Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když pojedeš někomu domů přesadit orchiej, tak si budeš muset říct víc než je její pořizovací cena.
Mně teda v menších květinářstvích vadí, že tam není k hnutí, když je tam moc lidí, placení a vazba třeba trvá zbytečně dlouho. Taky konkurence v obchodech s potravinami, vždy mají třeba orchidej za 150 kč, nebo levnější řezané kytky, ale v květinářství to stojí trojnásobek.
Naopak před rokem jsme si nechali na přání uvázat svatební kytici a květinovou výzdobu, vyšlo to moc krásně a drahé mi to ani nepřišlo. Takže si myslím, že kdo zrovna potřebuje a chce, tak ocení i ty truhlíky, svatby apod nejspíš vynesou nejvíc. Ocenila jsem, když si šlo domluvit termín a byla květinářka jenom pro nás.
@safina píše: Více
Děkuji
Prostor mám možnost mít větší, vešel by se tam i stolek, kde si klidně dá kafe, než bude vazba, případně převázaná kytka hotová
Já začala jezdit do jednoho malinkého zahradnictví, které si přes kopec od nás otevřela ve vesnici na zahradě jedna paní. Je mi sympatické, že když se domluvím dopředu a ona je doma, „otevře“ mi i mimo pracovní dobu (má otevřeno jen 3 dny v týdnu), že se dá něco i objednat - ať už na předpěstování, nebo že přiveze odněkud z velkoprodeje (nevím, jestli to jsou nějaké trhy, burzy), ceny má úplně normální, poradí, neprodá mi šunt, půjčí bedýnku… Je tam fajn nakupování, tak si tam ráda zajedu, i když to nemám nikde po cestě, ale jsem tam max 3× do roka, takže tam nechám max pár tisíc za sazenice (ty mám ale většinou vlastní) a/nebo předpěstované bylinky a nic víc. Na mě si moc nepřivydělá.
@Anonymní píše: Více
To zní dobře. Hlavně mít pěkné webové stránky s nabídkou a ukázkami, musím říct, že to „naše“ květinářství bylo na doporučení známé, která to má blízko a kupuje tam často tématickou výzdobu (velikonoce atd)., jinak bychom třeba dopadli podobně, jak psala slunečnice výše - drahé a a ni se to nelíbilo.
Konkurence je velká.
To přesazování doma. Viděla jsem videa slečny co to dělá.
spousta kvetinek už má reklamu na sociálních sítích. Máme kousek od domu malé zahradnictví, kde dělají jak vors hop, tak různé další akce i s grilováním a tvořením pro děti. Je to docela novinka.
Napadá mě, jen tak v rychlosti.
Zaplatím nějakou částku a uvážu si kytku sama podle vlastního vkusu. Akorad se to musí trefit do té konkrétní ceny. Popřípadě si nakoupím všechno zvlášť a udělám si kytku doma. Já bych na to možná skočila. Protože si občas kupuju kytky v obchodě a doma si je předělám. Dám za to třeba 200 a mám dvě menší kytky.
což v květince za 200 je taková nějaká jedná chudinka s pruzdobou. Ok, možná gerbery a karafiáty by se vešli. Jenže to si bere téměř každý, když patří k nejlevnějším. ![]()
A co otevírací doba? Chceš to táhnout sama? Zaměstnance, obávám se, neuživíš. ![]()
@TRG Já už v podstatě něco takového dělám, pár lidem v okolí, vyberou si kytky, zasadím, pak si jen přijedou, nebo si dojedou na kafe a já vysvětlím co a jak.. jinak ta možnost dohody na čas nebo po pracovní době je super, sama bych tohle uvítala, jelikož když skončím v práci, co mám teď, tak už je všude zavřeno
To fakt v dvacetitisícovým městě nelze koupit obal na kytku? Bydlím ve městě, 15 000 obyvatel a je tady spousta květinářství, supermarketu a tři zahradnictví.
@Melancholická panda O tohle už je postaráno, pomůže mi kamarádka nebo to budu mít jako full time job, v práci budu stejně dávat výpověď
Mně chybí možnost vypěstovat si doma vlastní lesní houby. Dá se sehnat jen sadba žampionů a hlívy, a to není ono. Kdybys přišla na způsob, jak člověk v bytovce vypěstuje lesní houby, tak to je díra na trhu.
Sítě budu řešit taky, administrativu, focení atd bude řešit kamarádka
@safina Sítě budou taky, chci pak třeba i soutěže, ukázky jak přesadit, jak namíchat substrát, jak u orchidejky „vynutit“ keiki a podobně, na prodejně chci i třeba věrnostní program atd.
Fakt, pokud člověk něco chce, musí si zajet do Hornbachu, který je odtud asi 30km, květinka jako taková tady je, ale tam je 00 prd
Ja teda nevim, co je na presazovani kvetin tak sloziteho, co by clovek, ktery je ma doma nezvladl, aby byl ochoten platit cenu, kterou si musis vykalkulovat, aby se ti vubec nejake dovazeni vyplatilo. To bych si radeji na tvem miste udelala pekny e-shop se vsim, co k pokojovym rostlinam patri.