Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtela jsem se zeptat na Vaše zkušenosti. Stále kojim a beru antikoncepci, ms mam velmi nepravidelnou. Napr. Jsem spinila jeden den 18.9. Ppte prisla ms 29.10. ta byla celkem v norme asi tri dny. A od te doby jsem to nedostala.. Těhotensky test jsem si udělala 6.12 a byl negativní, ale 12.12 uz tam byla slaba druha čárka. U gynekologa jsem byla 14.12 kde videl jen váček a objednal me na 27.12. Pani doktorka ale porad vidi jen vacek, byt by trochu povyrostl. Za týden jdu opet a pokud neuvidi změnu, posleme me na revizi. Je mozne ze bych byla jen na začátku těhotenství kdyz mam ms tak nepravidelnou? Namate některá nejakou podobnou zkusenost prosim? Je to moje třetí těhotenství, neplanovali jsme to ale nerada bych sla na přerušení
![]()
Pokud po dvou týdnech doktorka nevidela nic jiného než stále jen vacek, tak bych moc nedoufala. Já měla u prvního ze zloutkoveho vacku 6mm embryo se srdickem.
Během 14 dní musí být vidět na utz posun. A ze stádia váček nemá za dva týdny „trochu povyrůst“, ale už v něm má být zřetelné embryo, ideálně se srdíčkem. Pokud nebyl, nadějně to nevidím, ale za týden už bude zcela jasno, tam už to musí být zřetelné. V případě nepřítomnosti embrya na revizi nemusíš, ale nedoufala bych, že se tam po víc jak třech týdnech od prvního utz nálezu něco objeví.
@Pajam2278 bohužel to nebude prosperující těhotenství. Je mi to líto, ale za 2 týdny už měl být na utz úplně jiný nález a to i v případě mladšího těhotenství.
Dobrý den mám takový dotaz včera jsem dělala si dělala tehotnsky test a vyšel mi malý duch maminko se moc snažíme mám takové příznaky úplně všechny kromě nevolnosti dnes jsem si dělala ten test znovu a nic tam nevidím prosím o radu děkuji
Dobrý den mám takový dotaz včera jsem dělala si dělala tehotnsky test a vyšel mi malý duch maminko se moc snažíme mám takové příznaky úplně všechny kromě nevolnosti dnes jsem si dělala ten test znovu a nic tam nevidím prosím o radu děkuji
@Lucinkajahudka a už máš vynechanou ms nebo ji teprve čekáš? Případně dělala jsi oba testy z ranní moci? Je to stejná značka? PS. Ani na jedné fotce teda nic nevidím… ![]()
@Lucinkajahudka žádný duch tam není, nic, nula - proč si myslíš, že jsi těhotná? vynechala ti MS? kolik dnů?
@Vladusxx měla sem jeden den ale jen takové špinění bolí mě podbříšku prsa mám nateklé a bolestivé hlava mě bolí chodím každou chvilinku čůrat nemohu spát
Hodně žen když se snaží o mimino má pak příznaky i když těhotné nejsou…prostě si je psychikou vyvolají…málokdy jsou příznaky hned..prvním příznakem bývá právě vynechaná ms, příznaky jako nevolnost přichází později tím jak prudce narůstají hormony což asi nebude tvůj případ když na testu není ani ťuk… Bolest hlavy a prsa..to může být i k MS…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.