Mechová stěna nebo květinová stěna?

4
22.4.26 08:29

Mechová stěna nebo květinová stěna?

Ahojky všem, plánujeme trochu oživit obývák, který teď předěláváme a narazila jsem na různé mechové stěny a květinové stěny.
Původně jsem si chtěla jen dát nějakým způsobem pár květin na zeď, ale nedávno na mě začala vyskakovat firma, co dělá mechové a zelené stěny.
A taky bych se chtěla zeptat na ty jednotlivé stěny. Zmiňují, že třeba o ty mechové stěny se člověk vůbec nemusí starat. Je to opravdu pravda? Tu mechovou stěnu bych nakonec upřednostnila před tou květinovou stěnou, jestli je ta údržba opravdu jednoduší :)

Děkuji všem za tipy :)

Edit adminem: umazán odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13784
22.4.26 08:33

Neumím si představit něco takového někde mít - doma nebo třeba někde v kanceláři, v recepci… Jak to vypadá třeba po roce? Vždyť to musí být zaprášené, něco z toho odejde… Nevěřím, že to bude vypadat dobře.

A vím, že je to od tebe jen reklama, takže - tohle tady není povolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
22.4.26 08:43

@rokalecka Neumim si představit, tomhle mít doma na zdi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.4.26 08:57

Mech v bytě si teda neumím představit, venku na zahradě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.4.26 09:02

@Ewely128 No původně jsem si to taky neuměla představit, ale dost jsem se rozhlížela po internetu a všimla jsem si, že se to teď v interiérech dost používá. Myslela jsem si, že se to musí nějak zalívat, ale prý ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.4.26 09:06

@AnastazieB to mi právě taky zajímá, jak to bude vypadat po pár letech. A nechtěla jsem, aby to vypadalo jako reklama. Hledala jsem různé zkušenosti ostatních lidí a nic jsem nenašla. Proto jsem založila tuto diskuzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31202
22.4.26 09:31

Ja vim, ze znama si ji nechavala delat pred mnoha lety do obyvaku - mechovou. Ale moc se s ni nevidam, abych se poptala. Ja to videla jen tak ruzne v restauracich, firmach, ale vesmes nove, vypadalo to hezky, ale presne bych mela tu obavu, ze to po par mesicich bude jen samy prach. A neni to zrovna levne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36155
22.4.26 09:56

Za mechovou stěnu se nedoplatis. Máme doma dva malé obrazy a staly dardu. Ale nijak se o to nestame a po 4 letech to vypadá pořád stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.4.26 10:01

@JancaS84 No zkusím si ze zvědavosti nechat něco nacenit. Sama jsem zvědavá, kolik to může stát. I když tady mi spousty lidí odrazuje :D. Možná dám přednost tomu svému původnímu nápadů s umístěním kytek na zeď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.26 10:49

V rodině mají mechovou a mají to za sklem. Je to velmi vkusné. Rozhodně víc, než když vidím byty v realitkách a všecky jsou barevné jak u kolotoče a plno serepetiček kolem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
22.4.26 11:07
@JancaS84 píše: Více

A je to živé nebo suché? Pokud suché, tak chápu, že je to prostě dekorace, ale za pár let to musí být zaprášené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36155
22.4.26 11:10
@AnastazieB píše: Více
Živé.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
22.4.26 11:14
@AnastazieB píše: Více

Jde o stabilizovaný mech (takže vlastně neživý, co ale vypadá jako živý). Je to pěkné, ale hodně drahé. Ve veřejných prostorách je riziko, že ti na to každý bude šmatlat a zničí se to, což v obýváku naštěstí odpadá :) Co se prachu týče, stabilizované mechy jsou antistatické, takže se na nich prach usazuje míň než třeba na nábytku (ale přeci jen nějaký ano, oprašuje se prachovkou, nesmí se vysávat).
Květinové stěny - tam bude klíčové světlo, co na danou stěnu dopadá. Aby ti tam květiny časem jen neživořily někde ve stínu.

Příspěvek upraven 22.04.26 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
22.4.26 11:16
@JancaS84 píše: Více

není to živé, ale stabilizované - takže vypadá jako živé, ale už neroste, nepotřebuje vodu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
867
22.4.26 12:44

Podívala jsem se ze zvědavosti na pár odkazů, neznala jsem. Je to tedy, s prominutím, strašně ohavné, příšerné. Já vím, že máme různý vkus, ale tohle je fakt děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí