Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, je tu někdo, kdo rozumí právu? Za měsíc mám jednání u okresního soudu ohledně zrušení a vypořádání podílového spoluvlastnictví k pozemkům. Vlastníků pozemků je více a většinový vlastník jej od nás všech chce odkoupit. Nabízel směšnou částku - dle mého názoru a tak mu na to nikdo nekyvl. Můj dotaz zní : musím se k soudu dostavit osobně, či mě může zastupovat právník či jiná osoba, jsem totiž na rodicaku a nemá mi kdo pohlídat děti. Nemám chlapa a rodiče jsou u toho soudu taky jako vlastníci, takže ti hlídat nemohou. Nebo si je mám vzít s sebou???
díky za rady ![]()
Myslim, ze muzes zmocnit k zastupovani sve rodice. Kdyz uz tam budou, tak je to nijak nezatizi.
To by bylo super. Já bych to právě potřebovala vědět na tuty, jestli to tak jde. Ještě mě napadlo, zavolat na ten soud a zeptat se přímo, jestli mě tedy neposlou do háje ![]()
@mama67 Ne kazdy pracovnik soudu je neprijemny. Jsou tam i prijemni lide, kteri ochotne poradi. Zavolej, zeptej se. Vzor plne moci na netu urcite najdete.
@mama67 dej plnou moc někomu, komu věříš. A soud upozorni na to, že tam budeš mít zástupce s plnou mocí jednat ve tvém zájmu - bacha, musí to být ověřeno.
Prosím snad tady některá budete vědět.. ![]()
Byla na mě podána žaloba o určení vlastnictví…
Je možné aby mě u soudu někdo zastoupil (když mu napíšu plnou moc)??
Jde mi o to, že v době kdy se bude konat soud budu mít doma cca 2-3 týdenní miminko..
soud navrhoval, aby se to vyřešilo bez jednání, ale druhá strana bohužel nesouhlasila.. a já teď jaksi netuším jak bych to s tak malým mimčem měla udělat..
@blekota15 píše:
soud navrhoval, aby se to vyřešilo bez jednání, ale druhá strana bohužel nesouhlasila.. a já teď jaksi netuším jak bych to s tak malým mimčem měla udělat..
Muzes byt zastupovana na zaklade plne moci, advokatem ci obecnym zmocnencem, ale pokud nebude vedet podrobnosti, tva pripadna prava moc neuhaji.
Muzes taky pozadat soud o odroceni jednani z duvodu predpokladaneho porodu a sestinedeli, uved tam predpokladany konec sestinedeli nebo jine lhuty, na kterou chces nove jednani vazat. To je bezne, soud ti podle me urcite vyhovi.
@MCH takže plná moc stačí? děkuji..
mám člověka který ví naprosto přesně o co se jedná ![]()
Ano, staci, poslete ji mozna radeji soudu predem, aby pripadne mohl vychytat chyby, kdyby se mu neco nezdalo.