Ošetřovné na dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já jsem v domácnosti jako osoba pečující o dítě a manžel má taky OČR. Pokud nebereš rodicak nebo mateřskou na nej tak muze…
- Citovat
- Upravit
Jedno dítě je školní, druhé předškolák. Nejsem tedy na mateřské ani na rodičáku.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jedno dítě je školní, druhé předškolák. Nejsem tedy na mateřské ani na rodičáku.
Tak v pohode…
- Citovat
- Upravit
Nic ve zlém, ale fakt žasnu co lidí se na tom snaží vytřískat co se dá. Vždyť oni na to volové co chodí do práce vydělaj že.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nic ve zlém, ale fakt žasnu co lidí se na tom snaží vytřískat co se dá. Vždyť oni na to volové co chodí do práce vydělaj že.
taky zírám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak ten kdo má narok snad taky odvádí daně… nemocenskou ti ted taky napise kazdy doktor aniz by te videl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak ten kdo má narok snad taky odvádí daně… nemocenskou ti ted taky napise kazdy doktor aniz by te videl.
Pokud je to živnostník, tak si ty daně dokážeme domyslet a nemocenskou kdyby si vzal každý tak si nekoupíš ani rohlík. Obzvlášť skvěle jsou na tom lidi v marketech a na nemocenskou nechodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kemeny13 píše:
Pokud je to živnostník, tak si ty daně dokážeme domyslet a nemocenskou kdyby si vzal každý tak si nekoupíš ani rohlík. Obzvlášť skvěle jsou na tom lidi v marketech a na nemocenskou nechodí.
tak živnostník to zatím není, pro ty to připravují, ale zatím nic nedostávají. Jak to ve finále bude vypadat se ještě neví, už jsem četla i, že tam bude podmínka, že musí doložit, že druhý z rodičů si nemůže vzít ošetřovné. Ale jestli to bude myšleno tak, že je druhý rodič doma, tak první nemá nárok ( což by tedy v této situaci, kdy se to má čerpat dlouho jen logické a to i u zaměstnanců, že nebude očr čerpat xtýdnů manžel, když má ženu v domácnosti, to je prostě megaúlet). Otázkou je, jak pořeší, že nemá nárok čerpat z důvodu, že je nezamětstaný tudíž doma. Je fakt hrůza, že něco takové si klidně zaměstnanec může dovolit
jít na očr, když má manželku v domácnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky,
může jít manžel na ošetřovné na dcery, když jsem v domácnosti? Hledáme způsob, aby nemusel mezi lidi. děkuji
Muze byt doma v neplacenem volnu, nebo dat vypoved ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šáruší píše:
tak živnostník to zatím není, pro ty to připravují, ale zatím nic nedostávají. Jak to ve finále bude vypadat se ještě neví, už jsem četla i, že tam bude podmínka, že musí doložit, že druhý z rodičů si nemůže vzít ošetřovné. Ale jestli to bude myšleno tak, že je druhý rodič doma, tak první nemá nárok ( což by tedy v této situaci, kdy se to má čerpat dlouho jen logické a to i u zaměstnanců, že nebude očr čerpat xtýdnů manžel, když má ženu v domácnosti, to je prostě megaúlet). Otázkou je, jak pořeší, že nemá nárok čerpat z důvodu, že je nezamětstaný tudíž doma. Je fakt hrůza, že něco takové si klidně zaměstnanec může dovolitjít na očr, když má manželku v domácnosti.
Tak proč by toho očru nevyužil, pokud je možnost ostatní ať koukaj makat. On přece platí daně, ti ostatní sice taky, ale těch se to netýká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šáruší pro zaměstnavatele je to lepsi, kdyz jde na ocr nez na nemocenskou… muj muz je nemocny tak si radeji vzal ocr a bude na tom finančně lepe a zakon neporušujeme. Ja jsen nemocna taky ale bylo pro nas lepsi nechat si elektronicky poslat ocr od skoly nez abych ja sla k lekarce a ona to vystavovala na peci o me… ver mi, ze nam kazdy podekoval, kazdy ma strach kdyz nas slysi kaslat
- Citovat
- Upravit
Takže skvělý způsob jak podojit stát a všechny pracující. My se přece"BOJÍME" a do práce nemůžeme, vůbec nejsme vy-caný, jen máme strach. Zajímavý je, že nakoupit do marketu a kamkoli jinam se bát nebudeme.
- Citovat
- Upravit
Ženy, starejte se o sebe a nedělejte chytré!!!
Firma není schopná opatřit ochranné pomůcky, dělá ve velké hale,12h v blízkém kontaktu s ostatními. Doma dva seniory ve věku 80roku, oba nemocné srdcaře. Ještě něco na vysvětlenou?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Ženy, starejte se o sebe a nedělejte chytré!!!
Firma není schopná opatřit ochranné pomůcky, dělá ve velké hale,12h v blízkém kontaktu s ostatními. Doma dva seniory ve věku 80roku, oba nemocné srdcaře. Ještě něco na vysvětlenou?
Já myslím, že většina pracujících se o sebe stará a to hlavně po finanční stránce. Bylo by moc fajn kdyby se starali takto i ti kterým se nechce, ale tak hlavně, že najdeme důvody proč to nejde.
- Citovat
- Upravit
Holky,
může jít manžel na ošetřovné na dcery, když jsem v domácnosti? Hledáme způsob, aby nemusel mezi lidi. děkuji