Neplacené volno a mateřská

2
9.2.16 14:04

Neplacené volno a mateřská

Dobrý den, mohu touto cestou poprosit o radu?!
Mám tři letého synka a zaměstnavatel mi poskytl neplacené volno do čtyřech let, v tomto období jsem chtěla být již těhotná, ale bohužel stále bez úspěchu :,(, počítala jsem že budu z neplaceného volna nastupovat rovnou na druhou mateřskou dovolenou, ale pro stálý neúspěch se chci zeptat zda je možné z neplaceného volna nastoupit na nemocenskou, třeba jen dva měsíce (při rizikovém těhotenství) a potom nastoupit na mateřskou dovolenou?
Moc děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
9.2.16 14:50
@motom píše:
Dobrý den, mohu touto cestou poprosit o radu?!
Mám tři letého synka a zaměstnavatel mi poskytl neplacené volno do čtyřech let, v tomto období jsem chtěla být již těhotná, ale bohužel stále bez úspěchu :,(, počítala jsem že budu z neplaceného volna nastupovat rovnou na druhou mateřskou dovolenou, ale pro stálý neúspěch se chci zeptat zda je možné z neplaceného volna nastoupit na nemocenskou, třeba jen dva měsíce (při rizikovém těhotenství) a potom nastoupit na mateřskou dovolenou?
Moc děkuji :mavam:

Až ti skončí neplacené volno, nastoupíš do práce. Nebo na PN.

Ale dokud trvá, museli byste se se zaměstnavatelem dohodnout na ukončení, ale to by byl sám proti sobě, kdyby na to přistoupil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.2.16 22:00

Moc děkuji za radu, neplacené volno ukončovat neplánuji, spíše jsem měla strach zda je možné jít na nemocenskou, bez újmy na financích, také si nedovedu představit nastupovat do práce třeba jen na dva měsíce a shánět hlídání, dopravu do zaměstnaní a vše okolo. Měla jsem vše dobře naplánované, ale bohužel nějak to nevychází :zed: dokonce jsem přemýšlela že raději nastoupím do práce na delší dobu a miminko odsuneme, ale to už bude asi velký rozdíl mezi dětma a také začínám mít strach zda vůbec bude možné druhé dítko mít :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat