Práce na DPP a nemocenská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
27.9.23 01:55

Prace na DPP a nemocenska.

Dobrý den, mám dohodu o provedení práce DPP na dobu neurčitou. A za poslední tři měsíce jsem si vydělala vic jak 10000,– chytla jsem od dcery laryngitidu a sedlo si mi to na hlasivky mužů si vzít neschopenku? Zamestnavatel tvrdi že nemůžu že jsem jen na brigádě. Ale pracuju 5 dni v tydnu od 7:40 do 16:15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35531
27.9.23 06:05
@Edora píše:
Dobrý den, mám dohodu o provedení práce DPP na dobu neurčitou. A za poslední tři měsíce jsem si vydělala vic jak 10000,– chytla jsem od dcery laryngitidu a sedlo si mi to na hlasivky mužů si vzít neschopenku? Zamestnavatel tvrdi že nemůžu že jsem jen na brigádě. Ale pracuju 5 dni v tydnu od 7:40 do 16:15.

Ano, můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20849
27.9.23 06:40
@Edora píše:
Dobrý den, mám dohodu o provedení práce DPP na dobu neurčitou. A za poslední tři měsíce jsem si vydělala vic jak 10000,– chytla jsem od dcery laryngitidu a sedlo si mi to na hlasivky mužů si vzít neschopenku? Zamestnavatel tvrdi že nemůžu že jsem jen na brigádě. Ale pracuju 5 dni v tydnu od 7:40 do 16:15.

A tady ti hnedka řeknu, že je něco hodně špatně. Jelikož DPP je na max 300hodin za celou dobu smlouvy. (Od nového roku ti tato smlouva určitě skončí). Když si spocitas svoje hodiny, tak to dáš za necelé dva měsíce. Tj. Zaměstnavatel pravděpodobně uvádí úplně jiné čísla než jsou oficiální. Takže opravdu to může být tak, že na „neschopenku“ sice můžeš, ale nedostaneš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
27.9.23 06:50
@Cenarius píše:
A tady ti hnedka řeknu, že je něco hodně špatně. Jelikož DPP je na max 300hodin za celou dobu smlouvy. (Od nového roku ti tato smlouva určitě skončí). Když si spocitas svoje hodiny, tak to dáš za necelé dva měsíce. Tj. Zaměstnavatel pravděpodobně uvádí úplně jiné čísla než jsou oficiální. Takže opravdu to může být tak, že na „neschopenku“ sice můžeš, ale nedostaneš nic.

Můžu se nejak bránit? :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.9.23 07:21
@Edora píše:

Nepracovat na dohodu, ale chtít smlouvu na HPP.
Nějakou výplatní pásku jsi někdy dostala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
27.9.23 07:25
@Edora píše:

Najít si jinou práci, pravděpodobně pracujes částečně na černo, z toho nebudeš mít nárok na žádné nemocenské apod. Podepsala jsi nějakou smlouvu, to je tvoje chyba, ze sis nezjistila co podepisujes :nevim: ve smlouvě mas napsáno co? Výplatní pásky dostavas? Jestli pracujes na černo, tak to můžeš nahlásit, ale pak bych se s prací rozloučila úplně no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
27.9.23 07:30
@JancaS84 píše:
Nepracovat na dohodu, ale chtít smlouvu na HPP.
Nějakou výplatní pásku jsi někdy dostala?

Pasku dostavam pravidelně. S částkou co mám vždy na účtu. Hledam si stejne jinou praci. A hlavně mi tvrdil ze to mám na hlavni pracovní poměr. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
27.9.23 07:57
@Edora píše:
Pasku dostavam pravidelně. S částkou co mám vždy na účtu. Hledam si stejne jinou praci. A hlavně mi tvrdil ze to mám na hlavni pracovní poměr. :cert:

Tvrdit může kdo chce co chce, důležité je, co jsi podepsala :nevim: Pokud DPP, tak to není hlavní poměr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
27.9.23 08:04
@Edora píše:
Pasku dostavam pravidelně. S částkou co mám vždy na účtu. Hledam si stejne jinou praci. A hlavně mi tvrdil ze to mám na hlavni pracovní poměr. :cert:

Tak možná ti píše min hodin za víc peněz, protože jinak jak psal Cenaurius by jsi měla už smlouvu už precerpanou hodinami a nemohla dál pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20849
27.9.23 19:11
@Edora píše:

Je dost možný, že dostáváš jednu verzi pásky ty a druha je pro úřady. Určitě se podívej na počet odpracovaných hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat