Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Bebuše jo, jasne, toxocarozu znam, ale ze by se vysetrovala v tehotenstvi, aniz by k tomu vpbyla nejaka indikace ![]()
Toxoplazmóza a toxokaróza, to jsou dvě naprosto odlišné nemoci. Celý internet je zaplavený informacemi o toxoplazmóze v těhotenství. O toxokaróze a rizikům pro plod ani ťuk.
@vrtulka78 mám nadstandard u gynekologa, tak možná proto? netuším
zakladatelka
@Anonymní píše:
Toxoplazmóza a toxokaróza, to jsou dvě naprosto odlišné nemoci. Celý internet je zaplavený informacemi o toxoplazmóze v těhotenství. O toxokaróze a rizikům pro plod ani ťuk.
Taky googlím… fakt skoro nic… http://www.mojetehotenstvi.cz/node/101937
Zakladatelko, prave podle toho, co ti gynekolog rekl, bych si myslela, ze se jedna o toxoplazmozu
@Boudice23 já jsem prostě typ člověka, který prostě potřebuje informace ![]()
zajímalo mě hlavně, jestli jsem ještě zdrojem nákazy (i když dítě není ohrožené), navíc o škrkavce psí (tedy toxokaróze) toho vím skutečně dost, dědeček byl veterinář - pokud je fena nemocná, přenáší nákazu na štěňata při kojení. No ale z pohledu člověka o tom vím prdlajs… Samozřejmě trochu blázním a přikresluju, co není, ale znáte to, ty hormony…
@vrtulka78 mám to černé na bílem (laboratorní výsledky), takže se nepletu
zakl.
Pokud tě to hodně žere objednej se spíš rovnou na infekční-parazitologické)třeba bulovka), myslím, že obvoďák nebude ten nejpovolanější ![]()
To me fakt zajima, zakladatelko, das sem prosim vedet, co ti doktori reknou, diky.
@vrtulka78 jasně, v první fázi určitě zajdu na obvoďákem, protože s parazitologií a infekčníma chorobama má zrovna zkušenosti. Musím říct, že mi kolikrát poradil líp, než kdejaký odborník. Táhne mu na 70, tak má nějaký životní zkušenosti. Dám pak vědět. Každopádně jsem v klidu, protože gyn. by si určitě nelajsnul nějaký problémy. Vždycky mě s každým prdem posílá na vyšetření. ![]()
Hledala jsem ještě svoje výsledky z předchozího těhu a přišla na to, že tyhle testy mi u předchozího těhotenství nedělali. Takže jsem to přestala řešit, mohla jsem to prodělat kdoví kdy - třeba v dětství. Přečetla jsem o tom ještě dost na zahraničních webech a v podstatě všude uváděli, že toxokaróza nijak plod neohrožuje. Vysvětlovali tam i mé hodnoty v rozborech a podle nich mám skutečně pouze protilátky v krvi po kdysi prodělané chorobě. Vložila jsem dotaz i do jedné internetové poradny a jiný gynekolog potvrdil, že jde o chronickou fázi nijak neohrožující mimi. V současné době řeším mnohem závažnější zdravotní problémy, oproti tomu je tohle docela prkotina. ![]()
Jsem na zacatku druheho trimestru a pri posledni kontrole mi doktor sdelil, ze jsem prodelala toxokarozu (nekdy drive), nyni nemoc neni v akutni fazi. Na vysledcich je primo napsano: stara nemoc, chronicka faze. Kdyz jsem se z nej pokusila vytahnout, co to tedy znamena, rekl, ze to nemam resit.
No takze jsem se objednala k obvodnimu, aby mi to vysvetlil. A uvazuju o zmene gyndy.
Meli jste s tim nekdo zkusenost?