Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslím, že šanci přežít mají. Nevím, jestli se jim nebudou přehřívat kořeny - na sluníčku, v tmavých truhlících.
Tak uvidíš. Budu ráda, když dáš časem vědět, jak se jim daří.
Každopádně, jak píše @nick mandarinka, je to nádhera! ![]()
Mají šanci přežít, pokud je budeš opravdu ve vedrech ráno a večer zalévat. Stačí ale jeden horký víkend bez zaléváni a bude po nich. Pokud podle fota můžu soudit, jsou větsina z nich petunie nebo jim příbuzné druhy, které jsou na zálivku a hnojení hodně citlivé. Taky je rádi napadají škůdci, takže nutno stříkat herbicidy a květům vadí déšť. Já bych volila spíš muškáty, ty jsou odolnější a nevadí jim horko a přímé slunce. A spíše samozavlažovací truhlíky a květináče než obyčejné.
Třeba ale nikam necestujete, jsi pořád doma, takže si zálivku ohlídáš.
@Kamenozrout píše: Více
Pracuju na HO, takže mám dostatek času zalévat. Nějaké dovolené v plánu máme, ale to u nás budou bydlet manželovi rodiče, aby nám hlídali pejska a tchýně je poctivka, minule mi vyplela předzahrádku
Uvidím, když mi to pojde, půjdu pro muškáty ![]()
Máš to moc hezké. Fandím, ať se daří
.
My máme tak před domem saunu, kde je předzahrádka. Tam zdechlo vše. Musela jsem xkrát předělat předzahrádkou tak. A poslední pokus jsou tam stále zelené rostliny. Jako jsou buxusy, mini zakrslý jehličnan, zakrslé traviny. To tam vydrží. Je to furt zelené. Dvě růžičky tam máme zakrslé. Mají květy jen do dubna/část května. Pak je spálí slunko. Takže zůstane jen růže bez květů. Cokoli s květy spálí slunko. Můžeme zalévat jak blázni.
Nepomáhá.
@JancaS84 píše: Více
Ano, šlo mi spíš o to, jestli nemají moc malé květináče. Vykoupila jsem v obchodě všechny co měli a bohužel těch větších víc nebylo, tak mám i dost těch malých.
Přežije, moje sousedka má v takových květináčích na zdi zahradní chatky velké převislé begónie. Přesně takto jako ty. A ty jsou sakra haklivé. S už to tam má třetí rok, co je v důchodu. A má je krásně. Akorát když přijde bouřka, tak jo to vítr vždy trochu zrychtuje. Protože jak jsou křehké, lámou se.
Já mám část oken na jih. Už asi 4 roky dávám na okna voskovky to je vlastně taky begónie..a drží. Pak tam mám petúnie a lobelku.
@Anonymní píše: Více
Já řeším delší nepřítomnost tím, že přenesu náchylné kytky do co největšího stínu. Pak stačí zalévat třeba jednou za 3 dny.
@Anonymní píše: Více
Přežijí. ![]()
Balkonovky máme ze 70 procent na plném slunci, nelze jinam přemístit z důvodu francouzských oken v jiných částech domu a při časté zálivce i přes samozavlažovací truhlík jsou držáci. ![]()
Častěji zalévat a budeš mít nádhernou stěnu ![]()
Dej tam toho víc nebo něco bujně rostoucího, ať je ta zeď celá zakrytá zelení. Takhle to v létě bude trpět přehříváním. Chce to víc listí. Nebo to aspoň natři všechno na bílo.
Tmavé truhlíky jsou peklo, to se v tom květiny uvaří. Zvlášť, když je to slunečná strana.
Dobrý den,
dokáže mi prosím někdo poradit, jestli květiny na stěně máji naději na přežití? Až po vysazení mě napadlo, že v těch květináčích můžou mít málo místa. Zalévat plánuju 2× denně a hnojit jednou za dva týdny. Je to slunečná strana, kde se ani trávě nedaří. Děkuji