Dotaz na poštovní doručovatelku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
686
4.1.14 18:19
@mag píše:
@Aghata Přiznám se, že ti nerozumím, uložit na poště se neoznačuje, označuje se uložit vždy, i když se adresát nezdržuje (to je nutné pro fikci, pokud tam např. má TP a nezdržuje se tam), ale neoznačuje se uložit na poště, to se uloží vždy. Naopak se může označit neukládat a vhodit hned do schránky, je v něm zřejmě takový dokument, se kterým není spojený žádný úkon určený adresátovy, vlastně taková obyčejná pošta, od které se odesílateli vrátí doručenka, aby věděl, kdy mu to bylo vhozeno do schránky.

Aha, no právě, neukládat' tam je označeno. To znamená tedy, žebi když je určen do vlastních rukou, tak nemusí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.1.14 18:38
@Dendulinecek píše:
Aha, no právě, neukládat' tam je označeno. To znamená tedy, žebi když je určen do vlastních rukou, tak nemusí?

On se vlastně jenom tváří jako určený do vlastních rukou, ale zřejmě neobsahuje nic, co by muselo být doručováno do vlastních rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
4.1.14 18:43

@mag Proto jsem se taky ptal na obsah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 19:11
@mag píše:
On se vlastně jenom tváří jako určený do vlastních rukou, ale zřejmě neobsahuje nic, co by muselo být doručováno do vlastních rukou.

Aha, tak jsem ráda, ze to vím, děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 19:14
@eumedon píše:
@mag Proto jsem se taky ptal na obsah.

Co se týče obsahu, tak myslím że důležitý. Jedná se o informaci k soudnímu řízení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.1.14 19:15

@Dendulinecek A je to předvolání, nebo je tam stanovená nějaká lhůta? Pokud ne, tak je to v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 19:17
@mag píše:
@Dendulinecek A je to předvolání, nebo je tam stanovená nějaká lhůta? Pokud ne, tak je to v pořádku.

Tak je to asi v pořádku. Žádná lhůta, ani předvolání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.1.14 19:19

@Dendulinecek ;) Tak super, ale taky nechápu, proč to prostě nepošlou na klasickou bílou s doručenku, jenom zbytečně straší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
4.1.14 19:26
@mag píše:
@Dendulinecek ;) Tak super, ale taky nechápu, proč to prostě nepošlou na klasickou bílou s doručenku, jenom zbytečně straší.

protože to by museli vypisovat adresu dvakrát ( na dopis a na doručenku a na podací lístek, takže 3×)
a ještě hlídat, aby to bylo stále připojené u dopisu při manipulaci

kdežto když použijí předpřipravené obálky s pruhem, nic hlídat nemusí a adresu píšou jen dvakrát

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
4.1.14 19:27
@mag píše:

Přesně.. Moc děkuji za info, v pondělí jsem chtěla jít na poštu udělat trochu vítr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.1.14 19:28
@princeznaII píše:
protože to by museli vypisovat adresu dvakrát ( na dopis a na doručenku a na podací lístek, takže 3×)
a ještě hlídat, aby to bylo stále připojené u dopisu při manipulaci

kdežto když použijí předpřipravené obálky s pruhem, nic hlídat nemusí a adresu píšou jen dvakrát

:nevim:

Ale nene, jsou bílé stejně jako s pruhem, jenom prostě bez pruhu, posílám na ně běžně a adresu píšu jenom jednou všude. Nop teda nepíšu nic, tiskne to tiskárna podle spisové služby.

Příspěvek upraven 04.01.14 v 19:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
4.1.14 19:30
@mag píše:
Ale nene, jsou bílé stejně jako s pruhem, jenom prostě bez pruhu, posílám na ně běžně.

aha
to jsem ještě neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.1.14 19:31

@princeznaII http://www. krkonosske-obalky. cz/cs/vyrobky/dorucenky

např. tady, ta první, přesně tyhle používáme my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5411
4.1.14 19:31
@Dendulinecek píše:
Chtěla by jsem poprosit maminky poštovní dorucovatelky, zda může poštovní doručovatelka hodit do schránky dopis označen přímo, určeno do vlastních rukou' a ještě s dovětkem, neukládat'. DěkujiPříspěvek upraven 04.01.14 v 17:27

Ano a přímo musí. záleží na tom, co si odesilatel zadal jako podmínku doručení. Pokud je tam neukládat a vhodit do schránky, tak ho DOKONCE MUSÍ vhodit do schránky na přání odesilatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
4.1.14 19:34

@mag já ti věřím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie