Dobré zaměstnání po mateřské? SŠ bez maturity.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Podle mě si kladeš otázku špatně. Nemělo by tě zajímat, jaká je dobrá práce bez SŠ/VŠ, ale co konkrétního můžeš zaměstnavatelům nabídnou a podle toho si hledat zaměstnání. Předpokládám, že jsi vyučená a s tím se dá dělat plno věcí. Namátkově třeba kuchařka, servírka, prodavačka, řidička, sanitářka atd., záleží, co konkrétního umíš, takhle ti můžeme dávat jenom obecné rady…
Případně mě ještě napadlo udělat si živnosťák a jet si na vlastní živnost, jestli máš něco, čím by ses mohla takhle živit (napadá mě třeba háčkování, pletení…)
Určitě si nemyslím, že musíš nutně skončit jenom ve fabrice, tak nebuď nervózní ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bez maturity to není na nějaké vyskakování. A pod pojmem „dobrá práce“ si 100 lidí představí 100 různých pozic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„dobrá práce“ je relativní pojem, každý si pod tím představí něco jiného.
Dříve jsem pracovala jako hotelová recepční a jedna holka tam byla bez maturity a vedení to nijak nevadilo ale bylo to před lety
no a bylo to i s nočními což zase ale s malým dítětem není to pravé ořechové pokud nemáš perfektní hlídání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Od nového roku, bych měla nastoupit do práce a tak mě zajímají vaše tipy na,,dobrou práci,,
Jsem z toho nervózní, jelikož před mateřskou jsem dělala ve fabrice a mám strach že jsem prostě po té mateřské úplně vygumovaná, že mi nic nepůjde atd.
Jakou práci máte po mateřské??
Něco co vás,,baví,, nebo alespoň nechodit úplně s nechutí do práce??
Jsem celkem komunikativní, přátelská, empatická, úsměvavá a nechci se zavřít do fabriky…
Máte tip na práci, kde opravdu nemusím mít vysokou nebo maturitu??
Jakou práci děláte??
Jak jste spokojené??
Co vše vaše práce obnáší??
Moc děkuji za nějaké návrhy, doporučení a možná i nějaké povzbuzení
Tohle jsi trefila úplně přesně, jak jsem to měla já. Jenže já jsem využila rodičovskou dovolenou tak, že jsem si začala doplňovat vzdělání (já mám VŠ). Po roce a čtvrt doma jsem zjistila, že mám v hlavě úplné temno.
Nicméně díky učení se na zkoušky (bolelo to strašně, než mi něco docvaklo, trvalo to věčnost) jsem mozek rozhýbala a do práce jsem nastoupila, jako bych z jiné práce nikdy neodešla.
Ty už máš vyhlédnuté místo, kam nastoupíš? Co budeš dělat za zaměstnání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to těžký, nemáš vzdělání, praxi jen v té fabrice a vracíš se s tří (či kolikaletou) dírou v životopise. To opravdu nemáš moc co nabídnout „papírově“, v té fázi, kde se na začátku třídí životopisy. Pokud jsi milá a komunikativní, hledala bych práci, kde bys byla v přímém kontaktu s lidmi, servírka, prodavačka… odpovídala bych na inzeráty, vychválila se v průvodním dopise a taky hodně koukala kolem sebe a ptala se - pokud někde uděláš dobrý dojem při prvním kontaktu, vzdělání jim třeba bude jedno a u spousty pozic ta maturita třeba není. Otázka je jenom, co si představuješ pod pojmem dobrá práce, pokud třeba nějaké místo v kanclu osm hodin denně čistá hlava, dobře placené, kde je velký přetlak, budeš to mít sakra těžké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@QuickNick jako klobouk dolů před každým, kdo se dokáže fakt oficiálně živit háčkováním a pletením. Zrovna jsem něco tvořila pro kolegyni jen tak, pro radost svou i její, a když se ptala, kolik za to, smála jsem se - kdybych si řekla stovku za hodinu čisté práce, tak bysis myslela, že jsem se zbláznila, dej mi peníze za materiál. Přehoz přes ramena (velký) by ji vyšel na dva a půl litru (možná by si to nějaký nadšenec koupil, ale kolik by jich za měsíc bylo? A víc jak osm těch přehozů bych za měsíc stejně nestihla) a 1) co je stovka na hodinu?, 2) při představě, že ji musím zdanit a každoměsíčně si zaplatit zdravotní a sociální… no fakt zlatá práce ve fabrice. Jako koníček super, ale živit se tím bych opravdu neřadla do kategorie dobrá práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co call centrum (aktivní nebo pasivní linky), virtuální asistentka (ale to už chce mít i nějaké znalosti administrativy, zase se ale uplatnění komunikativnost). Nebo klasicky prodavačka, servírka, pomocná kuchařka ve škole nebo školce. Bez praxe nebo vzdělání bych to na dobrou pozici hned neviděla
Ale můžeš se vypracovat
Já se třeba „vnutila“ do jedné firmy, která se mi líbila ale zrovna nikoho nehledali. Ukázala jsem co umím, uznali že by se jim to asi hodilo, vzali mě a po 5 letech dřiny jsem na odborné seniorní pozici 👍 A stále hledáme operátory a nemůžeme žádné kvalitní najít. Většina to po 14 dnech vzdá bo psychicky náročná pozice
Ale právě pro někoho komunikativního je to šité na míru, navíc homeoffice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk Tak já se v tom nevyznám, to jsem plácl jenom tak, protože předpokládám, že zakladatelka diskuse se nevyučila elektrikářem nebo instalatérem a jiná manuální činnost, která by byla zároveň vhodná pro ženy, mě nenapadla… Každopádně jsem tím chtěl poukázat na to, že i OSVČ může být cesta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřskou jsi mohla využít ke studiu.
Mít SŠ je holý základ.
Ještě by tě mohla zachránit znalost cizích jazyků.
A neměj mi to prosím, za zlé, ale za vygumovanost si může většinou každý sám.
To co jsi popsala, jsou tvé vlastnosti.
Nejsou to znalosti a dovednosti. To máš uvádět do CV.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@QuickNick určitě může. Ale zrovna ruční práce jsou v tomto ohledu cesta do pekel. Šikovnej elektrikář si vydělá nemálo a lidí se o něj porvou (v práci bych je platila zlatem, no minimálne srovnatelne, co beru já s vysokolskym technickým vzděláním
), ale hackarky jsou všude, konkurence čínských výrobku za pár korun šílená, ochota lidí za to platit minimální… no bohužel. Chce to najít něco, co málokdo umí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
SŠ bez maturity je přece člověk s ukončenou základní školou, nebo ne? To není vyučený člověk. To by napsala třeba…jsem vyučená…a obor.
Těžká rada…proč se zase fabrika, snad se po MD drží místo…nebo úklid někde v kancelářích, ordinacích, hotelu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den.
Od nového roku, bych měla nastoupit do práce a tak mě zajímají vaše tipy na,,dobrou práci,,
Jsem z toho nervózní, jelikož před mateřskou jsem dělala ve fabrice a mám strach že jsem prostě po té mateřské úplně vygumovaná, že mi nic nepůjde atd.
Jakou práci máte po mateřské??
Něco co vás,,baví,, nebo alespoň nechodit úplně s nechutí do práce??
Jsem celkem komunikativní, přátelská, empatická, úsměvavá a nechci se zavřít do fabriky…
Máte tip na práci, kde opravdu nemusím mít vysokou nebo maturitu??
Jakou práci děláte??
Jak jste spokojené??
Co vše vaše práce obnáší??
Moc děkuji za nějaké návrhy, doporučení a možná i nějaké povzbuzení