Dostihy a coursing

1980
4.4.13 13:40

Dostihy a coursing

Běhají vaši psi? S jakými plemeny se coursingu nebo dostihům věnujete?
Kam jezdíte běhat, mají vaši psi licenci, běhají sólo, nebo jste zkoušeli i běhy v párech? Jaké košíky pro dostihy nebo coursing se vám osvědčily, co bandáže na zápěstí a kotníky, od jaké značky?

Pojďte trochu odbočit od zdejších témat kdo koho zase pokousal, čí to byla vina a jak se zbavit psa…

Příspěvek upraven 04.04.13 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3142
4.4.13 14:48

Jé, tak to si ráda počtu, já než se dostala ke coursingu(věkem čuby) začala mi haprovat bulina se srdcem, takže máme smůlu,

• takže sem přispěla vlastně asi jen tak :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.17 09:53

Nesnáším pejskaře!

Ahoj, potřebuji poradit.. Už několikrát se mi stalo že jsem byla ve sporu s pejskařem, jehož pes mi na chodníku umazal kabát, nebo cizí pes skočil do kočárku k synovi.. Ale včera už mi došla trpělivost..! Šla jsem domů, když před vchod vlítl malý uštěkaný Hanzlík a nechtěl mě pustit domů, slušně jsem požádala paní zdali by si psa vzala, paní psa zavolala, pes nic a začal agresivně štěkat a stál mi na botě :zed: Úplně mě to vykolejilo.. Fakt se psů bojím, slušně jsem paní znovu požádala zdali by si ho vzala.. paní na mě začala řvát že ona je stará a o holi jak si ho jako má vzít? Tak jsem už začala řvát taky že teda nemá mít psa když není schopná si ho uhlídat. A paní znovu řvala, že si na mě bude stěžovat že je to moje chyba, že mu chudákovi stojím v cestě a tak.. DÁ SE TOMU UBRÁNIT?!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.17 09:54
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji poradit.. Už několikrát se mi stalo že jsem byla ve sporu s pejskařem, jehož pes mi na chodníku umazal kabát, nebo cizí pes skočil do kočárku k synovi.. Ale včera už mi došla trpělivost..! Šla jsem domů, když před vchod vlítl malý uštěkaný Hanzlík a nechtěl mě pustit domů, slušně jsem požádala paní zdali by si psa vzala, paní psa zavolala, pes nic a začal agresivně štěkat a stál mi na botě :zed: Úplně mě to vykolejilo.. Fakt se psů bojím, slušně jsem paní znovu požádala zdali by si ho vzala.. paní na mě začala řvát že ona je stará a o holi jak si ho jako má vzít? Tak jsem už začala řvát taky že teda nemá mít psa když není schopná si ho uhlídat. A paní znovu řvala, že si na mě bude stěžovat že je to moje chyba, že mu chudákovi stojím v cestě a tak.. DÁ SE TOMU UBRÁNIT?!

Pardon- Mělo tam být - hajzlík..

• Citovat
  • Upravit
4497
27.1.17 09:57
@Anonymní píše:

a proč to píšeš do tématu, kde se diskutující baví o sportování se psem? Ono se říká, že pes pozná dobrého člověka a v tomto případě asi poznal opak neb řvát po staré paní o holi je fakt trochu mimo. Možná si uvědom, že ten pes je třeba jediná radost té paní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
27.1.17 10:08

Já se zase zakladatelce nedivím, taky by mi to vadilo. A pokud stará paní psa nezvládá, má ho mít na vodítku.
Jinak jsem myslela, že někdo tuhle diskusi založil teď, docela bych se zapojila, mám chrta, takže bych měla co k tomu říct. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14805
27.1.17 10:24

Tak já radši k původnímu tématu :mrgreen: Pár mých známých zkoušelo coursing s boxery, dvě feny myslím mají i licenci, běhalo se ze začátku většinou sólo a pak i v párech, jednou jsem viděla fotky z akce, kde byli asi čtyři psi ve skupině, ale to nevím, jestli už nejsou spíš ty dostihy :) Mně se to líbí, myslím, že je to pro psa super vyžití, ale mám kamarádku, které potom začala fena jaksi lovit i mimo dráhu a toho se hodně bojím, už jednou jsem lovce doma měla a je to dost peklo… Když jsem si o tom hledala nějaké informace, tak jsem všude četla argumenty typu, že je to nepravděpodobné, aby se tímto pes „zkazil“, že když je správně vychovaný, tak rozpozná, kdy běžet smí a kdy ne, že si lovecké pudy při sportu naopak vybije, že když má spolehlivé přivolání, tak se nemůže nic stát… nerozporuju to, ale pokoušet to asi nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
27.1.17 19:57

Já mám vipeta, takže běháme coursing. V květnu mu byl rok, takže během léta si splnil tréninkové běhy. Ale chrti musí mít změřenou kohoutkovou výšku, to se dělá jenom párkrát do roka, takže jsem ho na podzim nechala změřit a závodit bude až teď od jara. Už budu žádat o vydání licence.
Dostihy jsem s ním taky zkoušela, to ho baví, ale je to pes z výstavní linie, takže proti dostihákům je pomalej. Ale jinak běhání miluje. Když jsem s ním byla poprvé na coursingu, tak jsem ho prostě vypustila a on běžel. :lol: A to jsem ho na střapec nikdy neučila. Od tý doby, jak vidí „kůžičku“, tak se může zbláznit.

@Michelle_M - tak můj chrt taky loví všechno, co se hejbe. Ptáky, listí apod. Ale není to coursingem, ale prostě genama. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.17 05:36

@LenkaN26 Já se omlouvám, psala jsem to na mobilu a asi během psaní jsem to nějak omylem překlikla sem a vložila a až když jsem to potvrdila jsem si všimla že to je v jiném tématu..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.1.17 05:38
@LenkaN26 píše:
a proč to píšeš do tématu, kde se diskutující baví o sportování se psem? Ono se říká, že pes pozná dobrého člověka a v tomto případě asi poznal opak neb řvát po staré paní o holi je fakt trochu mimo. Možná si uvědom, že ten pes je třeba jediná radost té paní…

Počkat.. já jsem psala že jsem na ní řvala až po tom co pes mi stál na noze a paní řvala na mě! To jsem tam měla stát, čekat než mě pes kousne a pak se ještě paní omluvit? Já mám doma syna..a nikdy bych ho nenechala takhle obtěžovat cizí lidi. At paní psa klidně má, at jich má třeba 100 ale! At si ho vodí na vodítku když není schopná si ho chytit..

• Citovat
  • Upravit
14805
28.1.17 08:34

@PetraJ Tak ano, u chrtů do toho asi člověk jde s plným vědomím předem, nebo tedy měl by :mrgreen: Tohle byla už dospělá fena, vychovaná, do té doby všude bez problémů na volno a ty její útěky začaly až po pár bězích za střapcem… Možná náhoda, možná ne, každopádně pro mě velké varování :) Fuj, už bych to nikdy nechtěla zažít, pes čtvrt hodiny v pr… a já lítám po lese strachy bez sebe, že mi ho odbouchne myslivec… nakonec jsem pořídila pro sebe sedák, pro něj postroj a odpružené vodítko pro oba :D a dali jsme se na dogtrekking, na volno jsem ho pouštěla jen tam, kde bylo (relativně) bezpečno a taky to šlo, on na to byl celkem talent, hodně příjemné tempo a vyrovnaný tah :) Máš můj obdiv, pokud to u svého psa bereš tak nějak sportovně, že prostě je takový :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
28.1.17 11:21

@Michelle_M tak já bydlím na sídlišti, takže tady ho fakt nepouštím. On je schopnej se pustit za každým ptákem nebo když fouká vítr a lítaj listy ze stromů, tak je chce chytit. Takže na volno chodí jenom na louce za sídlištěm.
Ale na tom coursingu je to úžasný ty chrty sledovat, jak dělaj automaticky to, na co byli vyšlechtěný, i když je to člověk neučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
29.1.17 15:39
@Anonymní píše:
Počkat.. já jsem psala že jsem na ní řvala až po tom co pes mi stál na noze a paní řvala na mě! To jsem tam měla stát, čekat než mě pes kousne a pak se ještě paní omluvit? Já mám doma syna..a nikdy bych ho nenechala takhle obtěžovat cizí lidi. At paní psa klidně má, at jich má třeba 100 ale! At si ho vodí na vodítku když není schopná si ho chytit..

za prvé jsi nenapsala, co to bylo za psa, předpokládám, že nějaký malý smeták, za další, to, že pes štěká, neznamená, že tě kousne, ale řvát po staré paní mi přijde hodně mimo a vzhledem k té tvé hysterii jsi nejsem zcela jistá kdože ten konflikt vyvolal. Mám zkušenost, že takto nenávistní lidé jako ji ty, reagují dost často mimo. Ono občas záleží i na tónu, kterak komunikuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
29.1.17 15:41

Já mám doma chrty dva, jeden běhal hodně aktivně a byl i vcelku úspěšný, druhý běhat odmítá :-( resp. ve smečce ano, ale není schopen splnit podmínku solo běhu :-(. Athos běhal dostihy a coursing a byl skvělý, teď už je to dědula, ale jak vidí venku zajíce tak ho prožene. Nicméně to dělal od 6 měsíců tudíž nevím zda se zkazil dostihy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný