Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@wasean Měla jsem něco podobného asi v šestém měsíci. Ofouklo mě a nemohla jsem pohnout pravou rukou od ramene až po prsty jak to šíleně bolelo. Nespala jsem. Hrůza. Bylo to od krční páteře. Chtělo to jenom čas a vůbec to nenamáhat. Trochu mi pomohly ty masážní emulze a chladící gely. Když to bylo studené bylo to lepší. Nakonce jsem si asi 3× vzala brufen 200. Už to nešlo a rozhodně pro prcka to bylo lepší než se takhle mordovat bolestí. Noci jsem probrečela. Nakonec to asi po týdnu toho nejhoršího odeznělo samo. Byla jsem na neurologii ale vzhledem k těhotenství mi doporučili čekat.
@wasean Koukej, nesmí. Ale jsi už druhý trimestr a zase taková hrůza to nebude. Já jsem po třech šílených dnech dospěla k názoru že ten stres a bolest je pro prcka horší než pár brufenů. Nic se nestalo. Malá je v pohodě. Neříkám, ať se láduješ hrstma ale když je to fakt na palici tak jedna 200 neublíží. A jinak žádné rehabky, nic takového mi nenapsali. Nikam mě neposlali. Ortopedické to není, to by musel být úraz nebo dlouhodobá bolest, tohle bude neurologické. A to ofouknutí bude určo ono. Doktor mi řekl: „to chce čas“
@wasean Já spala v sedě na gauči zaražená v rohu, ruku v luftu na pásce podloženou polštářema, namatlanou gelama. No šílené. Držím palce ať to rychle přejde! ![]()
@wasean A zkoušela jsi chladící gely? Mi to pomohlo trochu víc, možná to tu bolest i trochu zamrazilo?
A i obklady mi dělali dobře. Byla jsem s nervama v koncích a to vidím že máš doma ještě prcka. Ale já jsem opravdu cítila bolest od ramene až po prsty a nemohla jsem vůbec nic. Ruka na pásce a vůbec s ní nehnout. A mezi rukou a tělem vražený polštář a ruka na něm položená. Jsem jse se někde jen dotkla tak jsem se málem počůrala od bolesti.
@wasean Tak já jsem měla v těhotenství něco podobnýho. Ráno jsem se vzbudila a nemohla jsem pohnout rukou a bolelo mě to od ramena, jsem brečela bolestí, mamka mi to celý den nahřívala a masírovala molitanovým míčkem a na druhej den jsem se objednala k fyzioterapeutce, vzala mě, když slyšela, jak jsem zoufalá. Šla jsem tam, projela mi záda, řekla mi, že mám nějak sřípnutý žebra či co, že mi to blokuje dýchání a že to cítí i mimino, udělala mi nějakej hmat a mě se hned ulevilo, takže já bych někam zašla. Trvalo to chvilinku a ta úleva byla ohromná.
@zurina Jé tu úlevu ti závaidím, já to protrpěla. A bylo to asi to samé…
@wasean ahoj, taky jsem měla stejný problém v 6.měsíci, Dr. mi napsal Tramal - smí se prý ale pouze nárazově. Jinak tak akorát Paralen…
@wasean ahoj, muzu se zeptat, jak jsi dopadla s bolesti v rameni? odeznelo to samo? me od rana picha v rameni, jde to az do lopatky, nejlepe mi je, kdyz nelezim a nesedim, takze jsem zvedava, jak preziji noc. problem je, ze jsem 35tt, takze radeji bolest vydrzim, nez si brat nejake bobule…
.
Příspěvek upraven 08.01.15 v 12:29