Neschopenka a konec pracovní smlouvy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Budeš ho zatím nosit do práce a potom už na socku kam spadáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ikdyž ti skončí v práci pracovní úvazek, tak je stále zaměstnavatel povinný odevzdávat lístek na peníze. Pokud se ale domluvíš se zaměstnavatelem, tak si můžeš lístek nosit na socku sama. Mám ale pocit, že to musí být odnášeno na sociálku ve městě, kde jsi pracovala. To si už nejsem jistá. Pokud však bydlíš ve stejném městě, kde pracuješ, tak je to jedno.
Já si to nechala odesílat zaměstnavatelem. Do práce mi nosí lístek maminka od mého přítele. Tak je to pro mě nejpohodlnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel si to nosil na socku, kde bydlí, ne do místa zaměstnavatele
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čili pokud se domluvím v práci, bylo by možné i nadále aby to posílali oni. manžel tam pracuje čili byto bylo také nejjednodušší. sice bydlím ve městě kde pracuju ale že by se mi chtělo běhat po sociálce která tady má více poboček - každá na něco, tak to se mi opravdu nechce, hlavně když se v tom nevyznám.
Moc děkuju za rady ![]()
- Citovat
- Upravit
Lístek by měl na ČSSZ dávat zaměstnavatel, protože nemoc bude v ochranné době. Zaměstnavatel musí vědět jestli nemoc stále trvá. Ukončení neschopnosti patří také zaměstnavateli. Je to nutné, protože vás musí zaměstnavatel přihlásit na zdravotní pojišťovnu pod kódem nemoci v ochranné době a pak zase odhlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekrovka jo tak. tak to už jsem úplně klidná že nemusím nikde běhat. moc děkuju ![]()
- Citovat
- Upravit
Není zač. Správně by vás, ve vlastním zájmu, měla informovat mzdovka, když jste přinesla začátek neschopenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ekrovka tam mi neřekla vůbec nic, jen ať si od doktora nechám dopsat na neschopenku zaměstnavatele že na to zapomněl a nic víc mi neřekla. chtěla sem se i zeptat, kam vrátit oblečení, klíče,…ale hnedka mi to vrátila a šla pryč
- Citovat
- Upravit
Ahoj, také se přidávám s dotazem, teda spíš s pro mě celkem náročnou situací, ke které si ráda vyslechnu rady od zkušenějších… ![]()
Jsem čerstvě těhotná k 31.12. 2013 mi skončila smlouva, do práce chodím dál, dodatek jsem ještě nepodepisovala. Nicméně pracuji v Liberci a přítele mám až za Berounem. Co nejdřív bych se chtěla stěhovat zpátky (domu do Prahy). Netuším co s prací ( kde jsem to již oznámila). Zda jít na nemocenskou a zda mi ji vlastně doktorka dá ( mám celkem stresující práci a docházim do práce denně 12 km)??? Poraďte mi prosím, jak byste se zachovali vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den. chtěla bych poradit moje mamka teď dostala na neschopenku. Pracovní smlouvu má na dobu určitou a ta jí končí 30.6 zatím to vypadá, že jí bude neschopenka pokračovat a neví kam tedy s lístkem na peníze. jestli k bývalému zaměstnavateli nebo rovnou na spádovou ossz. a také jestli se má hlásit na úřad práce nebo ne. Má neschopenku snad po 20 letech, poradíte prosím někdo? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ja před třemi lety posílala po ukončení pracovní smlouvy listky na peníze stále zaměstnavateli. Na urad prace jsem tenkrat volala, ale už si nepamatuju, co mi řekli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lístek zašle bývalému zaměstnavateli nebo může zaslat přímo na OSSZ. Hlásit se na ÚP není ničí povinnost a vzhledem k tomu, že je maminka nemocná to ani není možné. Nelze být na nemocenské a zároveň se registrovat na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den
potřebovala bych poradit.
jsem ve druhém měsíci a dostala jsem neschopenku. pracovní smlouva mi končí na konci února. Je mi jasné, že do té doby budu nosit papír na peníze tam, ale kam potom? zejména když mi skončí pracovní smlouva a na neschopence budu dál, je nutné to někde hlásit?
Děkuji za odpovědi a rady