Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To by mě zajímalo co to je trochu jinak.
Ale kamarádka má květinářství, téměř ve středu Brna, trvalo ji poměrně dlouho si vybudovat nějakou klientelu a nejvíc ji vydělávají, vázané květiny, svatby, Vánoce. Když by měla dělat prodej jen pokojovek tak se neuživí.
Z okolí jsem si všimla, že hodně lidí chce mít květinovou výzdobu (truhlíky a podobně), ale nechce se jim s tím dělat, takže prodej už hotových dle představ, prodej startovacích sad, prodej už namíchaného substrátu a pod. Těch nápadů mám víc, ale potřebuju ještě hodně názorů na věc
Hoď si pod diskuzi anketu „Jak často nakupujete pokojové rostliny“ - za mě dost špatný podnikatelský záměr. Možná kdybys měla navázané nějaké administrativní budovy a péči o květiny, mechové stěny atd., tak jo. Ale jen pokojovky tě podle mě nemůžou uživit. ![]()
@Anonymní píše: Více
Tak to je standard nic extra.
A máš na to i aspoň vzdělání, nebo si samouk?
Za pár týdnů začínám rekvalifikační kurz, takže co do teď neumím, umět budu, ale šlo mi čistě o názor, co komu chybí a co se naopak nelíbí, ne o to, jestli je to dobrý nápad, či nikoliv
Mně nechybí nic, máme v okolí zahradnictví přehršel. Květinové vazby, naaranžované truhlíky, substrát, všechno. V jednom zahradnictví je i cukrárna s posezením, dělají víkendové akce pro veřejnost a děti.
Za mě nemáš šanci se v tom oboru uživit, navíc pokud jsi amatér. Nebudeš moct konkurovat cenou ani nabídkou. Ale chápu tě a držím palce. Jen abys zbytečně nezkrachovala..
Květinářství mi nechybí vůbec, jezdíme do velkých zahradnictví, kterých je v okolí několik.
Anebo na výstavu květin, kaktusů, sukulentů atd., kde se dá taky dobře nakoupit. ![]()
Ja jsem treba chtela presadit kytky do vetsich kvetinacu a v kvetinarstvi se na me koukali jako na blazna
takže přesazovat lidem kytky ![]()
Pokojovky jsem koupila snad 2× za život. V květinářství kupuji vázané kytice. Chybí mi tam pěkné, kultivované, bohaté vazby. Většinou nabízí divná pometla, divně kombinovaná. Je fajn, když ti někdo nasadí truhlíky, ale to je 2× max 3× za sezonu. Setkala jsem se se službou, že ti doma přesadí pokojovky. Což je fajn pro lidi starší, nebo kdo nemá čas.
Ja maximálně v květinářství kupuju svatební a pohřební kytice.
Pokojovky jsem snad nikdy nekoupila - vzdy mi nekdo neco dal, odštípnul sadicku atd.
Do truhlíku kupuju v Bauhausu, u našeho Vietnamce nebo objednávám.
Abych jela do centra města, kde nemůžu zaparkovat, jen pro kytky to nedělám. Bohužel jdu do nákupního centra nebo velkého zajradnictvi (to spis pro stromky, keře, zeleninu) Řezané květiny kupuju v supermarketech (Kaufland, Lidl)
@Yasmen Díky, tohle mám v plánu taky
Prostě pokojovku donesou, namíchán substrát, rovnou jim dám větší květináč, obal a jdou domu, nebo k nim přijedu ![]()
Mozna jeste dodám - jednou jsem zvažovala, ze si nechám svoji kavárnu vyzdobit profi květinovou výzdobou. Ale kavárna na to nevydělá…
@TaLucie Mám v plánu na telefonní domluvě udělat třeba mix květin do truhlíků a pak to třeba dovézt
Ale to není moc dobré pro květiny je přenášet, teplo, zima, průvan…některé pokojovky to nemusí vydržet. Kolikrát vadí i když je přesuneš v rámci jednoho pokoje, někam je převážet, to si moc neumím představit. Malou kytku si přesadim sama, otázka pár minut a velkou neunesu a v běžném autě nepřevezu.
Ahoj ženský
jdu na Vás z dotazem.. Po několika nekonečných letech v korporátu jsem se rozhodla, že se vydám vlastní cestou a budu se živit něčím, co mám opravdu ráda a to jsou květiny.. Chci začít pomalu a lehce, prodejem pokojovek, přísad a všeho okolo, prostory mám, chuť začít taky, jen bych ráda věděla postřehy ostatních nadšenců do květit.. Co Vám třeba v květinářstvích chybí? A co Vás naopak štve? Ať už se jedná o nabídku, služby a podobně
Mám v plánu to dělat trochu jinak a lépe něž ostatní a proto potřebuji více názorů
Za každý postřeh děkuji