Toxokaróza a těhotenství

Anonymní
9.1.14 22:29

Toxokaróza a těhotenství

Jsem na zacatku druheho trimestru a pri posledni kontrole mi doktor sdelil, ze jsem prodelala toxokarozu (nekdy drive), nyni nemoc neni v akutni fazi. Na vysledcich je primo napsano: stara nemoc, chronicka faze. Kdyz jsem se z nej pokusila vytahnout, co to tedy znamena, rekl, ze to nemam resit. :nevim:
No takze jsem se objednala k obvodnimu, aby mi to vysvetlil. A uvazuju o zmene gyndy.
Meli jste s tim nekdo zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1318
9.1.14 22:33

Neni to toxoplazmoza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
9.1.14 22:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
9.1.14 22:38

@Bebuše jo, jasne, toxocarozu znam, ale ze by se vysetrovala v tehotenstvi, aniz by k tomu vpbyla nejaka indikace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 22:38

Toxoplazmóza a toxokaróza, to jsou dvě naprosto odlišné nemoci. Celý internet je zaplavený informacemi o toxoplazmóze v těhotenství. O toxokaróze a rizikům pro plod ani ťuk.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.14 22:39

@vrtulka78 mám nadstandard u gynekologa, tak možná proto? netuším
zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
14871
9.1.14 22:45

A co by jsi na tom chtěla řešit, když to není akutní forma? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
9.1.14 22:47
@Anonymní píše:
Toxoplazmóza a toxokaróza, to jsou dvě naprosto odlišné nemoci. Celý internet je zaplavený informacemi o toxoplazmóze v těhotenství. O toxokaróze a rizikům pro plod ani ťuk.

Taky googlím… fakt skoro nic… http://www.mojetehotenstvi.cz/node/101937

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
9.1.14 22:47

Zakladatelko, prave podle toho, co ti gynekolog rekl, bych si myslela, ze se jedna o toxoplazmozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 22:58

@Boudice23 já jsem prostě typ člověka, který prostě potřebuje informace ;)
zajímalo mě hlavně, jestli jsem ještě zdrojem nákazy (i když dítě není ohrožené), navíc o škrkavce psí (tedy toxokaróze) toho vím skutečně dost, dědeček byl veterinář - pokud je fena nemocná, přenáší nákazu na štěňata při kojení. No ale z pohledu člověka o tom vím prdlajs… Samozřejmě trochu blázním a přikresluju, co není, ale znáte to, ty hormony…

@vrtulka78 mám to černé na bílem (laboratorní výsledky), takže se nepletu

zakl.

• Citovat
  • Upravit
14871
9.1.14 23:00

Pokud tě to hodně žere objednej se spíš rovnou na infekční-parazitologické)třeba bulovka), myslím, že obvoďák nebude ten nejpovolanější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
9.1.14 23:29

To me fakt zajima, zakladatelko, das sem prosim vedet, co ti doktori reknou, diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 23:40

@vrtulka78 jasně, v první fázi určitě zajdu na obvoďákem, protože s parazitologií a infekčníma chorobama má zrovna zkušenosti. Musím říct, že mi kolikrát poradil líp, než kdejaký odborník. Táhne mu na 70, tak má nějaký životní zkušenosti. Dám pak vědět. Každopádně jsem v klidu, protože gyn. by si určitě nelajsnul nějaký problémy. Vždycky mě s každým prdem posílá na vyšetření. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1318
6.2.14 20:09

Ahoj zakladatelko, muzu se zeptat, co ti rekli doktori?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.14 00:58

Hledala jsem ještě svoje výsledky z předchozího těhu a přišla na to, že tyhle testy mi u předchozího těhotenství nedělali. Takže jsem to přestala řešit, mohla jsem to prodělat kdoví kdy - třeba v dětství. Přečetla jsem o tom ještě dost na zahraničních webech a v podstatě všude uváděli, že toxokaróza nijak plod neohrožuje. Vysvětlovali tam i mé hodnoty v rozborech a podle nich mám skutečně pouze protilátky v krvi po kdysi prodělané chorobě. Vložila jsem dotaz i do jedné internetové poradny a jiný gynekolog potvrdil, že jde o chronickou fázi nijak neohrožující mimi. V současné době řeším mnohem závažnější zdravotní problémy, oproti tomu je tohle docela prkotina. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky