Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme starýho skoro 17 letýho jezevčíka a poslední dobou v noci nechce spát. Vyvenčíme jí naposledy než jdeme spát, kolem 23 - 23:30,dostane plínu, protože se už počurává a dáme si jí do postele kde je zvyklá spát v nohou pod peřinou. Pravidelně se kolem 4-půl 5 budí a chce dolu z postele, jde se napít a pak chodí třeba i dvě hodiny po bytě
Když jí dáme hned do svýho pelíšku, tak se tam vrtí, kejchá a dělá psí kuy, pak vyleze a korzuje po bytě, nelehne si jen chodí a navíc máme v předsíni lino, takže cvaká drápkama a já jsem po 10 minutách běsná
Trvá to už tak týden a je to děsně unavující
Já už neusnu, přítel třeba až za hodinu
Když se jí pokusíme vzít si jí do postele, tak chce prostě chodit. Navíc jsem nervozní, protože už špatně vidí a ve tmě možná vůbec, takže se stane že třeba schodí květináč s kytkou co máme v rohu na zemi a nebo se zasekne pod křeslem a 20 min.tam stojí a kouká. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Já už se pomalu bojím chodit večer spát, čekám co zase bude. Někdy má noc, že se takhle vzbudí i 2X a hodinu dvě korzuje a pak někde odpadne a spí. Co s tím? ![]()
Věci, co by mohla shodit dát pryč, zamezit přístup tam, kde je lino. Ono v tomhle věku to už lepší nebude a je to pak jak u lidí, ke stáru prostě „blbnou“.
@zuzouš Lino máme v předsíni, jinak koberce, ale to by jsme jí museli zavřít jedině do obýváku nebo k nám do ložnice, jenže nevím jestli by nekňourala
Za půl roku čekáme mimčo tak pak to bude teda dost výživný ty noci ![]()
@zuzouš souhlasím.
A dala bych ho do mostnostiu, kde ho můžu zavřít, kde si může klidně ťapat a já ho neuslyším a taky vím, že se mu tam nemůže nic stát.
My takhle měli čubu v kuchyni, byla tam sama, zavřená a my ještě dospávali a nikoho nebudila.
Stařecká nespavost?
Odstavila bych tam, kde nemůže napáchat nějaké velké škody nebo přizpůsobila místnosti tak, aby neměla co schazovat (stejně to pak budete dělat kvůli mimču) a ať si korzuje a vám dá pokoj
Já třeba kolikrát slyším jak se pod gaučem bouchla do hlavy o tu železnou konstrukci.No zkusím jí zavřít do obýváku, máme ho spojenej s kuchyní, kytku dám pryč a nic jinýho co by mohla schodit tam neni.Jen doufám že za těma dveřma nebude kňučet. My jí nesmíme vyvolat stres, protože trpí epilepsií a bere na to léky
mahdalko- hele narovinu, za půl roku, až se miminko narodí, už stejně pejsek nejspíš nebude
V tomhle věku si nemůžeš být jistá měsícem. Moc bych nehleděla do budoucna a snažila se to zařídit ku spokojenosti všech. Když bude zavřená kňučet, můžete jí nechat přístup jen tam, kde jsou koberce, předsíň buď zavřít nebo přepažit, aby to tam nehlučelo. Nebo pokud by se vám kvůli pejskovi chtělo, můžete pořídit do předsíně koberec, vyprodávají se řízlé kusovky a když se trefíte do rozměru, je to celkem normální cena. Zkus to vidět i z lepší stránky- spousta psů si nenechá plínku, tahá jí dolů a pak jsou všude loužičky-v lepším případě, tak aspoň tohle vás nemusí trápit ![]()
@Baslerinda Co to je kenelka?
Klec ne, proboha, do tý bycch jí nikdy nezavřela, tam by ai dost vyváděla a kňučela ![]()
@zuzouš No,doufám že vydrží co nejdýl
Jinak plínu si nechá, to jo, ona je strašně hodná, ale stane se, že jí obča pročůrá a pak je na koberci flek kterej musíme drbat. Vlastně ty koberce máme už jen kvůli ní, páč jí po lině kloužou nožky a to prej neni dobrý na páteř. Až odejde do nebíčka, tak je hned vyhodíme a dáme plovoučku. Zkusim jí až bude zase chodit po bytě zavřít v tom obýváku. Někdy s ní chlap dojde v těch půl 5 ráno ven na malou procházku, dá jí znovu do postele a ona nějakým zázrakem usne - musíme holt nějak experimentovat
@mahdalka píše:
@Baslerinda Co to je kenelka?Klec ne, proboha, do tý bycch jí nikdy nezavřela, tam by ai dost vyváděla a kňučela
Třeba tohle http://www.dobre-krmeni.cz/…avky-na-psy/
Ale asi by si už nezvykla co ![]()
@Baslerinda Aha,tohle, to jsem už viděla. Ale to je malý, to by se nemohla hýbat a mě by jí bylo líto, zavřít jí tam. Navíc jak by jsme jí zabránili v pohybu, tak by kňourala a vyváděla - dneska k ránu jsem jí zkoušela držet proti její vůli v posteli, páč chtěla sekočit a nedala se, prostě se rvala dolu a kňučela a navíc jí nechci stresovat kvůli těm epil. záchvatům - prý je vyvolává stres. Mě přijde jak kdyby ta potvora měla v hlavě hodiny. úderem půl pátý se začne mlít, oklepávat se, zívat a už leze z postele. Přijde mi že jí jde vyloženě o to korzování po bytě, že chce chodit a nechce ležet. A chodí bez přestání třeba dvě hod. což je už někdy opravdu na palici.
Taky si myslím, že je to podobný, jak u starých lidí…asi bych jí v tom nějakým způsobem nebránila. Do chodby dala třeba ten koberec, nebo ložnici zavřela. Ale asi bych jí to s ohledem na její věk tolerovala ![]()
A nechce se ji treba ven? Curat, kadit? Pokud usnula po kratke vychazce, tak mozna potrebuje ven.
A klapani drapku taky resime, striham drapky sama, tak kdyz ostriham jednu tlapku, tak s tou tlapkou delam pohyb jak pri chuzi, a kterej drapek jeste klape, pristrihavam. ![]()