Dotaz na střední školy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dotaz na střední skoly
Dobrý den, určitě spousta z nás momentálně řeší děti, které vycházejí z 9.tříd. My kvůli tomu máme s dcerou obrovské hádky doma. Znám dceru 14let a vím jaká opravdu je. Neučí se, nebaví ji skola, ráno problémy se vstavanim, no proste hrozné. Snažím se ji doma vysvětlit, aby si našla SŠ v místě bydlení. Dala jsem ji navrh, který pro ni by byl úplně nejidealnejsi. Soukromá SŠ, málo učení, nic těžkého a maturita v uvozovkách jistá. Nelíbilo se ji to😏 tak jsem to vzdala a řekla ať jde kam ji srdce táhne. Na to mi řekla, ze ji nic nebaví a ze půjde na cukrarku 🫣 nechápu 😰 před nedávnem říkala, ze chce dělat s dětmi, což by tato střední byla i tak trochu k tomu dobra, ale vede si své, ze půjde tam kam spoluzacky
Mohl by mi někdo trosku zvednout náladu a říct, ze v takové situaci nejsem sama? Dcera má navíc než na cukrařku.
Přeji všem, kterým děti teď budou dělat prijimacky hodně štěstí a málo nervů 🙏🏻 🙏🏻 🍀 🍀
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mám už všechny děti na středních a vysokých a všechny jsem nechala, aby si vybraly samy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivča 28 neučí se a škola ji nebaví a má víc, než na cukrářku. Tak to jo. Spíš se nemůžeš smířit s myšlenkou, že skončí jen s výučákem. Možná by stačilo zůstat nohama na zemi. Ona střední škola není jen o inteligenci. Já na ni pod tlakem rodičů nastoupila. Po dvou letech jsem přešla na učiliště. Nebavilo mě učení. Po škole jsem nastoupila do zdravotnictví a dodělala si základní kurz. Po patnácti letech jsem si dodělala zdrávku a chystám se dál. Takže to, že ji na střední donutíš ještě neznamená, že ji dokončí
Příspěvek upraven 12.01.25 v 21:14
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na středních a vysokých ano 🍀 to gratuluji. Ale ona nechce ani na střední i přesto, že známky na to má. Mrzí mě, že se rozhoduje na popud kamarádek 😏
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 to vůbec ne. Sama mám vyučení bez maturity. jenze na střední školu jsem tenkrát neměla známky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivča 28 píše: Více
A jako cukrářka je nějaké povolání pro sociálně slabé? Nebo pro „blbečky“? Že by si vydělala maximálně minimálku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahudka82 píše: Více
přesně tak
myslím, že ta vlastní volba je důležitá, je to vlastně jedno z prvních rozhodování o svém směřování
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše: Více
A kolik lidí dělalo školu jen aby měli klid od rodičů, přitom to vůbec dělat nechtěli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od dcery spolužačka šla na cukrářku, strašně mě to překvapilo, protože byla celkem chytrá. Všichni její 3 starší sourozenci mají VŠ. Ona měla na základce teda na prvním stupni jedničky a dvojky, na druhém sem tam trojky, ale spíš proto, že lajdačila.
No, vyučila se a pak si dodělala maturitu. teď dělá v oboru a baví ji to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivča 28 nech jí, ono to nějak dopadne. Jsem v trochu podobné situaci, syn je v 8. třídě, školu nesnáší, neučí se, na vysvědčení má dvojky a trojky, u něčeho mu chybí základy. Jinak ale chytrý je, jen ho ta škola brutálně nebaví a nepřinutí se učit. Vybral si dva obory, na které podle mně nemá šanci se dostat, navíc podle mě nemá představu, co se tam učí (nebude ho to bavit). Ale snažím se to neřešit, ono to nějak dopadne.
- Citovat
- Upravit
@Ivča 28 dcera šla na cukrářku, i když známky měla skvělé a dostala se i na maturitní obor. Je to něco co ji baví a nemyslím si, že je to úplně jednoduchá škola. Nechala jsem ji vybrat si podle jejích preferencí a hlavně v rodině se mi to snažili rozmluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechte ji. My jsme totéž řešili v covidu. Známky pěkné, původně SS stavební, architektura..a najednou puberta, nebaví ji učení, nechce dělat přijímačky a zhlédla se v truhlařine ( dodnes nevím jak ji to napadlo, nikdo se dřevem nedělal a moc manuálně zručná taky nebyla). Nedalo se to změnit, přemluvit, smířili jsme se. Učňák udělala a dobrovolně a ráda se učila na přijímačky a teď je v prváku na maturitní nástavbě, denní. Denně dojíždí do školy 25 km. Předtím byla na intru na SŠ.
Syna to čeká za rok. Známky nic moc. Hlavu má, ale taky svoje limity a přijímačky z čj jak jsou stavěné, prostě nedá ( Adhd a porucha komunikačních schopností, teď už poměrně srovnaná). Takže možná zkusíme jeden maturitní obor ( který by ho nejvíc bavil a zajímal) a dva učební. Bohužel je levý jak šavle, ale v oboru co ho baví ( doprava) by snad k něčemu byl. A potom se uvidí. Miluje dopravu a největším snem je být řidičem.
- Citovat
- Upravit
Já ji samozřejmě nebudu nutit, aby šla tam kam chci já. Já jsem jen chtěla říct, ze mě mrzí, ze se neumí rozhodovat sama za sebe. NErikam, ze kdo je cukrář, je blbec. Jak říkám sama mám vyučák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivča 28 píše: Více
Tak ji nech, třeba se ještě rozmyslí
Plno lidí nakonec dělá něco úplně jiného, než co mají školu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit