Koťata na adopci

5
28.3.13 10:39

Kotˇata na adopci

Adopce kotat

Ahoj mamky
chtěla bych vás poprosit o radu. Našla sem inzerát, dvě kotátka, takoví moc pěkný a roztomilý :srdce: :srdce: :srdce:. Psala jsem paní a ta mi řekla, že žije v lionu a je učitelka. S nedostatku času je dává k adopci.. že ve francii útulky zvířata do tří dnů utrácí a nikdo je tam nechce (proto prý dávala inzeát do česka) :(.Bylo mi jich líto, tak sem ji odepsala.. :oops: že je teda beru. Došlo kvýměne nějakých údajů jako jméno, telefon a má adresa. Pak kot´ata měla odvést na letiště.. takže když my příšel mejl z něčeho jako airfrance – přeprava zvířat tak sem to brala jako potvrzeni. Bylo tam vyůčtováno cestovné.. 50E zaplatila ona a na mně zbívalo zaplatit nějakých 3 tisíc. Přišli mí platební udaje (někam na banku v Kamerunu, to sem si sjistila až pak :cert: :cert: :pocitac: ).. že jak jim přijdou prachy.. že je pošle. Když sem to zaplatila tak časem došel další mejl.. že přepravní podmínky požaduji nějakou vyhřívanou klec a že mám zaplatit další částku podle toho kterou přepravku chcu (za 12,18 nebo 24 tisíc).. to mi přišlo už hodně podesdřelé a tak jsem odmítla a nezaplatila nic. Ted´se bojím že sem přišla o ty první prachy a neuvidím ani prachy ani kot´ata. Máte s tím někdo skušenosti? Nebo aspon´radu jak je dostat spět (ty penízky)? :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
155
28.3.13 10:41
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
28.3.13 10:44

Myslím, že je zpět už nedostaneš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
28.3.13 10:46

:zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
to jsi pěkně naletěla  :roll:

Nechci tě zklamat, ale na 99,99999% jsi přišla o peníze a o koťata nikdy nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
28.3.13 10:48

Ježiš ženská hlavně už nikam nic neplať.. A s penězmi se rozluč :oops: Bohužel je to veeelmi častý podvod, který na prodejce a kupujcí zvířat zkouší kde kdo.. Maily byly určitě buď v angličtině a nebo přeložené podle google translate do pofidérní češtiny, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.3.13 10:48

Peníze už s největší pravděpodobností neuvidíš. Tyhle inzeráty ze zahraničí, jsou často podvod. Snad někdo poradí, jestli je to nějak vymahatelné, ale nevím, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
28.3.13 10:59

Svatá prostato :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
5
28.3.13 11:03

Hmmm tak to ste mě nepotětili, poslala reálný fotky.. tak sem si říkala to by podvod nemuel byt :,( :,(.. no a co kdybych dala trestní oznámení? nebo třeba existuje něco jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
28.3.13 11:06

Ta koťata byla nějak pozlacená, nebo něco takového? Tady jsou koťat plné útulky a ty si necháváš posílat koťata letadlem z Lionu? Njn, peníze už asi neuvidíš, koťata velmi pravděpodobně vůbec neexistují a ty jsi o zkušenost bohatší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
28.3.13 11:07

@faja na netu si stáhneš reálných fotek tisíc. Asi si pěkně naletěla… jestli stojíš o koťata a chceš pomoct, rozhlédni se kolem sebe nebo navštiv nejbližší útulek. Koček a koťat se u nás toulá hafo, a jsou zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
28.3.13 11:07

Hm, on je import a import… :roll:
Jako by v ČR nebylo koček a koťat jako sra..k, pardon.
Holt za blbost se platí, to se na mě zlob jak chceš, alespoň ses poučila pro příště - ale za jakou cenu, viď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
28.3.13 11:09

Fajo, fakt se s těmi penězi rozluč. Trestní oznámení? Na koho, na učitelku z Lionu? Vždyť nemáš téměř nic v ruce a jedná se o 3000Kč, to by byl i u nás přestupek. A i kdyby ses dopátrala skutečné totožnosti, vysolíš majlant za právníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
28.3.13 11:11
8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
28.3.13 11:47
@faja píše:
Hmmm tak to ste mě nepotětili, poslala reálný fotky.. tak sem si říkala to by podvod nemuel byt :,( :,(.. no a co kdybych dala trestní oznámení? nebo třeba existuje něco jiného?

Zapomeň na peníze, buď ráda, že jsi nepřišla o víc.
Upřímně to teda nechápu, u nás snad nejsou opuštěné kočky?
Zaplatila jsi za naivitu za blbost, to se občas stane :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
28.3.13 12:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie