Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, já brala dotace. Podmínkou bylo absolvování kurzu základů podnikání, zpracovat podnikatelský záměr a na základě toho rozhodovali. Jinak zkus Dalkii, ta má též dotace, dá se tam získat mnohem víc, ale nikdy ne 100%. Navíc mají přísnější podmínky, jak dlouho musíš podnikat, abys dotace nevracela apod..
zadala jsem si dalkii a nic moc mi nevyběhlo
jsem asi střevo,přes tohle jsem nikdy nebyla
takže musím mít kurz,propracovaný záměr a nemusím být na ÚP??zatím ještě pracuji..jinak děkuji za odpověď ![]()
http://www.enovation.cz/?…, dalkia koukam je teď omezená. Jinak je těch firem víc, např toto. Každá firma má jiné podmínky, u Dalkie byl jen zpracovaný podnikatelský záměr a jejich posouzení..
Ahoj, ptám se tu, kdyby třeba někdo věděl. Já vtom ležím už dva dny a nenacházím. Nejdou čerpat dotace z EU na zřízení domu pro matky s dětmi v nouzi? Mám za úkol zjistit, ale nejde mi to.
@terinka4444 já myslím, že určitě jsou, známá hche stvět domky pro seniory nebo co, myslím, že na podzim budou zase nějaký uzavírky grantů…
A nevíš, kde by se dalo o tom zjistit? Pracuji jako dobrovolník pro jednu nadaci, má dva dvoupodlažnídomy a uvolnila by je na takový projekt, ale bude potřeba přes dotace, jenže se k tomu nemůžu dopátrat.
Ahoj @terinka4444 odkud jsi? Pokud z JČ tak Ti můžu poradit.
Nejsem, Karlovarský kraj, myslela jsem, že je to tak nějak celostátně, ono to je jen na kraje?
Exsitují různé společnosti a nebo komory, kde Ti pomůžou. S jedno neziskovkou, která pomáhá získávání dotací spolupracuji, ale je to vázané vždy na místo podnikání. Třeba tady v JČ - Jihočeská hospodářská komora, Místní akční skupiny (ty doporučuji) - a právě každý kraj má své místní skupiny a je možné, že bydlištěm budeš spadat sem http://www.mas-krusnehory.cz/o-nas/ nebo Ti třeba poradí poda kterou jinou. Jsou to skupiny, které budou získávat finanční prostředky z EU a dále je přerozdělovat pro podnikatele v daném místě na základě projektů, se kterými budou podnikatelům pomáhat. Tuhle místní akční skupinu ale osobně neznám, spolupracuji s jinou v mém bydlišti. Ale zavolat tam můžeš a uvidíš. Tady u nás funguje dobře i Jihočeská hospodářská komora, která také dotace řeší.
Dobrý den,mám dotaz.Je možno získat dotace z EU když chci začít prvně podnikat a to nákupem diagnostického přístroje v oboru zdravotnictví a alternativní medicíny,výživové doplňky,preparáty atd.??Jsem zdrav.sestra a o přístroji uvažuji již delší dobu ale je strašně drahý.Vím že na ÚP dávají nějakou „pomoc“ do začátku podnikání ale já ještě pracuji v nemocnici-zatím,takže nesplňuji podmínku být tam evidována víc jak 6 měs….Děkuji moc za odpověď