Květinka - jak začít v podnikání s květinami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11162
20.3.26 14:38
@Anonymní píše: Více

Já jsem si třeba jednou nechala truhlíky na okna v květinářství osázet. Ale to koupíš jednou a znovu ne, pak se ti hromadí truhlíky. Jedině nechat osázet svoje. A to si už můžu udělat sama, protože do toho květinářství pak musím 2×, s truhlíkama a pro osázené truhlíky.

Ale prodávat hotové truhlíky mi přijde jako fajn varianta, asi bych toho někdy využila.

Pokojovky pěstuju hodně, ale nekupuju je moc často. Navíc jsem v tomto směru spořivá, takže mám pokojovky z Kauflandu za pár kaček, a jdou mi výborně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
20.3.26 14:38

Pokojovky si kupuji na sbazar nebo bazosi v místě bydliště za pár korun. Nebo si nechám poslat zakořeněné rostlinky přes Zásilkovnu, vždy došly v pořádku, případně si je věnujeme navzájem v rodině, se sousedy nebo s kolegy. Co se týká hlíny, tak bych se bála, že doma budu mít smutnice a pod. potvory, jedině, že bys garantovala, že jsi hlínu doma upekla, a zbavila se všech zárodků (a asi bych byla i tak skeptická). Ale hlinu už roky nepoužívám, místo toho se mi osvědčil Lechuza pon, nemusím nic péct, není z toho nepořádek a má to v sobě živiny. Ale není to levné, to je pravda.

Příspěvek upraven 20.03.26 v 14:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
20.3.26 14:39
@Yasmen píše: Více

To je taky super, to teď řeším. Nemůžu ani najít vhodný květináč. a musím koupit pytel substrátu:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
20.3.26 14:45

No jo, ale co ostatní? Ty budeš půl hodiny jednomu přesazovat kytku, vázat kytku, a ostatní budou čekat, než si dopije kafe? Nehledě na to, kolik by to muselo stát, aby se ti to vyplatilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3759
20.3.26 14:47

Věnuj se ganje :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3759
20.3.26 14:50

Tak to si dej reklamu nekam do ustavu, vetsina lidi je schopna si kytky presadit bez asistence, sorry jako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 14:53

@Sadman odpuštěno.. a já se sama divila, kolik lidí to třeba u českých, který sleduju na IG využívá :hug:

• Citovat
  • Upravit
547
20.3.26 14:56
@Zvedava1 píše: Více

Ahoj, to chci dlouho zkusit, předpokládám svilušky se taky neuchytí? Používáš i s normálním květináčem nebo se samozavlažovacím? Ty svině svilušky nám pár let zpět zlikvidovaly vše. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
20.3.26 14:56

A jak to mas s rodinou?
Uvazujes jezdit k lidem odpoledne, to deti asi zatim nemas.
A kdyz budes nekde, musis mit na prodejne zamestnance. Uzivis ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 14:59

@Tarena děti mám naštěstí soběstačné, odrostlejší.. a samozřejmě než se mi to rozjede, vše sama, pak se uvidí

• Citovat
  • Upravit
451
20.3.26 15:37
@Ani123200 píše: Více
Ťukám na dřevo, od te doby nemám žádné potvory. Ale každou kytku, kterou domu přinesu, nechám po přesazení v karanténě,.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
20.3.26 15:55

Upřímně si myslím, že i když je to hezká vize, tak nemá moc šanci na úspěch. Kdo by byl váš běžný zákazník? Ti, co se umí o kytky starat a je to jeji hobby, nepotřebují, abyste jim připravovala zeminu nebo jim přesazovala. Ti to umí sami a vyjde je to mnohem levněji, když si to udělají sami. Kdo se o kytky starat neumí a nechce se to starat, protože by ho to nebavilo, ten je buď vůbec nemá, nebo si koupí sem tam nějaký kousek třeba v bauhausu. Nic moc to nestojí, tak nevadí, že to kdyžtak chcípne. Pochybuju, že takový bude chtít utrácet nemálo peněz za to, že mu je někdo jiný bude udržovat. Takže potřebujete někoho, kdo má zbytečné peníze navíc, chce mít hezké kytky, ale nechce se o to snažit sám. Tedy spíš bohatší část populace. Takže by to největší šanci mělo asi někde v Praze. Ale i tak si myslím, že ta šance není tak vysoká, aby se vyplatilo do toho jít… Kamarádka prodávala květiny na malém městě, bylo to jediné květinářství tam, takže jediná konkurence byla Billa a Tesco se svými levnými pugétky. A kromě Valentýnu, MDŽ atd. prodeje prý skoro nebyly. Ani na řezaných, natož pak na pokojovkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 16:42

A jaká je vaše odbornost, vzdělání? V menších obcích se jezdí lidé i poradit. Ohledně postupu pěstování, hnojiv, postřiků…u kytek i zeleniny. Takhle se podle mě buduje důvěra u zapálených pěstitelů. Máte co nabídnout?

Já v oboru pracuju a vedoucí po nás vždycky dupali, že to prostě musíme znát a orientovat se. Je to velká pravda…

Jsme na venkově a co se týče prodeje řezaných květin, hrají významnou roli i smuteční příležitosti. Což třeba ve městě už vymizelo…

Prosím ponechat anonym

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.26 16:46

Jak jsem už psala, čeká mě rekvalifikace (žádný fofr kurz, ale dám si to pěkně na pár měsíců), takže odborné „vzdělání“ mít budu, k tomu mám skoro 10 let květiny jako hobby, umím i navázat kytice, umím se orientovat, co která květina potřebuje, jak namíchat substráty a velké množství věcí okolo mám

• Citovat
  • Upravit
5958
20.3.26 17:37

Jo! To přesazování. Ale přemisťování květin není ok. Spíše bych ocenila, kdyby někdo přijel ke mně a ty květiny přesadil a dodal jim, co jim chybí.

Také mi chybí to, že květinářky o kytkách moc nevědí. Chtěla jsem kytky vyloženě do stínu, dostala jsem 10ks a přežily 2. Pak jsem si četla, že potřebují alespoň polostín.

No a jinak : květinářství je podle mě více jak zákazníků.

Něco jiného je zahradnictví a ani tam to úplně není na vyžití. Máme zahradnictví přes plot a kdyby nedělali výstavy a akce jako dýňohrátky a dotek Vánoc + sousedka ještě navrhuje zahrady, tak je to neuživí.
V zahradnictví pracuje celá rodina a jsou tam od rána do večera. Je to fakt velké zahradnictví a i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí