Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Rachael
Tak to naše je typická vyllizovačka
Je ale zajímavý, jak je každej pes naprosto jinej
Ahoj holky tak ja jsem zacala kupovat Royal Canin pro Jorky a nase Dejda by se jich uzrala. jinak mame uz od drivejsiho psa zajity rezim ze rano dostane ryzi s kur. masem a pak cely den granule a vyhovuje nam to. uvarim kure tak 1.7 kg a dam i mrkev a 3 az 4 pytliky ryze, rozpytlikuju na porcicky a dam do mrazaku. pohodicka. takhle ma ranni bastu pomalu na mesich kazdy den.
Nečetla jsem diskuzi, ale používáme royal přímo pro jorkšíry, případně pro plan, kde je více druhů.
Takže z těch nejvíc kvalitnějších a samozřejmě dražších bych brala: Applaws, Taste Of The Wild, Acana, Artemis, Orijen… Všechny 5 bez obilovin ![]()
Z těch kvalitních: Brit Care, Calibra, Nutram, Fitmin, Eucanuba, Hills, Pro Plan, Arden Grange, Bosch, Happy Dog…
Z těch středně kvalitních: Ontario, Eminent, Brit Premium, Chicopee, Anka, K-9…
A určitě nebrat! Pedigree, Chappi, Propesko, Darling, Friskies… Ani Royal Canin, konzervuje se BHT a BHA!!!
![]()
@Seizdra Ahojky, přečetli jsme si složení granulí Purina a to je katastrofa!! No fuj! Prosím Tě, koukám se na net na ty granule Apllaws a chci je objednat. Prosím jen se Tě chci zeptat, který typ kupuješ pro svou fenečku? Já jen ať nekoupím nějaké velké obludy. Jsou to tyto?
„Applaws granule pro psy Adult Small & Medium Breed Chicken 2kg - 75% masa - Kuře“
Protože ty Purina granule jsou docela malé a když jsme koupili nějaké větší, tak s tím byl problém
A prosím Tě, kupuješ je přes internet nebo je mají u Vás ve zveráku? Já jen kdyby přes internet, tak jestli třeba máš nějakou oblíbenou stránku, se kterou máš zkušenosti. Moc děkuji za rady ![]()
@LendulkaM Není zač…
Kdybyste teda začali dávat jiné granule, tak pomalu přimíchávej ty nové do starých, ať nejsou zažívací potíže z náhlé změny.
Já mám sice kočky, ale „granulové boje“ jsou tam stejné ![]()
@katerinkaaa píše:
Nečetla jsem diskuzi, ale používáme royal přímo pro jorkšíry, případně pro plan, kde je více druhů.
[Diskuzi ani číst nemusíš, zkus si ale přečíst složení. Taky jsem je ze začátku jednou koupila s vidinou, že dávám to nej… No jak jsem byla překvapená, když jsem si prozkoumala složení začínající „obilím“… Pes není slepice.
@Zezulína píše:
Ahoj holky tak ja jsem zacala kupovat Royal Canin pro Jorky a nase Dejda by se jich uzrala. jinak mame uz od drivejsiho psa zajity rezim ze rano dostane ryzi s kur. masem a pak cely den granule a vyhovuje nam to. uvarim kure tak 1.7 kg a dam i mrkev a 3 az 4 pytliky ryze, rozpytlikuju na porcicky a dam do mrazaku. pohodicka. takhle ma ranni bastu pomalu na mesich kazdy den.
Bodejď by nechutnaly - samý dochucovadlo, sůl, konzervanty…
Prostě složení absolutně vyhovující pejskům ![]()
@LendulkaM píše:
@Seizdra Ahojky, přečetli jsme si složení granulí Purina a to je katastrofa!! No fuj! Prosím Tě, koukám se na net na ty granule Apllaws a chci je objednat. Prosím jen se Tě chci zeptat, který typ kupuješ pro svou fenečku? Já jen ať nekoupím nějaké velké obludy. Jsou to tyto?
