Dotaz - člen dozorčí rady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Víš že členové dozorčích rad velkých firem za toto berou statisíce měsíčně? Podle mě jsi naprostý blázen že o tom jen přemýšlíš za těchto podmínek, ale to je z neznalosti.
Mezi základní funkce, které dozorčí rada vykonává, patří:
1.dohlížení na realizaci podnikatelských aktivit společnosti,
2.dohlížení na činnost představenstva nebo jednatelů,
3.přezkoumávání účetní závěrky, návrhu na rozdělení zisku a vypořádání ztráty,
svolávání valné hromady,
nahlížení do všech dokladů, které se týkají společnosti,
4.u s. r.o. mají členové dozorčí rady oprávnění účastnit se valné hromady.
A za toto všechno máš přímou odpovědnost!! Tohle smrdí tím, že tam budeš nasazena jako bílý kůň/obětní beránek. Který půjde pak do kriminálu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec nad tím neuvažuj. Podle zákona členové dozorčích rad ručí celým svým majetkem. Ať ti nakecávaj cokoliv, rozhodně toho pro tebe z takové pozice plyne mnoho za předpokladu že se objeví sebemenší problém. Na tohle doplatilo spousta bílých koní, oni si někteří i zcela vědomě a dobrovolně nechají zaplatit za to, že jejich jméno někde takhle „jenom“ figuruje a pak se diví když klepe přinejlepším exekutor, nebo rovnou policie. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji, tak nějak jsem si to myslela, i četla. Navíc když bych to měla dělat zadarmo, tak proč, že?
Jako ono to tam teď tak běží, že po těch členech opravdu nic nechtějí, a jde o to, že někdo být musí… ale to je teď a právě jsem si říkala, že pak se něco stane s firmou a půjde to i za mnou.
Takže děkuji, já už to odmítala hned a oni, že si to mám promyslet nebo se někde poradit.
Tak jsem se poradila a s díky odmítnu ![]()
- Citovat
- Upravit
U firmy, která nemá na zaplacení člena dozorčí rady a členy vybírá náhodným výběrem mezi zaměstnanci, bych zvažoval, jestli má vůbec smysl dál pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
U firmy, která nemá na zaplacení člena dozorčí rady a členy vybírá náhodným výběrem mezi zaměstnanci, bych zvažoval, jestli má vůbec smysl dál pracovat.
Tak on to není náhodný výběr, bylo to nabídnuto jen mě, pracuji tam už hodně let a jsem tam asi nejdůvěryhodnější, tak možná proto. Jen vedení jsou škrti (zahraniční). Ale zatím práci měnit nechci, naopak tam mám teď celkem klid oproti předchozím rokům, že tu funkci nevezmu na tom nic nezmění. Ale kdybych to vzala, tak beztak bych za to něco chtěla, ale nechce se mi to asi ani tak riskovat.
Děkuji všem za rady, pomohlo se mi to rozhodnout, kašlu na to ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám prosbu, dotaz, jestli tady tomu někdo rozumí.
V práci mě poprosili, zda bych se nenechala zapsat jako člen dozorčí rady.
Je to jen z toho důvodu, že jeden člen končí a potřebují mít v rejstříku někoho zapsaného.
Prý je to jen, aby tam někdo byl zapsaný, neplyne z toho pro mě nic, nemusím nic dělat.
Ale mám obavu, jestli, když by se třeba něco stalo ve firmě nebo cokoliv, abych z toho třeba neměla potíže i já.
Takže se mi do toho moc nechce (i když bych jim tím pomohla), ale nevím.
Jde jim jen o to, někoho mít zapsaného, odměnu za to žádnou brát nemám, takže zadarmo, jen jako gesto dobré vůle pro ně.
Pardon za anonym, ale nechci, aby mě tu z práce někdo poznal.