Dostat známou do své práce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahojky, myslíte, že je dobré dosadit kamarádku do práce? Raději anonym.
Mám s tím dvě velmi špatné zkušenosti a jednu velmi dobrou.
Už bych to neudělala.
- Citovat
- Upravit
No každý to má jinak, ale mně se několikrát potvrdilo, že ne s každým s kým piju kafe, bych mohla pracovat a taky ne s každým, s kým pracuji, bych mohla pít kafe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jestli je alespoň o polovinu lepší (myšleno po pracovní stránce samozřejmě), než ostatní, tak jo, jinak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Jestli je alespoň o polovinu lepší (myšleno po pracovní stránce samozřejmě), než ostatní, tak jo, jinak ne.
no pokud bude lepší, tak aby nevyšoupla nebo nepředhonila zakladatelku… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne. Kamarádka nemusí být po čase spokojená a nebo nemusí být spokojený zaměstnavatel a tebe potom bude hryzat svědomí, že máš nálepku toho, žes ji tam dostala TY.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neviděla bych na tom nic špatného, ale jsou 2 zásady:
1. Neslibuj jí, že se tam bude mít supr - popiš jí kolektiv, ve kterém bude pracovat, jak to popravdě funguje, ale obrázek o tom si musí udělat až ona sama
2. Neslibuj šéfovi ani vedoucí v práci, že ta osoba kterou příjmáš je super, že za ni ručíš, znáš ji apod. a to z podobného důvodu - nikdo neví, ani ty, jak na ni nová práce bude působit a jak se na ni bude dívat vedení a spolupracovníci
Když já jsem doporučila kamarádku, tak jsem řekla jen že ji znám z osobního života - je to strašně akční a ukecaná ženská, která má dobré vystupování, tak snad ji to půjde i tady - to bylo vše. A pracuje tam dodnes ![]()
Jeden kolega naopak řekl, že svého kamaráda zná z bývalé práce a určitě z něj všichni padnou na zadek a budou z něj unešeni - bohužel, odešel ani ne po 2 měsících, a na kolegu to nevrhalo moc dobré světlo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Říct jí o práci, o kterou by mohla mít zájem, ano. Pomoct jí, aby tu práci získala, ne. A pokud práci získá, narovinu si vysvětlit, že v práci bude váš vztah jen kolegiální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina.martina píše:
Neviděla bych na tom nic špatného, ale jsou 2 zásady:
1. Neslibuj jí, že se tam bude mít supr - popiš jí kolektiv, ve kterém bude pracovat, jak to popravdě funguje, ale obrázek o tom si musí udělat až ona sama
2. Neslibuj šéfovi ani vedoucí v práci, že ta osoba kterou příjmáš je super, že za ni ručíš, znáš ji apod. a to z podobného důvodu - nikdo neví, ani ty, jak na ni nová práce bude působit a jak se na ni bude dívat vedení a spolupracovníciKdyž já jsem doporučila kamarádku, tak jsem řekla jen že ji znám z osobního života - je to strašně akční a ukecaná ženská, která má dobré vystupování, tak snad ji to půjde i tady - to bylo vše. A pracuje tam dodnes
Jeden kolega naopak řekl, že svého kamaráda zná z bývalé práce a určitě z něj všichni padnou na zadek a budou z něj unešeni - bohužel, odešel ani ne po 2 měsících, a na kolegu to nevrhalo moc dobré světlo
No, abch to uvedla na pravou míru, tak šéf jěště vůbec nebyl rozhodlý pro novu pozici a ptal se mě jestli o někom nevím. řekla jsem že ne a pak mě napadla ona, tak jsem to jen tak plácla a netušila jsem, že se to chytí. Za čtvrt roku se rozhodl, že někoho přijmeme. Řekla jsem mu, že nevím, jestli je vhodná na tuto pozici a řekla jsem mu jaký jé člověk - jak ji znám - není to nějaká nejlepší kamarádka, opravdu jen známá, co mi sedí. Jí jsem vše o práci řekla a ona se na to necítila. Nakonec na pohovoru ji šéf ukecal a přijde mi, že ji chce vzít jen proto, že je na UP a může dostat na dotace. Sice tvrdí, že ji přijme proto, že má zájem to zkusit. Takže, teď si to své plácnutí jejího jména vyčítam, ale je pozdě. Když známe zjistila, jak je to super práce, říkala, že tam budce chtít být do 70 a nikdo ji od tama nedostane…, takže pochybnost, že bych mohla být ohrožena trošku je. Takže tak…
- Citovat
- Upravit
Ja jsem doporucila kamaradku na me misto kdyz jsem odchazela a vzali ji. Jako kolegyni bych nedoporucila asi by to po case nedelalo dobrotu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No, abch to uvedla na pravou míru, tak šéf jěště vůbec nebyl rozhodlý pro novu pozici a ptal se mě jestli o někom nevím. řekla jsem že ne a pak mě napadla ona, tak jsem to jen tak plácla a netušila jsem, že se to chytí. Za čtvrt roku se rozhodl, že někoho přijmeme. Řekla jsem mu, že nevím, jestli je vhodná na tuto pozici a řekla jsem mu jaký jé člověk - jak ji znám - není to nějaká nejlepší kamarádka, opravdu jen známá, co mi sedí. Jí jsem vše o práci řekla a ona se na to necítila. Nakonec na pohovoru ji šéf ukecal a přijde mi, že ji chce vzít jen proto, že je na UP a může dostat na dotace. Sice tvrdí, že ji přijme proto, že má zájem to zkusit. Takže, teď si to své plácnutí jejího jména vyčítam, ale je pozdě. Když známe zjistila, jak je to super práce, říkala, že tam budce chtít být do 70 a nikdo ji od tama nedostane…, takže pochybnost, že bych mohla být ohrožena trošku je. Takže tak…
Takze z ceho mas vlastne obavy?
Sef bude spokojeny s dotaci, i kdyz bude nemozna, ona s praci, protoze se ji zda super…Jak to ohrozuje tebe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z vlastní zkušenosti už bych takto nepomohla nikomu.
Do práce jsem dopomohla známé - opravdu jen známé. /její manžel říkal mému, že něco shání a u nás byla volná pozice/. Když k nám nastoupila, tak cca za 2 měsíce přestal její muž s mým mluvit. U nás cca za 2 roky došlo na propouštění - byla propuštěna žena, která tam pracovala o 3 roky déle, ale známá byla schopnější - vcelku logický tah vedení. Podotýkám, že za ty 3 roky, co spolu pracovaly, se spolu bavily jen pracovně, žádné kamarádské vztahy. Ale po propuštění začaly chodit na kávu… Propuštěná na ní zřejmě tlačit a tato známá se snad cítila ještě uražená, že u nás zůstala. Navíc na naši firmu během 2 měsíců přišly všechny možné i nemožné kontroly - nepovažuji to za náhodu /FÚ, hasiči, VZP, ÚP,… už si nepamatuji, co všechno/ Se známou pracujeme stále v téže firmě, ale od jisté doby mi odpovídá pouze v holých větách a na pracovišti máme poněkud dusno ![]()
prosím o anonym, aby se v tom někdo náhodou nepoznal a neměla jsem z toho ještě větší dusno ![]()
- Citovat
- Upravit
Muj manzel pracoval ve stejne firme se svagrem - praci mu dohodil. Zadne problemy. Svagr tam sice uz neni, ale kvuli dlouhenmu dojizdeni, ne kvuli praci ani kvuli vztahum.
To je abych vyvazila negativni zkusenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit