Péče o skleník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
3.3.26 07:13

Pece o sklenik

Ahojte,
muze mi nekdo poradit? Loni jsem poprve zasadila do skleniku vinu. Kazdy rok sklenik na jare vapnim a zapaluji sirnou svici. Muzu to udelat i ted, kdyt tam mam to vino? Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
468
3.3.26 07:51

Ahoj, tu svíci ne, myslím, že by víno poškodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5891
3.3.26 07:58

SO2 je pro rostliny toxický.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.3.26 08:37

Dobre dekuju. Nebudu pudu tedy nijak osetrovat? Jen to zryju a hotovo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.3.26 08:45

Je sklenik s revou vubec použitelný pro zeleninu? Hadam, ze kvuli reve tam bude treba dost vetrat, udrzovat sucho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
3.3.26 09:03

Taky mě zaráží ta vinná réva ve skleníku… :think: to si se zeleninou, která bude potřebovat vlhkosta světlo, rozumět nebude. Navíc réva si všechno vyžere pro sebe, bude si nárokovat i místo a jak se bude košatit, tak sebere i světlo.
Vy bydlíte v Tatrách, že je potřeba mít révu ve skleníku? :nevim:
Zbavila bych se primárně révy a pak bych čarovala se skleníkem. Čas ještě je. :palec:
A ano, skleník určitě zrýt a prohnojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.3.26 10:27
@IvčaIva píše: Více

pestuje se tak, nemusis pak treba stříkat… ale podle me mas na to extra sklenik. respektive tam muzes asi mit jeste fiky atp…

Taky to musi byt narocne na peci, reva desne buji, vsadim se, ze foliak by nam za fovolenou zvladla roztrhat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
3.3.26 11:08

Ja jsem to zkusila loni poprve, mela jsem tam revu, okurky, papriky, rajcara, kedlubny, salaty, redkvicky, boruvky a brusinku.. a vse slo hezky.. ( Mam opravdu velky sklenik) Bydlime skoro na horach, tepla u nas neni az tolik. Uz jsem vypestovala i meloun ve skleniku, ale to bylo rozrostle vsude, to uz zkouset nebudu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1162
3.3.26 11:45

Tak to pak ano, my jsme jih, takže reva se tu musí dost krotit i venku. Ale zase skleník bych jí teda neobětovala - my rádi okurky (i ty mexické), papriky a rajčátka. :)
Skleník to ale musí být fakt obří. :palec:
Hm, melouny, no :roll: - listy po celé zahradě, kdyz bych neklestila, tak mi přijdou poděkovat i sousedé a pak pár plodů velikosti tenisáků. :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
3.3.26 12:21
@lísteček píše: Více

co opylovani, mas tam same sklenikove odrudy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
4.3.26 06:52
@Pudloslava píše: Více

no ja jsem to zkousela loni vse poprve, koupila jsem rostlinky v OBI a vse plodilo… tak asi k nejakemu opilovani doslo…dokonce jsem mela i nejake vino, nebylo toho moc, tak verim, ze to letos bude lepsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5352
4.3.26 07:45

Na opylování stačí relativně málo (teda, pokud nejsi absolutně zapálený pěstitel, to bys pak obíhala rostlinky se štětečkem). Ideální je prostě hned, jak je dost teplo, tak otevírat skleník. My žijeme taky v chladné části republiky a nikdy jsme s tím problém neměli. Ono je těch opylovačů hodně, nejen včelky.

Já bych teda révu do skleníku nedávala, ale spíš proto, že se tam podle mě hrozně rychle roztáhne a budeš ji muset věčně krotit. Možná se jí nebude líbit vlhko u stropu, nebo jí tam bude listy pálit sluníčko, ale to uvidíš. Tyhle zahradnické pokusy obvykle stojí za to.

A málokterá odrůda fakt není do skleníku. Zvlášť tam, kde je chladno. U nás se i těm polním ve skleníku líbí. V OBI podle mě prodávají v naprosté většině sazenice vhodné do skleníku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
4.3.26 07:50

@TRG ja oterviram sklenik denne. Je pravda, ze se mi ta reva plazi po strope skleniku.. zatim ji tam uchycujeme a budeme prostrihavat… je to takovej pokus, kazdy rok zkousim neco… jsem takovej malej strycek pompo :-) ale ne vzdy se zadari, treba ten meloun do skleniku byla hrozna blbost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5352
4.3.26 08:32

Jo jo, meloun do skleníku stojí za to si jednou zkusit a pak se na to vyprdnout. Já ho tam dala kvůli dětem, takovou „baby“ odrůdu, a denně jsem mu už od sazeničky hrozila nůžtičkama.

To víno tam nech, jestli máš dost velký skleník, tak nevidím, čemu by to mělo vadit. Nejspíš po pár létech zjistíš, že přerostl, tlačí se všude možně ven a musíš ho radikálně seříznout, nebo úplně zlikvidovat, ale to k tomu patří. Jen si nenech poškodit skleník. Naopak se může kytkám v létě hodit trocha stínu. Skoro bych si vsadila, že mi za ty roky zahrádkaření víc ve skleníku škodilo horko a přímé sluníčko, než pošmourno a chladnější počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
4.3.26 09:02

@TRG MOc dekuji za radu :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie