Pečovatelka v UK
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Nrinka7 a co Tě zajímá? Studovat něco jiného nechceš? Co už máš dostudováno? Myslím, že i na pečovatelky v UK musíš mít nějakou školu a známá tam pracovala v ústavu a byl to prý strašný stres (postižení, kteří ji ohrožovali a podobně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je VOŠ nad tvoje síly a nechceš to dělat, tak je podle mě zbytečné se o to snažit. Já být na tvém místě, tak si najdu práci jako asistent a přihlásím se na nějaký intenzivní jazykový kurz (je lepší než jazyková škola). A až si osvojíš základy Aj, tak bych zkusila hledat něco v zahraničí. Nebo můžeš do ciziny rovnou na jinou pracovní pozici. Někde vůbec nevyžadují znalost jazyka. A časem až se naučíš Aj, zkusit najít práci podle tvých představ. Každopádně jakákoliv práce v UK bude lépe finančně ohodnocena než v ČR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já sama jsem pečovatelka už skoro osm let. Jezdím terén, i když je to někdy opravdu těžké, hlavně v zimě, když je naváto a klouže to, mám svou svobodu. Nikdo mi nestojí za zadkem. Nadřeme se, to jo, ale baví mě to. Pokud studuješ zdravku skrz svůj pocit že tě to naplnuje, a chceš to dělat, tak na pečovatelce nevidím nic špatného. A 9tis, rozhodně nemám…Nejsou to velké peníze, ale tak málo taky ne.Je i možná rozdíl mezi pečovatelkou terénní a tou „pod střechou“,to nevim.Ale já jsem max spokojená. App-nejde ještě máknout, aby to bylo v pořádku? zatnout zuby a zkusit to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No počkej a ted čtu, že sestru dělat nechceš, že je to pro tebe stresující…a chceš dělat pečovatelku…nechci brát iluze, ale děláme skoro to samé jako sestry, akorát bez odběrů, převazů a takových těch odborných věcí. Spíš si myslím že lidé po nás chtějí takovou tu větší empatii, protože zůstáváme déle jak sestra…ta udělá úkon a jede, kdežto my jsme takoví ti trochu i společníci v osamění a někdy je to velmi, velmi, psychicky náročné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
odpověď
V angličtině jsem na tom líp- odmaturovala jsem z ní na 2..takže by neměl být problém..zdrav. sestra bych být nechtěla, nejsem si jistá výkony, nebaví mě to, jsem pořád pod stresem..tato práce by mě bavila víc..také bych si chtěla udělat kurz na knihovníka- s možností pak pracovat třeba v knihovně nebo knihkupectví
- Citovat
- Upravit
@Nrinka7 v knihovne ale misto tezko sezenes, tolik jich neni a v tech, co jsou maji lidi trvala mista a zkusenosti. No, jazyky se ti budou hodit vzdy. Osobne nevidim velky rozdil mezi sestrou a pecovatelkou, proc by te ta pecovatelka bavila, kdyz te zdravotni sestra nebavi? Tak si ujasni, kam do zahranici bys chtela jit, najdi si inzeraty, podivej se, co pozaduji za skoly, zkusenosti a podobne. Myslim, ze jen jazyk v zahranici ti stacit nebude a bez jazykove zkousky (jak tu nekdo psal) na to muzes rovnou zapomenout, no. Ted uz se prace v cizine hleda o dost hure nez driv, clovek musi umet neco nabidnout. Na te zdravce eventuelne nemuzes zamakat a pak jit delat tu pecovatelku do anglie?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, řeším závažný problém..jsem zdravotnický asistent a studuji zdrav. sestru Voš, jenže jsem se přecenila a hrozí mi vyhazov z několika předmětů, navíc bych sestru dělat nechtěla, je to pro mě hrozně stresující. přemýšlím co dál..bavila by mě práce se staršími lidmi, chtěla bych od září nastoupit na jazykovku- aj a potom bych chtěla zkusit práci v UK - osobní pečovatelka, nebo klidně i asistentka/sekterářka
tady v ČR nemám moc šanci na dobrou práci..tady jako pečovatelka bych měla tak 9 tis, což je hrozně podhodnocené..nejhorší je to, že jsem zklamala sama sebe a hlavně rodiče..holky, co byste dělaly? :/ jsem z toho smutná