Dostavení se k soudu

236
21.10.16 10:46

Dostavení se k soudu

Ahoj, je tu někdo, kdo rozumí právu? Za měsíc mám jednání u okresního soudu ohledně zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví k pozemkům. Vlastníků pozemků je více a většinový vlastník jej od nás všech chce odkoupit. Nabízel směšnou částku - dle mého názoru a tak mu na to nikdo nekyvl. Můj dotaz zní : musím se k soudu dostavit osobně, či mě může zastupovat právník či jiná osoba, jsem totiž na rodicaku a nemá mi kdo pohlídat děti. Nemám chlapa a rodiče jsou u toho soudu taky jako vlastníci, takže ti hlídat nemohou. Nebo si je mám vzít s sebou??? :D díky za rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26859
21.10.16 10:49

Myslim, ze muzes zmocnit k zastupovani sve rodice. Kdyz uz tam budou, tak je to nijak nezatizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
21.10.16 10:58

To by bylo super. Já bych to právě potřebovala vědět na tuty, jestli to tak jde. Ještě mě napadlo, zavolat na ten soud a zeptat se přímo, jestli mě tedy neposlou do háje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26859
21.10.16 11:03

@mama67 Ne kazdy pracovnik soudu je neprijemny. Jsou tam i prijemni lide, kteri ochotne poradi. Zavolej, zeptej se. Vzor plne moci na netu urcite najdete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.10.16 11:14

@mama67 dej plnou moc někomu, komu věříš. A soud upozorni na to, že tam budeš mít zástupce s plnou mocí jednat ve tvém zájmu - bacha, musí to být ověřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.3.17 11:14

Prosím snad tady některá budete vědět.. :-)
Byla na mě podána žaloba o určení vlastnictví…
Je možné aby mě u soudu někdo zastoupil (když mu napíšu plnou moc)??
Jde mi o to, že v době kdy se bude konat soud budu mít doma cca 2-3 týdenní miminko..
soud navrhoval, aby se to vyřešilo bez jednání, ale druhá strana bohužel nesouhlasila.. a já teď jaksi netuším jak bych to s tak malým mimčem měla udělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
27.3.17 11:22

Vzit ho sebou :think: a nekdo ti povezi venku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
27.3.17 11:47
@blekota15 píše:
soud navrhoval, aby se to vyřešilo bez jednání, ale druhá strana bohužel nesouhlasila.. a já teď jaksi netuším jak bych to s tak malým mimčem měla udělat..

Muzes byt zastupovana na zaklade plne moci, advokatem ci obecnym zmocnencem, ale pokud nebude vedet podrobnosti, tva pripadna prava moc neuhaji.
Muzes taky pozadat soud o odroceni jednani z duvodu predpokladaneho porodu a sestinedeli, uved tam predpokladany konec sestinedeli nebo jine lhuty, na kterou chces nove jednani vazat. To je bezne, soud ti podle me urcite vyhovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
27.3.17 11:56

@MCH takže plná moc stačí? děkuji.. :kytka: mám člověka který ví naprosto přesně o co se jedná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MCH
175
27.3.17 13:03

Ano, staci, poslete ji mozna radeji soudu predem, aby pripadne mohl vychytat chyby, kdyby se mu neco nezdalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová