Tři psi v rodině?

109
23.3.13 14:08

tři psi v rodině?

Ahoj,

ráda bych se zeptala zda je tady někdo takový, kdo má zkušenost se třemi psi v rodině? Momentálně se rozhoduji zda domů přinést nové štěně. Situace u nás je taková: bydlíme v RD, doma máme křížence ( 45 kg a 11 let), pracovního psa (lovecký vedený, teriér, 6 let), jedno dítko 19 měsíců a další na cestě ( konec srpna). Štěně mám dostat za proběhlé krytí, už na něj čekám cca 3 roky a teď se konečně zadařilo, byl by to opět teriér - chtěla bych ho opět jako pracovního, takže než z něj bude pro mě užitečný pes uplynou další dva roky výcviku a můj první pracant už pomalu půjde do důchodku ( to by měl mít 8 let).
A teď otázka: je to vůbec zvládnutelné? Negativních reakcí už jsem slyšela spoustu a ani manžel není zrovna dvakrát nadšený… Tak by mě i zajímalo zda má někdo z vás doma podobnou smečku tří jedinců a jak to v praxi zvládá?

Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
482
23.3.13 14:16

Mám dva psy (podotýkám že běháme agility, cvičíme poslušnost, dogdancing atd.), druhého jsem si pořídila protože, že jsem chtěla dva psy a měla jsem pocit, že na MD budu mít na štěně víc času (což se potvrdilo) než když bych chodila do práce. Jsou to dva psi (samci) a do třetího bych nešla, ono víc jak jeden už jsou smečka a ač se moji dva snáší dobře, se třetím by to tak být nemuselo. ALe znám plno lidí, co má víc jak dva psy a vpohodě:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
23.3.13 14:36

Ivuche… - tak já tři psi mám..zvládnout se to dá, ale na skoro na 100% počítej v období dospívání s problémy. Ono opravdu rozdíl, mezi chováním dvou a tří je markantní - u tří už se jedná o smečku a může se stát že si budou měnit role. Samozřejmě záleží i na tom jakou mají tvoji psi povahu, a kolik mají prostoru a taky možností vyžití.

Za sebe,,jsem ráda že je všechny tři mám. Nicméně příště bych volila dva..je to mnohem jednodušší. Je těžký Ti radit, protože 100% neůže nikdo říct zda to půjde či ne,, a taky na štěně si čekala dlouho. Jen říkám svou zkušenost.

Příspěvek upraven 23.03.13 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
23.3.13 14:39

Máme tři feny a jsou spolu v pohodě. Ale pravdou je, že je daleko jednodušší venčit psi dva, než tři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
23.3.13 14:56

Já teda tři psiska nemám ale zaujala mě jedna věc. Píšeš, že než bude nový hafan vycvičen, nynější pracovní půjde „do důchodu“. Není v tom případě pořízení nového nutnost? Nebo jak by si to řešila, kdyby sis štěně nenechala a za dva roky by nynějšímu skončila funkce? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.3.13 14:57

No my meli do nedavna tri psy..loni v lete umrela jedna doga…nejstarsi ma uz 16 roku..nehmladsi ma ted 7..takze je to dlouholeta zkusenost…v pohode to jde..sem tam nejaka bitka nastane…je to uz smecka a maji urceny pravidla…ale i s malym deckem pohoda :mrgreen: jo nejlehci ma 50kg a nejtezsi mela 80kg :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.3.13 14:58

Jo vencit naraz 200 kg psu sem sama nikdy nezkousela :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
23.3.13 15:17

Máme tři psy, dvě malé děti a dobré. Ale teda nic moc s nima neděláme, jsou to společníci. Jeden už je 10ti letý, měla jsem ho ještě za svobodna a bezdětna. Pak máme 4 letou fenu, která má funkci odstrašujícího hlídače a nejmladší, desetiměsíční fenku chci vystavovat, ale teda ještě nevím jestli mě to chytne, chystáme se teprve na první :think:. Se vztahy ve smečce problémy nejsou, stejně tak v rodině.
OT @mikitaa ta 16ti letá je taky doga? To je nádherný věk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
23.3.13 16:36

@Kallkapa : no to nevím, asi by musel nějakou chvíli ten první přesluhovat - ona pracovní funkce není omezena striktně věkem, ale je fakt, že v osmi letech už to nebude žádný mladík a práce v terénu je náročná, takže bude záležet i na tom v jaké bude kondici…Pak bych asi byla chvíli bez pracovně využitelného psa… Psa bych si stejně časem pořídila, ale muž by byl radši kdyby to bylo ve chvíli kdy odejde ten nejstarší…což může být klidně i za více jak 5 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
23.3.13 22:16

Máme tři ohaře (brácha a ségra 9,5let a synovec 4,5let) a dvě děti a dobrý :) Procházky byly někdy organizačně náročný, hlavně, když se mladší narodila, to byl kočár, pobíhající 19m dítě a tři hafani na volno a všechno přes silnici. Ale jak čas plynul, starší je starší- budou jí tři, není tak nevyzpytatelná jako v těch 19m, čubina je skoro hluchá, slepá a hlavně blbá, takže ta má vodítko, tak už je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
24.3.13 11:10

Donedávna jsem měla tři psiska - fenky na baráku, nejstarší kříženec kokra - 14 let, druhá kříženec labíka - 13 let- už teda není a nejmladší 9 let - kříženec vlčáka se staffíkem…dvě nejstarší samice se nesnášely, takže venčení bylo defakto na dvakrát, infarktové stavy našich, když se ty dvě nechtě potkaly nepočítám :mrgreen:, poslední fenka naštěstí vycházela s oběma…popravdě už nikdy bych do tří psů nešla, teď už vím, že dva jsou maximum aspoň u nás…jinak mám tři děti 4 leté, ale dá se to určitě, ale jen tehdy pokud jsou všechny psiska v pohodě a nejlépe bez bitkaření :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
24.3.13 12:23

Mám tři, dva jsou malí krysaříci a jedna fenka malinoise(4.měsíce).zvládá se to v pohodě :) teď se ale stěhujeme asi na rok ke tchýni než doopravíme barák a ta má kokra. takže budou čtyři :mrgreen: ale to se zmákne taky, my budem v baráku nahoře a ona má spodek a já se budu starat jak doteď o svoje psy a ona o svého :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
24.3.13 16:10

Máme ast, llp a křížence 2 děti ajde to ale jsme s manželem oba živočišně založený takže v tom jedem spolu a bez problému jelikož jedna je kastr a druhá brzo taky (ani jedna nemá pp ) tak odpadnou problémy s oddělováním jinak bych neměnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
28.3.13 10:00

Máme taky 3 pesany. :lol: Bulmastify, a venčit všechny najednou jsem také raději nezkoušela. Nebylo by vidět kdo koho bere ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DenisaDenisaDenisa
28.3.13 10:33

Adopce kotat

Ahoj mamky
chtěla bych vás poprosit o radu. Našla sem inzerát, dvě kotátka, takoví moc pěkný a roztomilý. Psala jsem paní a ta mi řekla, že žije v lionu a je učitelka. S nedostatku času je dává k adopci.. že ve francii útulky zvířata do tří dnů utrácí a nikdo je tam nechce (proto prý dávala inzeát do česka).Bylo mi jich líto, tak sem ji odepsala.. že je teda beru. Došlo kvýměne nějakých údajů jako jméno, telefon a má adresa. Pak kot´ata měla odvést na letiště.. takže když my příšel mejl z něčeho jako airfrance - přeprava zvířat tak sem to brala jako potvrzeni. Bylo tam vyůčtováno cestovné.. 50E zaplatila ona a na mně zbívalo zaplatit nějakých 3 tisíc. Přišli mí platební udaje (někam na banku v Kamerunu, to sem si sjistila až pak).. že jak jim přijdou prachy.. že je pošle. Když sem to zaplatila tak časem došel další mejl.. že přepravní podmínky požaduji nějakou vyhřívanou klec a že mám zaplatit další částku podle toho kterou přepravku chcu (za 12,18 nebo 24 tisíc).. to mi přišlo už hodně podesdřelé a tak jsem odmítla a nezaplatila nic. Ted´se bojím že sem přišla o ty první prachy a neuvidím ani prachy ani kot´ata. Máte s tím někdo skušenosti? Nebo aspon´radu jak je dostat spět (ty penízky)?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný