ja. Jsem na tom bohuzel asi nejhur. Sotva lezu @kaminky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
10.1.14 08:17

@Gabrielaaa jo jo, ať je to cokoliv, tak hlavně srážet horečku. To radši vezmi brufen než mít třeba 39. Taky jsem měla nějakou virózu v 1. trimestru (od 6. tt. do 9. tt.) a miminko je úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
10.1.14 08:43

@Gabrielaaa Ahojky, taky jsem dostala poradnou chripku cca v tydnu jako jsi ty. Mela jsem 38, silene me bolely klouby, omdlivala jsem. Uprimne ti reknu, ze porod byl proti tomu prochazka ruzovou zahradou, jak mi bylo zle. Manzel pak volal na gyndu a sestra rikala, ze paralen muzu. A byl to uplny zazrak, zapila jsem ho horkym cajem, zalehla a bylo dobre. Tak at jsi brzy zdrava :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
10.1.14 08:45
@Gabrielaaa píše:

Tak mu pust nejakou pohadku a zalehnete oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
10.1.14 08:51

@Gabrielaaa a tu opravdovou chřipku jsme měli naposled před asi 5 lety celá rodina a z úplného zdraví náhle 39-40 horečka, bolelo všechno, srazit to šlo na chvíli, úplně nás to položilo, cesta na wc byl výkon. Trvalo to týden, mezitím se přidal asi kašel a hnusná rýma, už si nepamatuju a další týden po uzdravení jsme ještě byli dost oslabení. Někdy přijde v lednu, jindy až v březnu.. Jakože ten hlavní nápor, první případy se objevují už dřív.

Příspěvek upraven 10.01.14 v 09:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
10.1.14 08:52

Já chytla v 8tt od rodiny přítele, horečky, kašel šílený, lék jsem vydržela nevzit, miminko bylo o. k., dnes má skoro 17měs. Podle dr.je u vysoké teploty lépe šetrný lék vzít, horečky plodu škodí, jen ne acylpirin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
10.1.14 09:52

Tohle se mi stalo při druhém těhotenství. Otěhotněla jsem v prosinci, začátkem února chřipka :zed: Horečky se blbě srážely, já brečela, že určitě potratím :? Gynekolog doporučil Paralen, já ležela a doufala. Pak mě to dohnalo k PL, nafasovala jsem ATB, ani jsem nepípla a bylo to. Vše dopadlo dobře, syn zdravý jako řípa :) Hlavně klid, drž se, ať je to brzo za váma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.1.14 09:56

Vsem dekuji jsm drobet klidnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
10.1.14 10:33

@fragola to asi nebyla chřipka, když ti zabrala atb.. Taky jsem se bála, hlavně těch horeček, ale bylo to pak taky OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí