Jaké granule pro jorkšíra

3893
23.3.13 10:34

Jaké granule pro jorkšíra

Hezký den.
Máme 8 měsíčního Jorkšíra a stále nevíme jaké granule. Vyzkoušeli jsme K9, ale u těch mi přišlo, že má pořád hlad a často kaká. Pak měl chvíli Calibru-tu nechtěl jíst a teď má brit care, ale nevím, jestli u této značky zůstat-hlad má pořád. Má 4 kg ale tlustý není-je jen větší než klasický jorkšír-jeho mama i tata jsou taky větší jorkšíři. Je převážně na granulích a občas má maso. Poradíte prosím, jaké granule či jestli je normální, že má pořád hlad. Samozřejmě dostává několikrát denně jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
23.3.13 10:37

Applaws. 75%masa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.3.13 10:38

Bez obilí a dalších dobrot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.3.13 10:53

Ahoj, já dávám eukanubu a jsem sní spokojená-jí třikrát denně a má 2,2kg, kaká dvakrát denně. když chci prostřídat tak koupím purinu, občas mu uvařim maso s rýží a mrkví. Snaž se vybírat granule kde je hodně masa a málo obilovin a kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.3.13 10:59
@baaruunkaa píše:
Ahoj, já dávám eukanubu a jsem sní spokojená-jí třikrát denně a má 2,2kg, kaká dvakrát denně. když chci prostřídat tak koupím purinu, občas mu uvařim maso s rýží a mrkví. Snaž se vybírat granule kde je hodně masa a málo obilovin a kvalitní.

Osobně by mě zajímalo, kde nejsou obiloviny vůbec. Teda kromě Applaws. Ať jsem hledala jak jsem chtěla, všude byly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
23.3.13 11:01

AHoj, nemáme jorkšíra, ale kupujeme hills jehněčí s čímsi a jsou dobré a zdají se mi i dost syté. A nově máme taste of wilde, jsou taky fajn a příště zkusím orijen, mají vysoký podíl masa a vyhráli snad i nějaké testy granulí. Hlavně jsem nadšená z těch příchutí, na rozdíl od našich, kde je pořád jen kuře a něco, mají tyhle hovězí, jehněčí, lososa atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
23.3.13 11:02

Ahojky…my kupujeme Friskies od Puriny a jsou super. Také jsme měli problém najít ty správné granule. Tyhle ji chutnají a má super váhu. celkově Purina pro plan má výborné granule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
23.3.13 11:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.3.13 11:08

@LendulkaM a přečetla sis složení? :nevim:

Z těch lepších mě napadá ještě Artemis, Canidae, Canine Caviar… stačí asi trochu pogůglit, diskusí o granulích je milion. Taky záleží, co bude sedět a chutnat konkrétnímu psovi.
Acana má bezobilné řady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
23.3.13 11:09
@Seizdra píše:
Osobně by mě zajímalo, kde nejsou obiloviny vůbec. Teda kromě Applaws. Ať jsem hledala jak jsem chtěla, všude byly.
řekla bych, že jsou všude, co se týká množství masa tak jsou na tom dobře granule od eukanuby, puriny a royal-chce to číst složení. Teď jsme měli od známých na dokrmení nějaké levnější a opravdu šlo vidět, že ten pes byl hladový. V některých zverákách dávají i vzorky tak to chce zkusit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
23.3.13 11:16

Eukanuba

My jsme vždycky krmili Eukanubou. Do toho jsem mu tedy ještě přimíchávala extra balíček granulí přímo pro jorkšíry. Co se týče té eukanuby, nemůžu si ji vynachválit. Když jsem si loni dovezla štěně, dostali jsme i sáček krmení (mám dojem, že nějaký proplan)… musím říci, že tedy hromádka po pejskovi byla cítit na sto honů. Po přechodu na Eukanubu byly hromádky ukázkové a i bez velkého zápachu :). Navíc na té Eukanubě oceňuji to, že ty granulky jsou opravdu maličké… s velkými měl náš vždycky problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.3.13 11:17
@baaruunkaa píše: řekla bych, že jsou všude, co se týká množství masa tak jsou na tom dobře granule od eukanuby, puriny a royal-chce to číst složení. Teď jsme měli od známých na dokrmení nějaké levnější a opravdu šlo vidět, že ten pes byl hladový. V některých zverákách dávají i vzorky tak to chce zkusit.

Tak přesně v těch, co jsi vypsala, je snad největší svinstvo. Vše voňavy, umělý, soleny. Jen díky dobré reklamě si lidi myslí, jaká to není pro psy dobrá strava, přitom realita je někde jinde. Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.3.13 11:21

Jen tak pro zajímavost. Složení eukanuby. sušené drůbeží a krůtí maso (30%, přírodní
zdroj glukosaminu a chongroitinsulfátu),
kukuřice, pšenice, živočišný tuk, rýže, sušená řepná dužina (2,5%), drůbeží bílkovinný
hydrolyzát, sušená celá vejce, sušené pivovarské
kvasnice, chlorid draselný, rybí olej, chlorid sodný, hexametafosfát sodný,
fruktooligosacharidy (0,4%), lněné semínko,
mannanoligosacharidy, brutnákový olej, extrakt z
květů aksamitníku. Tohle na mě nepůsobí jako kvalitní krmivo. A o složení royal se ani nebavím, tam ti zmetci ani nepíšou procenta, ale už to, že kukuřice a obilí je na 1.místě (tedy největší podíl v celku) o něčem svědčí. Bohužel o ničem dobrým.

Příspěvek upraven 23.03.13 v 11:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
23.3.13 11:23

Právě že spoustu diskuzí jsem prošla-každý píše něco jiného a hlavně je spousta diskuzí starých, a nové granule se objevují dál a dál. Na eukanuba jsem neslyšela moc chváli-prý předražená značka. Děkuju moc za rady, vyzkouším. Jen ten royal-tomu moc nevěřím-je to údajně předražená značka, která neodpovídá kvalitě. nechci mu dávat nějaké svinstvo. K9 byla taky hodně vychvalovaná a čím dál více lidí nadává. Možná změnili složení, kdo ví. Děkuju všem moc za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
23.3.13 11:24

A tady složení Applaws. Kuřecí maso 66% (sušené), čerstvé kuřecí maso
8%, hrášek 8%, bramborový škrob 6%, drůbeží
olej 2,5% (zdroj Omega 6), řepná dužnina, drůbeží
vývar, celá vejce (sušená), rostlinná vláknina,
minerální látky, vitamíny, lososový olej (zdroj omega-3, EPA a DHA), rajče, mrkev, extrakt z čekanky (FOS), vojtěška, mořské řasy / hnědá
mořská řasa, výtažek z kvasnic (Beta Glukan 0,1%), glukosamin, methylsulfonylmethan (MSM),
chondroitin, mrkev, máta, papriková moučka,
kurkuma, tymián extrakt, extrakt z citrusu, taurin 1000 mg/kg, extrakt z juky, brusinky, extrakt z
fenyklu, rohovník extrakt, zázvor, šípkový
extrakt, extrakt z pampelišky, extrakt z
rozmarýnu olej, oregano, probiotika - E1705
Enterococcus faecium cernelle 86 (SF68: NCIMB 10415) 1.000.000 cfu/kg pro tvorbu, obnovu a udržení vyvážené střevní mikroflóry u psů. Osobně jsem nenašla žádný jiný s takovým obsahem masa, bez obilí. Přece jen - pes není slepice. Zakladatelko, vybírej podle složení, ne reklam a obalu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný