Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Adopce kotat
Ahoj mamky
chtěla bych vás poprosit o radu. Našla sem inzerát, dvě kotátka, takoví moc pěkný a roztomilý
. Psala jsem paní a ta mi řekla, že žije v lionu a je učitelka. S nedostatku času je dává k adopci.. že ve francii útulky zvířata do tří dnů utrácí a nikdo je tam nechce (proto prý dávala inzeát do česka)
.Bylo mi jich líto, tak sem ji odepsala..
že je teda beru. Došlo kvýměne nějakých údajů jako jméno, telefon a má adresa. Pak kot´ata měla odvést na letiště.. takže když my příšel mejl z něčeho jako airfrance – přeprava zvířat tak sem to brala jako potvrzeni. Bylo tam vyůčtováno cestovné.. 50E zaplatila ona a na mně zbívalo zaplatit nějakých 3 tisíc. Přišli mí platební udaje (někam na banku v Kamerunu, to sem si sjistila až pak
).. že jak jim přijdou prachy.. že je pošle. Když sem to zaplatila tak časem došel další mejl.. že přepravní podmínky požaduji nějakou vyhřívanou klec a že mám zaplatit další částku podle toho kterou přepravku chcu (za 12,18 nebo 24 tisíc).. to mi přišlo už hodně podesdřelé a tak jsem odmítla a nezaplatila nic. Ted´se bojím že sem přišla o ty první prachy a neuvidím ani prachy ani kot´ata. Máte s tím někdo skušenosti? Nebo aspon´radu jak je dostat spět (ty penízky)? ![]()
![]()
to jsi pěkně naletěla ![]()
Nechci tě zklamat, ale na 99,99999% jsi přišla o peníze a o koťata nikdy nešlo
Ježiš ženská hlavně už nikam nic neplať.. A s penězmi se rozluč
Bohužel je to veeelmi častý podvod, který na prodejce a kupujcí zvířat zkouší kde kdo.. Maily byly určitě buď v angličtině a nebo přeložené podle google translate do pofidérní češtiny, že?
Peníze už s největší pravděpodobností neuvidíš. Tyhle inzeráty ze zahraničí, jsou často podvod. Snad někdo poradí, jestli je to nějak vymahatelné, ale nevím, nevím…
Hmmm tak to ste mě nepotětili, poslala reálný fotky.. tak sem si říkala to by podvod nemuel byt
.. no a co kdybych dala trestní oznámení? nebo třeba existuje něco jiného?
Ta koťata byla nějak pozlacená, nebo něco takového? Tady jsou koťat plné útulky a ty si necháváš posílat koťata letadlem z Lionu? Njn, peníze už asi neuvidíš, koťata velmi pravděpodobně vůbec neexistují a ty jsi o zkušenost bohatší.
@faja na netu si stáhneš reálných fotek tisíc. Asi si pěkně naletěla… jestli stojíš o koťata a chceš pomoct, rozhlédni se kolem sebe nebo navštiv nejbližší útulek. Koček a koťat se u nás toulá hafo, a jsou zadarmo.
Hm, on je import a import… ![]()
Jako by v ČR nebylo koček a koťat jako sra..k, pardon.
Holt za blbost se platí, to se na mě zlob jak chceš, alespoň ses poučila pro příště - ale za jakou cenu, viď.
Fajo, fakt se s těmi penězi rozluč. Trestní oznámení? Na koho, na učitelku z Lionu? Vždyť nemáš téměř nic v ruce a jedná se o 3000Kč, to by byl i u nás přestupek. A i kdyby ses dopátrala skutečné totožnosti, vysolíš majlant za právníky.
@faja píše:
Hmmm tak to ste mě nepotětili, poslala reálný fotky.. tak sem si říkala to by podvod nemuel byt![]()
.. no a co kdybych dala trestní oznámení? nebo třeba existuje něco jiného?
Zapomeň na peníze, buď ráda, že jsi nepřišla o víc.
Upřímně to teda nechápu, u nás snad nejsou opuštěné kočky?
Zaplatila jsi za naivitu za blbost, to se občas stane ![]()