Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pralinka6266 píše:
Tak gratulace,to je super zpráva
![]()
A mudr ani nepoznala, že jsi měla kratší cyklus…
děkuju
tak on je normálně cca 28 dní cyklus, to že já mívám 30 je celkem vedlejší..a ovulace byla vlastně 12. den, obvykle bývá 14…, ty 2 dny nejdou na UTZ poznat ![]()
@Litta Ja nikdy neměla pravidelnej cyklus no. Já mám ten termín podle ultrazvuku a podle menstruace skoro stejnej. Mám tam rozdíl jen 2 dny takže mi zůstal termín podle menstruace na těhu kartičce. Právě mi připadá že když jsem byla ve 13 týdnů na ultrazvuku tak mimčo jsem měla větší. Mamka mi řikala že vždycky když šla na ultrazvuk z brachem tak ji to furt měnily ty termíny protože jednou byl větší a pak zas ne
(možná budeš oproti výpočtovým čtrnácti dnům trochu pozadu, tak bych se kdyžtak hned nehnala do vyvolávání)- Ještě k té větě. Já právě neřeším vyvolávání, ale naopak abych je donosila jak mám. Právě ten můj termín 2 listopadu odpovídá početí 9 února. A já počala 19 února viš. Takže právě né vyvolávání ale pravej opak
Aby těch 10 dnů nějak nechybělo nebo tak…Já tomu všemu nějak nerozumím. Jsem prvorodička ![]()
@martinka242 píše:
@Litta Ja nikdy neměla pravidelnej cyklus no. Já mám ten termín podle ultrazvuku a podle menstruace skoro stejnej. Mám tam rozdíl jen 2 dny takže mi zůstal termín podle menstruace na těhu kartičce. Právě mi připadá že když jsem byla ve 13 týdnů na ultrazvuku tak mimčo jsem měla větší. Mamka mi řikala že vždycky když šla na ultrazvuk z brachem tak ji to furt měnily ty termíny protože jednou byl větší a pak zas ne(možná budeš oproti výpočtovým čtrnácti dnům trochu pozadu, tak bych se kdyžtak hned nehnala do vyvolávání)- Ještě k té větě. Já právě neřeším vyvolávání, ale naopak abych je donosila jak mám. Právě ten můj termín 2 listopadu odpovídá početí 9 února. A já počala 19 února viš. Takže právě né vyvolávání ale pravej opak
Aby těch 10 dnů nějak nechybělo nebo tak…Já tomu všemu nějak nerozumím. Jsem prvorodička
Já chápu, že cyklus může být kratší, delší a ve tvém případě delší, ale že by ve 13tt nebylo vidět 10dní rozdílu, to mi přijde divný neb tady se posouvá maminkám i o jediný den ![]()
@martinka242 píše:
@Litta Ja nikdy neměla pravidelnej cyklus no. Já mám ten termín podle ultrazvuku a podle menstruace skoro stejnej. Mám tam rozdíl jen 2 dny takže mi zůstal termín podle menstruace na těhu kartičce. Právě mi připadá že když jsem byla ve 13 týdnů na ultrazvuku tak mimčo jsem měla větší. Mamka mi řikala že vždycky když šla na ultrazvuk z brachem tak ji to furt měnily ty termíny protože jednou byl větší a pak zas ne(možná budeš oproti výpočtovým čtrnácti dnům trochu pozadu, tak bych se kdyžtak hned nehnala do vyvolávání)- Ještě k té větě. Já právě neřeším vyvolávání, ale naopak abych je donosila jak mám. Právě ten můj termín 2 listopadu odpovídá početí 9 února. A já počala 19 února viš. Takže právě né vyvolávání ale pravej opak
Aby těch 10 dnů nějak nechybělo nebo tak…Já tomu všemu nějak nerozumím. Jsem prvorodička
[/cit
A co ti řekla mudr na tvé početí? Ptala si se jí?
@martinka242 No však to myslíme stejně. Aby ses nenechala doktory nutit do vyvolávání, protože by ty dny chyběly. Ale ne všude se to dělá takhle blbě, někde mají rozum a vyvolávají jen z vážnějších důvodů než přenášení o týden. ![]()
@pralinka6266 Nevím, co si představit pod větou „připadá mi, že bylo větší“.
Aby se náhodou taky nevyrojila za dvě strany informace, že sex byl ještě jeden, ale ne s partnerem. To je tu už zvykem.
Ale snad ne.
@Litta píše:
@pralinka6266 Nevím, co si představit pod větou „připadá mi, že bylo větší“.Aby se náhodou taky nevyrojila za dvě strany informace, že sex byl ještě jeden, ale ne s partnerem. To je tu už zvykem.
Ale snad ne.
Ja to nenapsala ze mi to pripada vetsi
?
Jen nechapu ten sex jak maminka pise, ty jo? ![]()
@monrom píše:
To vypadá na holku… Taky bychom jako třetí rádi
no právě doufám v holku, udělali jsme pro to, i když neúmyslně, maximum
a vy byste chtěli kluka nebo holku? ![]()
@Litta - Ne nemam dva tatinky jsem s pritelem uz 5 let a chtely jsme mimco. Doktor se me vubec na poceti neptal, nikdy. Vzdycky mi rekne v kolikatym jsem tydnu podle velikosti miminka. Poceti ktere bylo behem unora mu je jedno. Jednou je mimco vetsi a nekdy zas mensi. Koncem tehu, se to vzdy srovna.Dnes jsem byla na ultrazvuku. A k věte od @pralinka (Já chápu, že cyklus může být kratší, delší a ve tvém případě delší, ale že by ve 13tt nebylo vidět 10dní rozdílu, to mi přijde divný neb tady se posouvá maminkám i o jediný den .) 10 dnu rozdílu na ultrazvuku se ukazuje kdyz je rozdil mezi terminem s menstruace. To ze jsem otehotnela behem unora ne na zacatku ale spis ke konci nikdo na ultrazvuku nevycte.Ve 13 tydnu na ultrazvuku mi rekly datum podle toho jak je miminko velky. Poceti jim bylo jedno. Doktorovy je jasne ze kdyz jsem mela posledni menstruaci 28 ledna tak jsem proste otehotnela behem unora. A to ze spis ke konci nikdo z doktoru neresi kdyz mam termin porodu podle ultrazvuku a menstruace skoro stejny…Problem by byl kdybych mela rozdil techto terminu treba vyssi o vice nez tech 7 dni.Ale i dnes na ultrazvuku byl gynekolog se vsim spokojeny. Termin mi nemenil.Mam je oba skoro identicke. ![]()
Příspěvek upraven 28.05.14 v 12:31
@martinka242 Jasně že se neptají, protože tomu nevěří. 10 dní rozdíl ale vidět bývá, takže otěhotnění na začátku vs. na konci měsíce tuplem poznat je. Důležitější je logicky početí, ne menstruace. Ale ty máš rozdíl menší, tak to třeba hned dohnal a sedí ti to dle ms, tím lépe.
Pak ale neřeš případné dny na konci, je hlavní, aby bylo správně vyvinuté, což těch pár dní už nebude hrát roli, když už teď odpovídá. ![]()
@Litta Jo no, ted jsem zrovna koukala na moje plodne dny, ktere mely v tom unoru byt, podle posledni menstruace. A trochu jsem se spletla
Plodne dny byli od 10 unora do 15 unora a to v pripade idealnim cyklu 28 dni. A ja mam cyklus 30. Takze jsem pocala na konci plodnych dnu da se rict.Taky kvuli tomu pozdejsimu styku cekame Kluka
V poslednich dnech ovulace je kluk pry nejvetsi pravdepodobnost.Na ty podle dny jsem se divala na docela fajn int.strance.Je to dobra pomucka spis pro snazilky no.
@martinka242 Kalkulačka plodných dnů je nesmysl, většinou bere ovulaci kolem toho 14. dne od poslední ms, stejně jako Dr. pak při výpočtu těhotenství. Ale já třeba mívala ovulaci až po 20. dnu, takže bych musela nahlašovat raději jiné datum, aby to sedělo.
Teď se mi to tedy srovnalo, tak snad to tak už zůstane. Každopádně platí, že ovulace je 10-16 dní PŘED další ms.
Ajo no tak s tim mym cyklem 30 dnu a mesicky dlouhy 7 az 8 dni kazdej mesic bych si asi musela merit tu bazalni teplotu abych vedela kdy mam ty plodny dny. Nikdy jsem se nemerila ale treba zrovna toho 19 jsem mela nejvetsi pravdepodobnost.Ted uz to nezjistim. Ale neco na tom bude. Protoze uz dyl jsem si s pritelem nedavala pozor a vzdycky z toho nic nebylo. A zrovna v tom unoru jsme na sebe nemeli poradne cas a ten 19 unor jsme si taly nedali pozor a najednou jo ![]()
@martinka242 Celkem to odpovídá, ještě když jindy nebyl, tak je to prostě tutovka.
A taky i když to máš x měsíců pravidelně, jednou se to může celé posunout, ale na to už pak nepřijdeš.
Každopádně už bych to moc neřešila, tatínek je jistý, mimčo se vyvíjí výborně, teď si připravujte pomalu výbavičku a těšte se.
Přeji Ti, ať je vše nadále v pořádku a zůstane u tebe jak dlouho potřebuje. ![]()
Tak teď to chápu ptž mi to zkrátka přišlo divné neb vím, že každé mimi roste jinak, ale na začátku je vše hodně rychlé a za 10 dní by bylo vidět hodně změn, spíše po tom 12.13.tt se to začne lišit tak jak je geneticky dáno, ale důležité je, že je to v pořádku a ke spokojenosti všem ![]()
Gratulace k
ke
chlapečkovi