„Applaws granule pro psy Adult Small & Medium Breed Chicken 2kg - 75% masa - Kuře“
Protože ty Purina granule jsou docela malé a když jsme koupili nějaké větší, tak s tím byl problémA prosím Tě, kupuješ je přes internet nebo je mají u Vás ve zveráku? Já jen kdyby přes internet, tak jestli třeba máš nějakou oblíbenou stránku, se kterou máš zkušenosti. Moc děkuji za rady
Ahoj, to jsou divy, co? A člověk si řekne - PURINA, vždyť tam je slovo kvalita už v názvu.. A ono prd
My máme jack russela (6kg) a kupuju přesně Applaws Adult Small Medium Breed Chicken. Jsou větší než třeba Canin, ale naše s tím nemá vtší problém, jen víc musí kousat (aspoň se jí líp tráví)… Jinak po těhle granulkách má krásný hovňouse, i když na nějakej zapomenu (máme zahradu), tak třeba po 2 týdench je furt hnědej, po Caninech po týdnu zplesnivěl (!!!). Jinak jak psala @Ani123 - všechny granulky co vypsala jako bezobilný jsou bezobilný, ale masa mají nejvíc Applawsky. Aspoň měly, když jsem to zkoumala ![]()
Jo a co se týče objednání. No 2 kg stojí 380,–, 12,5kg stojí 1599. Což když si vezmeš je hroznej nepoměr v ceně, hlavně když nevíš, jestli budou vyhovovat (naší ze začátku moc nelezly, byla rozmlsaná ze solených a konzervovaných hnusů)… Koupili jsme dvoukilovku, teď už bereme 12,5. Tam je i doprava zdarma. Nevím, odkud jsi, ale já objednávám na svetkocicek.cz - teď když mám těch 12,5, tak je doprava zdarma, tak tam by bylo jedno odkud jsi. JInak asi leda zaplatit poštovný… Nebo to risknou
Ono když pesana necháš trochu hladovýho a naučíš ho postupně, tak si zvykne (pokud nebude mít nějaký trávicí problémy, což se taky může stát, že mu prostě nesednou)…
Mám kočku, ne psa, ale klidně si tady budu psát. Vždyť kočičí a psí granule jsou skoro to samé.
Já si myslím, že nejlepší, nejpřírodnější a nejpřírozenější strava pro masožravce je BARF, měla jsem to totiž v plánu, ale bohužel na to nemám čas, a ani mrazák. Je to prý levnější a výhodnější ![]()
@Ani123 píše:
Mám kočku, ne psa, ale klidně si tady budu psát. Vždyť kočičí a psí granule jsou skoro to samé.Já si myslím, že nejlepší, nejpřírodnější a nejpřírozenější strava pro masožravce je BARF, měla jsem to totiž v plánu, ale bohužel na to nemám čas, a ani mrazák. Je to prý levnější a výhodnější
No já teda tuhle metodu neprovádím (občas dostane kousek hovězí svíčkové, ale jinak maso ne-e), ale jsem si skoro jistá, že zastánci téhle metody by ti řekli, že čas není výmluva, že to nezabere hodiny příprav.. Ale spíš ten mrazák no
Jinak souhlas, že kočičí a psí granule jsou skoro to stejný, prostě tak i tak se musí člověk koukat na složení, páč jinak se nestačíme divit, co považuje za dobrý… ![]()
@Seizdra Mockrát děkuji za informace…Mohla bych Tě ještě poprosit, změřila bys mi průměr těch granulek? Jen tak pro srovnání. Byla bych Ti moc vděčná. Poštovné mají 105kč, ale i tak se to za tak kvalitní složení granulí vyplatí, navíc ona toho sní opravdu malinko, takže i ty 2kg bude mít na dlouho ![]()
@LendulkaM píše:
@Seizdra Mockrát děkuji za informace…Mohla bych Tě ještě poprosit, změřila bys mi průměr těch granulek? Jen tak pro srovnání. Byla bych Ti moc vděčná. Poštovné mají 105kč, ale i tak se to za tak kvalitní složení granulí vyplatí, navíc ona toho sní opravdu malinko, takže i ty 2kg bude mít na dlouho
Jéé, teď koukám, že jsem ti nepřidala fotku
Už jsem ti je vyfotila předtím, jak jsem odepisovala, ale moje skleróza ![]()
@Seizdra Jé, ty jsi zlato, moc děkuji. Ta velikost je super! S tím mít problém nebude
Zítra objednávám
Nechceš mi ještě poradit s kočárkem pro mimi?
Zrovna pročítám všelijaké recenze a už se mi z toho hlava točí ![]()
@LendulkaM Jj, nejsou moc velký, ale určo větší než třeba Caniny pro Yorky (když vezmu něco pro srovnání
) Doufá, že budou chutnat. Kdyžtak pokud máš možnost a máte je na dlouho, tak si to napytlíkuj, ať nevyčuchnou
Kočárek? Hartan Racer GT???
![]()