Květinka - jak začít v podnikání s květinami

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3798
22.3.26 18:35
@Anonymní píše: Více

Mně chybí v květinářství zvlášť teď na jaře, že nemají klasické, ne umělé květináče různých velikostí. Prodávají tam různé substráty, ale květináče ne. Nejlepší je otevřít si květinářství buď někde, kde chodí hodně lidí nebo někde poblíž hřbitova. Tady v Praze by ses s novým květinářstvím určitě uživila. Jinde si musíš také zjistit, kolik tam je květinářství, abys neměla velkou konkurenci. A pokojovkami se neuživíš, ty si lidé mezi sebou dávají zadarmo. Také je dobré si dávat na tabulku venku, kdo má dnes nebo i zítra svátek, protože hlavně mužům se to připomene a pak koupí kytku. Držím palce, mně by se to také líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
22.3.26 18:57
@Da12 píše: Více

Myslím si, že Praha je kvetinářstvími zahlcená, jen u nás máme dvě, asi 400 m vzdálené od sebe. Stejně tak optiky, kadeřnictví, pedikury, masáže a pod. A nejvíce lidí stejně chodí do Lidlu, Billy a Alberta pro řezané květiny, poměr cena-výkon asi nejlepší. Pro květináče, hlínu, oporu k rostlinám a pod. jezdí do Bauhaus, Hornbach a pod. A já si kupuji samozavlažovací květináče na internetu, podle ceny a nechám si je poslat. A třeba rodina bydlí u hranic s Polskem, a pro všechno na zahradu jezdí tam, neporovnatelné ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798
23.3.26 13:58
@Zvedava1 píše: Více

Asi jak kde. Vázané květiny z Lidlu nebo Billy? Tam spíš mají ovadlá košťata. U nás na sídlišti nějaká květinářství sice jsou, ale klidně by jich tam mohlo být víc. Skoro pořád tam mají dost lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
23.3.26 16:08
@Da12 píše: Více

U nas žádná košťata nemají, občas jezdím na Ostravsko, a tam taky ne. Asi špatný oddíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
23.3.26 18:31

Mám známého, dělá do květin. Strašná práce, pokud chce, aby mu to vynášelo. Musel se naučit jak nakupovat na burze, jezdí i do Holandska kvůli kontaktům, v práci je od nevidím do nevidím, zvlášť když jsou svátky. Pokojovky přestal prodávat úplně, zaměřil se na řezané a hlavně na vazby. Svatby, pohřby, svátky. Každý víkend na farmařských trzích. Má už tedy hodně svých zaměstnanců a síť prodejen, ale v jednom člověku a s malým krámkem, nevím. Leda bys bydlela někde na malém městě, kde tahle nabídka vyloženě chybí. Jinde nemůžeš konkurovat. Kytky seženeš dneska v každém hobymarketu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí