Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nemám, ale říkala bych mu Willi, Wille, mám známého Viléma a říkají mu takhle.
@Anonymní píše:
Maminky, máte doma někdo syna (nebo třeba nějakou kamarádku co má syna) se jménem William? Jak ho oslovujete? Nesetkaly jste se třeba s tím, že by mu někdo říkal Viléme?
Děkuji(Anonym nutný)
Kamarádka mu říká Wildo, Wilíku a jeho babička Wilémku.
Měla jsem kolegu s tímhle jménem, otec byl cizinec, a všichni mu říkali Willi, a to už byl čtyřicátník. Nikdo s tím neměl problém.
S náma v porodnici byli dva
Jeden byl Petr William a jeden jen William. My jsme chtěli taky Viléma, ale máme holku ![]()
Teď nejsme ve styku, ale myslím, že Viléme bych mu asi neříkala - ale Vilíku klidně. Případně Billy.
A jinak pokud myslíš, že by lidi mu místo William říkali Vilém, tak to se samozřejmě může stát, jako se třebe holčičce jménem Sophia může říct Sofie a tak… ale čekala bych to spíš u starší generace.
Já bych teda hlavně apelovala na to, abyste Williama kombinovali s nějakým adekvátním příjmením - pokud jste Novákovi nebo Vopičkovi, tak to bude za trest. (Ten „náš“ William z porodnice měl nějaké německé příjmení, Walter nebo tak, a měl tatínka Richarda a bratra Edwarda, a to je myslím celkem pěkný. Petr William byl Procházka
)
Můj muž je Viliam (je to slovák) a na SK mu říkají Vilo, Vilko. V Čechách nejčatěji Vili, Vile, Vilíku ![]()
Maminky, máte doma někdo syna (nebo třeba nějakou kamarádku co má syna) se jménem William? Jak ho oslovujete? Nesetkaly jste se třeba s tím, že by mu někdo říkal Viléme?
Děkuji
(Anonym nutný)