Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj prosím o radu a o Váš výpočet datumu početí.
Pohlavní styk byl 3.10. a 13.10. poslední menstruace 19.9., dle UTZ mam termín porodu 6.7., dle poslední menstruace 26.6. tak co myslíte? ![]()
Někdy mezi oběma termíny
jako přesnější se bere termín stanovený při prvotrimestrálním screeningu - utz ve 12tt. Podle toho by měl gynekolog upravit termín porodu.
Záleží, jak dlouhý jsi měla cyklus? většinou bývá ovulace po 14 dnech od začátku poslení ms, ale někdo může mít později. a TP se stejně řídit nemůžeš, může to být o 14 dní dříve, nebo o 14 dní později. ![]()
@kknoflicek to je termín toho 6.7. dle prvotrimestriálního UTZ, ale v průkazce mam ponechány oba termíny.
@slavuska1 cyklus mám cca 32 dní a ovu pozdějí, ale přesně nevím kdy. Jen vím, že toho 3.10. byl sex s ochranou
Když se bere to, že ovulace bývá někdy plus mínus v prostředku cyklu, tak podle mě jsi otěhotněla toho 3.10 protože toho 13.10je už dost daleko. A taky záleží jestli jsi mívala ms pravidelnou po 28 dnech.
Tet to čtu, tak jestli ten první byl z ochranou, tak je jasné, že jsi otěhotněla při tom druhém termínu.
@Mochytka píše:
@nikol.ondrášovka ano
No jasne jak jinak. Tak hodne stesti
@kotýsek pro mě by to bylo nejlepší protože to bylo nechtěné toho 3.10., jsem z toho zoufalá. ![]()
Pokus 3. bylo s ochranou tak není co řešit a je to ten druhý termín