Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Markéta188 píše: Více
Taky máme zahradnictví skoro přes plot a těm to teda frčí, pořád tam někdo chodí. Mají zaměstnance a několik květinářství po okolí. Pěstují i svoji zeleninu, jahody atd. Ale ano, jsou tam od rána do večera celá rodina včetně víkendů svátků. Zemědělství je strašná dřina za pár korun, proto sem z oboru zdrhla.
@JancaS84 píše: Více
No takhle … jim to frčí taky, nebo to tak aspoň vypadá…
Na jaře jedou teda dost, ale mám s ní blízký kontakt a říkala, že na Maledivy to není ![]()
Jako uživí to její celou rodinu, včetně rodičů, ale ta dřina ![]()
@Silverine247 píše: Více
složitého na přesazování není nic, ale spoustě lidí se to nechce dělat a špinit si byt
U nás v ulici loni otevřelo květinářství a opravdu se snaží. Syn tam byl 2× pro vázanou. Přidala tam i různá přáníčka, balonky a vše možné k oslavám a stejně krachne. V květináčích neprodává skoro vůbec. Kousek je Hornbach, zahradnictví. Také kupujeme tam. Určitě si občas někdo koupí, ale neuživí jí to.
Pokojovky kupuju obvykle v Lidlu, pokud nechci nějakou raritu, protože v květinářství je i obyčejná malá monstera predražená. A když chci něco raritního, tak to hledám na fb skupinách a kupuju si řízek nebo bych si to koupila přes e-shop - ale taky mi stačí řízek s kořeny. Tolik k pokojovkám ![]()
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
já se věnuji ekologii a vím, že řezanou kytku bych si nekoupila - nepodporuju dovoz řezaných květin. Máme u nás paní, která pěstuje lokálně a má výdejní automat ve městě. Jinak kupuju květináčové kytky. Takže mě by se líbila nabídka sortimentu pro lidi, kteří nepodporuji Neviditelné trny = lokální květiny, apod. ![]()
@Anonymní píše: Více
Za mě určitě vázat květy „jinak“. Máme květinky dvě. V jedné to vypadá spíš jako v ateliéru a vážou květiny nádherně. V druhém zase víc poradí s pěstováním, mají spoustu květin do truhlíků a na skalku. Ale ty pugéty jsou takové obyčejné. Trošku „babkovské“ ![]()
Sleduju na IG “pokojovky od Lucie”. Stará se lidem o pokojovky, míchá a prodává svůj substrát, na IG točí edukativní (a vtipná) videa o pokojovkách a myslím, že díky nim se ji podnikání velmi slušně rozjelo.
@chs.jasmin píše: Více
Také se hlásím k “týmu ekologie”, lokálně pěstované květiny a samoobslužné stánky jsou skvělá myšlenka. Také mam kousek paní, co s jejich pěstováním začala na rodičovské, dělá hodně svatby a dnes už má 3 samoobslužné stánky po okolí a běží ji to myslím velmi pěkně. Před vánoci jsem si u ni koupila kytici se sušenými květy a byla jsem nadšená, měla jsem ji ve váze 2 měsíce ![]()
Asi topka je v tomhle “loukykvet”. Byla jsem na jejich farmě na podzim a to je prostě nádhera. Jejich vypěstované trvalky k sadbě, v sezóně z nich vážou kytice, mají program, kdy si sama můžeš přijet natrhat na svatební výzdobu, dělají workshopy a akce…
@stinga píše: Více
Takovi lide ale vetsinou pokojove kytky nemaji. ![]()
@Silverine247 píše: Více
Já mám kytek milion, přesazování mě nebaví, ale taky nechci zbytečně platit za něco, co zvládnu sama, jen se mi do toho nechce. ![]()
@Zvedava1 píše: Více
No vsak prave. Takze jednou za cas, az neni zbyti, to proste skousnes. Lidi, co se nedonuti, se kytkam vetsinou vyhybaji, nebo jim zdechnou. A pak je par lepe situovanych lidi, co jim nevadi za to platit nekomu jinemu, ale k tem bude asi tezke se dostat, to by zakladatelka uspela spis nekde v Praze nez na malem meste. ![]()