Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, nemáte některá tuto rybku? Kolik asi tak stojí? Na internetu jsem našla dost široké cenové rozpětí. ![]()
Díky ![]()
@tehuzu my jsme měli dva a k tomu několik komorníků, no a ten největší komorník je pořád naháněl až je uhnal ![]()
@kotaska91 To já bych zatím chtěla jen jednoho, ale příjde mi to docela dost riziko, za ty peníze.. ![]()
@kotaska91 Já ještě nemám ani to akvárko
Zatím jen zjišťuju informace.
@tehuzu akvárko by mělo být napuštěné min. 3 týdny jen s živými kameny, poté dát korál a až poté ryby, musí se udělat vhodné podmínky pro ryby- bakterie, minerály…
@tehuzu hlavně si taky spočítej, jestli jsi schopná mu udržovat prostředí, tyhle rybky jsou o dost náročnější než sladkovodní a to i na finance. Ta jedna rybky z toho vyjde asi nejlevněji. Mně se „Nemo“ taky strašně líbí, ale bála bych se, že mu nedám to, co bude potřebovat. Ty máš nějaké zkušenosti s rybičkami?
Nás ze startu stálo vše cca 20000, tak je fakt potřeba si to rozmyslet
@kotaska91 No právě a při představě, že se v tom akvárku potom něco zvrtne, rybičky to nepřežijou, já je tady obrečím a ještě si pak spočítám, kolik mě to stálo peněz, tak se do toho vůbec nehrnu. Mně stačí ty sladkovodní, který tady máme, jsou taky krásný a jsou to taky kámoši ![]()
@RadkaCh nám postupně všechny ryby pomřeli, některé se přicucly k filtru, některé napadl krab,,, ted máme jen korály, krevety a kraba, korály množíme, ale ryby chceme zas koupit, ale letadlo, co dováží tyto mořské živočichy do zverimexu u nás, lítá jen 2× do roka, tak musíme čekat
@kotaska91 No vidíš to, to je náročný i bez rybiček. To máte dobrý s tím letadlem
Že vy už jste tam všechny mořský potvůrky vybrakovali v tom zverimexu?
Já každou mrtvou rybičku nesu špatně, takže se různým experimentům radši vyhýbám. Minulý týden nám švagr donesl dva malý sumečky a ty naše mršky se do nich teda velice nepěkně pustili. Nejdřív do jednoho, ten teda vypadal strašně, já ho ještě přemlouvala, pošťuchovala, obracela (chlap stál za mnou a tlemil se mi
) a nakonec to nepřežil ani ten druhý. Mám totiž akvárko hned za sebou u počítače, takže když nemám co dělat, tak si povídám s rybičkami (ale blázen nejsem
)
@RadkaCh my jsme sladkovodn zrušili a nechali si jen mořské, kvůli místa, ale když jsme sladkovodní měly už dlouho- pár let a pak stářím umřely, tak jsem je taky obrečela