Ztráta srsti u jezevčíka

Anonymní
25.3.13 14:34

Ztráta srsti u jezevčíka

Raději anonymně chodí tady i majtelka chovné stanice z které máme psa
Máme jezevčíka, který měl špičku ocasu bez srsti teď jsem si všimla že začíná mít bez srsti nejen špičku ocasu, ale i ocasek celkově a taky kraje uši má hodně málo srsti oproti středu uši. Nevíte někdo zda je to jen nějaka kožní nemoc, která se dá lečit nebo je to genetická choroba a v tom případě by majtelka neměla mít možnost psi ani prodavat s PP
Nevíme na 100% zda to ma od štěněte, ale podle fotek co jsme jej fotili hned jak u nás byl tak jde vidět že kousek špičky ocasu ma neosrstěné. Psa sice vratím nechcem ted je u nás už stejně dost navyknutý a ani by jsme jej nevratili, ale jestli je to geneticka vada a majtelka o tom věděla dá se nějak stěžovat aby nemohla prodavat už další štěnata bez srsti kteří mají potom také znevyhodnění na vystavě?
dík všem za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12870
25.3.13 14:43

U našeho psa to byla nefunkční štítná žláza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.13 15:49
@mag píše:
U našeho psa to byla nefunkční štítná žláza.

a byli ještě nějaké další příznaky jak by se dala štítna žláza lepe poznat? a na kolik tak asi vychazí lečba i když to bude asi u kžadého psa jinak, ale zajímalo by mě kolik tak a zda vůbec je to nějakým způsobem lečitelné díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
25.3.13 15:53
@Anonymní píše:
a byli ještě nějaké další příznaky jak by se dala štítna žláza lepe poznat? a na kolik tak asi vychazí lečba i když to bude asi u kžadého psa jinak, ale zajímalo by mě kolik tak a zda vůbec je to nějakým způsobem lečitelné díky :kytka:

Ne, jenom to linani, s pomoci léků se zase pekne osrstnila, bere normálně lidske léky ( euthyrox 150, thyreotom forte) a stojí nás to zhruba 1000 Kč na tři mesice. V léčbě je už zhruba 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný