Květinka - jak začít v podnikání s květinami

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.3.26 13:17

@mado právě proto chci nabídnout, že přijdu a presadim, jde o to, co kdo a jak bude chtít.. je mi jasný, že pokud někdo bude přesazovat orchidej, nebo monsteru, že mu řeknu ať to nevozí a proto nabídku, že přijedu a presadim

• Citovat
  • Upravit
1056
20.3.26 13:24
@Anonymní píše: Více

Já to vidím jako špatný podnikatelský záměr. Myslím si, že většina lidí pokojovky kupuje během nákupu něčeho jiného. Asi bych si být vámi udělala nejdřív obsáhlejší průzkum, třeba formou dotazníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
20.3.26 13:25

No tak hlavně si spočítej všechny náklady a kolik by si za to musela chtít peněz aby se ti to vyplatilo, ještě i s dovozem. A kolik jsi schopná takových služeb udělat za den.
Tohle je za mě úplně nereálný si něco vydělat. Respektive ta služba by byla tak drahá, že ti to nikdo nedá. Tohle můžeš dělat max okrajově. Hlavní výdělky jsou jak sem psala řezané květiny, vazby na Vánoce, Velikonoce, dušičky atd.
Mimochodem mám vzdělávání jak ze zahradnictví tak ekonomické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 13:26

Vzhledem k tomu, že v našem městě je jedno zahradnictví a i pro blbej obal musí jet člověk do vedlejšího města, nebo objednat, tak nad tímhle hodně přemýšlím

• Citovat
  • Upravit
35531
20.3.26 13:27

A to město je jak velký? Je tam dostatečná kupní síla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
20.3.26 13:28

No v Praze dost jedou zelené swapy, DMP a tak, já jsem takový ten magor, co pořád něco řízkuje a zakořeňuje, pěstuje ze semínka, pecky a tak. Netuším, jak ta směna pokojovek funguje v menších městech.

Kde bych viděla potenciál jsou pokojovky do firem. Hodně jedou takové ty zelené stěny, u más v práci na to máme firmu.

Trvalky dělat nechceš, co?

Příspěvek upraven 20.03.26 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 13:29

@JancaS84 Právě větší město, kolem 20k obyvatel

• Citovat
  • Upravit
35531
20.3.26 13:30

A ještě, kolik máš na to peněz do začátku? Aspoň půl mega až milion?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40379
20.3.26 13:30

Ono i to přijetí nebude nic levného.

Benzín, čas a ještě si zaplatit parkování, ve městech.
U nás jsou schopni zpokutovat i i-tesco nebo rozvoz jídla, co zastaví na chvilku před barákem, když bys tam byla někde na půl hodiny, to už je na zaplacení si parkování.
U nás kolem centra to je dávno všechno placené.

Ujasnila bych si, kolik si budu potřebovat vydělat denně, abych zaplatila zdravotní, sociální, nájem a další věci k přežití. :)

Provozovnu musíš mít zkolaudovanou, to asi víš, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
20.3.26 13:31

Mam květinářství v menším městě, jsme tu jediní, největší konkurence je pro nás lidl, kde si lidi koupí svazek růží a přijdou k nám s ním, ať jim ho za 20,– dozdobíme a uděláme z něj óbr pugét :zed: Jinak hrnkovka se prodává dobře, ale venkovní. Pokojovka dělá tak 1% z obratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
20.3.26 13:31

Tak to by nějaký potenciál mohlo mít. Ale chce to pořádně promyslet, co ano a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.26 13:34

@JancaS84 Ano a právě proto se ptám tady a na pár dalších fórech, protože kde jinde načerpat inspiraci než mezi lidma

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.26 13:34

@free333 Díky, tohle všechno mám zjištěné

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.26 13:38

No, mne květinářství nechybí vůbec.
Defakto v květinářství moc nenakupuji.
To by se dalo říct, že tak max 1× za rok.
Uvázat kytku, ale co mi vadí, jsou hloupé řeči květinářek, když člověk neví, úplně nezná nebo by to udělal jinak a ony hned, že je to špatně, ale vlastně nevim proč, případně mě začne poučovat před ostatními zákazníky, jako bych byla idiot.
A všelijaké vzdychání a protáčeni oči.
Je to služba jako třeba kadeřnice nebo kosmetička, že tyhle takový cirkus nedělají, lidi je většinou neobtěžuji, jak to vnímám právě v květinářství.
No a taky mi tam vůbec neudělali hezkou svatební kytici, měli jsme jasnou představu, včetně fotografie.
Vše domluveno, všemu rozuměla…
Kytka drahá, nehezká, defakto se hned rozpadla a zavadla, plus květinovou výzdobu zblbla úplně, místo tulipánu uplne jiné květiny.
Takze nemam žádné dobre zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
37124
20.3.26 13:40

Ja si treba vubec nevybavuju, kdy sem byla v květinářství naposled. U nás mají dost vysoké ceny, otrávené prodavačky, pořád prázdno, nechápu jak se to uživí. Veci na pokojovky kupujeme v hobby centru, tam jsou nižší ceny a velky výběr, veci na zahradu v zahradnictví. Jinak mi nechybí nic, co by ted nebylo v nabídce, navíc tohle řeším jednou za x let :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí