Dotaz ohledně ošetřovného

Anonymní
19.3.20 22:15

Dotaz ohledně ošetřovného

Může si manžel vzít ošetřovné na syna, který má otevřenou školku a manžel má zatím vynucenou dovolenou od zaměstnavatele? A je to jen na 9 dní/60%?
Rodičak ani jiné dávky nemáme.
Nebo jak to řešit, aby mohl být doma a tím snížit riziko nákazy? Většina rodiny spadá do rizikové skupiny. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4607
19.3.20 22:17

Vzhledem k tomu že ošetřovne na karanténu vystavuje školské zařízení bych tipla že ne.
Max lékař na 9 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
19.3.20 22:18
@Anix píše:
Vzhledem k tomu že ošetřovne na karanténu vystavuje školské zařízení bych tipla že ne.
Max lékař na 9 dni

Taky bych řekla. Otevřená školka je, tak potvrzení nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 22:22

@Anix díky, nemůžu to nikde dohledat, jak řešit naši konkrétní situaci. Naše školka zavírat zatím nehodlá a zaměstnavatel se má ještě ozvat co dál, tak uvidíme v bližších dnech..

A nemocenská nebo nějaká pomoc nevíte prosím někdo?

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
19.3.20 22:22

Na OČR není logicky nárok, protože školka je otevřená :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.20 22:24

@Russet no to právě vím.. Tak jedině neplacemé volno? Dovoléná? Muž je skoro týden doma na dovolené, protože je zaměstnavatel všechny odvolal, tak to už má stejně jen pár dnů. Což situace bude trvat měsíce…

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
19.3.20 22:24

Pokud má od zaměstnavatele nařízeno být doma, tak to má placené přece a doma je, takže riziko nákazy je minimální, nebo příspěvek špatně chápu? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.20 22:26

Nebo ošetřovné na mě? Jsem dlouhodobě nemocná. Vůbec nevím jak to řešit, nikde to nemůžu dohledat náš případ a žádné dávky jsme nikdy nečerpali..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.20 22:28

@shadowbabe no teď má týden nařízenou dovolenou, s tím, že se má zaměstnavatel ozvat, jestli třeba v pondělí do práce normálně nepříjde.. to sice pochybuji, ale je to možné..

• Citovat
  • Upravit
53518
@Anonymní píše:
@Russet no to právě vím.. Tak jedině neplacemé volno? Dovoléná? Muž je skoro týden doma na dovolené, protože je zaměstnavatel všechny odvolal, tak to už má stejně jen pár dnů. Což situace bude trvat měsíce…

Tak jestli má nařízeno být doma, bude mít cca 60% na překážku ze strany zaměstnavatele. Leda by došel s dítetem k pediatrovi a nechal si vystavit OČR tam. Jestli bude doktorka ochotná. Já bych tam se zdravým dítětem nešla. Styděla bych se o to říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@Anonymní píše:
Nebo ošetřovné na mě? Jsem dlouhodobě nemocná. Vůbec nevím jak to řešit, nikde to nemůžu dohledat náš případ a žádné dávky jsme nikdy nečerpali..

Leda tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 22:30

Řešíme to podobné. Manžel je nemocný a je mu 60, oba máme zaměstnání kde je velké riziko nákazy ( velmi pravděpodobné). Jak to řešit vůbec nevíme.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.20 22:31

@Russet nařizeno doma má, ale má to jako klasickou dovolenou, takže tam není těch 60 % ne? A ošetrovné na mě by mu mohl vystavit kdo? Na jak dlouho? Se synem bych k dr teď taky nešla..

• Citovat
  • Upravit
53518
19.3.20 22:34
@Anonymní píše:
@Russet nařizeno doma má, ale má to jako klasickou dovolenou, takže tam není těch 60 % ne? A ošetrovné na mě by mu mohl vystavit kdo? Na jak dlouho? Se synem bych k dr teď taky nešla..

Tak přece nebudou čerpat všechnu dovolenou. Normálně se rozdávají překážky. Jak to bude mít on, to nevím, ale kolem mě je to běžné. Ošetřovné na tebe mu potvrdí tvůj lékař. Ale na jak dlouho, to je otázka. Klasicky to jde na 9 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.20 22:34
@Anonymní píše: Řešíme to podobné. Manžel je nemocný a je mu 60, oba máme zaměstnání kde je velké riziko nákazy ( velmi pravděpodobné). Jak to řešit vůbec nevíme.

My jsme taky bezradní, nedovedu si představit, že by v této situaci chodil normálně do práce mezi lidi, MHD a pod..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat