Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@rasataka nu doufám, že ano, ale snažím se to pořád nějak dopočítat ![]()
Já si to tet vrátila v kalendáři a jestli jsi otěhotněla toho 13.10 tak jsi
měla ovulaci až 25 den cyklu. A to je celkem daleko.
Ale rozum velí-jestli jsi měla ochranu toho 3.10 tak je jasné, že jsi otěhotnět nemohla!
Pokud 1)3.byl sex s ochranou
tak myslím že na 99 procent jsi otěhotněla 13. ![]()
@slavuska1 taky si to myslím, ale potřebovala jsem slyšet i jiný názor. Děkuji moc ![]()
@rasataka píše:
Pokus 3. bylo s ochranou tak není co řešit a je to ten druhý termín
Nevim. Nejsem doktor a navic se v tom nevyznam. Me je to jedno kdy sem otehotnela. Jsem monogamni
@slavuska1 podle mě je hlavní, že je od dva týdny menší a na základě toho je to početí 13.10.
@Mochytka píše:
@slavuska1 podle mě je hlavní, že je od dva týdny menší a na základě toho je to početí 13.10.
jo, takky si to myslím. navíc v kombinaci s ochranou napoprvý. a já měla, a i mám taky delší cyklus, 31-35 dní, a 2. syna jsme taky počali snad až 23. den cyklu, nebo kolikátý, prostě hodně pozdě ![]()
@slavuska1 nu já měla týden před další menstruací takže to vychází taky na pozdější termín. Pravidelnou MS po 28 nemám. ![]()
@Mochytka
stejně, jestli jste měli kondom, tak je nepravděpodobné, že jsi otěhotněla.
a otěhotněla jsi toho 13.10 kdy jsi kondom neměla.
A tím se vubec neřit, že je mimčo o dva týdny mladší a nebo že ti vychází termín jinak podle posledních měs. a jinak podle ultrazvuku.
To tak bývá v 95 procentech u všech.
@slavuska1 píše:
Pokud 1)3.byl sex s ochranou
- máš delší cyklus
- mimi na UTZ je o 2 týdny menší
tak myslím že na 99 procent jsi otěhotněla 13.
Taky to tak vidím ![]()
Kdysi se počítal jen jeden termín a to dle PM - ségra měla tři termíny, sestřenka dva. Nejstarší syn termín 7.2.-přesně tak se narodil, druhý syn 25.4.-narozen 17.4. a nejml.3.6. narozen 2.6. (u synů se na ultrazvuk nechodilo, jen u toho nejml.). Dcera termím dle PM 17.7. narozena 19.7.
Výpočet termínu porodu tabulkově dle menses se dělá minus tři měsíce od posledního menses a plus týden,. čili v tvém případě 26.6.2014 /to by odpovídalo standardu, že k početí dochází 14.den 28denního cyklu, čili 3.10.
Dále se ovšem TP upravuje dle UTZ, který upřesňuje stáří miminka, a tedy i gravidity a pokud ti to posunuli na 6.7., což je plus deset dní k tomu, znamenalo by to, že miminko je o deset dní mladší, než se vypočítalo dle menses, čili k oplodnění by mohlo dojít toho 13.10.
@kotýsek píše:
Já si to tet vrátila v kalendáři a jestli jsi otěhotněla toho 13.10 tak jsi
měla ovulaci až 25 den cyklu. A to je celkem daleko.Ale rozum velí-jestli jsi měla ochranu toho 3.10 tak je jasné, že jsi otěhotnět nemohla!
No, otěhotnět samozřejmě mohla i s ochranou a ovulace může klidně být i 25.den cyklu, směrodatný je spíše nález na UTZ.
@Mochytka co jsem naházela do kalkulačky tam mi to vychází na toho 13.10.
@kotýsek klidně mohla ovulaci dýl. Já ji tak mám normálně, doktorka to už ani neřeší, píše pak termín dle UTZ a je klid.