Jídelníček pro kojící maminky :)

2451
22.12.11 21:59

Dotaz pro kojící maminky :)

Ahoj holky, za 2.5 měsíce mám termín porodu, tak hltám informace o kojení, abych na vše byla připravená. Dostal se mi do rukou jídelní lístek pro kojící matky, co smí, co nesmí a tak. A já se ptám zda se jím plně řídíte, popřípadě jak se stravujete když kojíte, jaká vaříte jídla a tak??? Děkuji za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4760
22.12.11 22:03

zezačátku jsem se tím řídila téměř do puntíku… ale jak byl syn větší, tak jsem začala zkoušet, co mu vadí a co ne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
22.12.11 22:05

Ahojky,tak já se určitě řídila tím,že jsem nejedla pálívá a nadýmavá jídla. Taky jsem malýmu docela zavařila tím,že jsem jedla jogurty,sýry,mléčné výrobky..časem se nám prokázalo,že má alergii na mléčnou bílkovinu,tak s tím asi opatrně,je časté,že malé děti jí neumějí štěpit. Jinak jsem jedla sladký a vydatný jídla-vývary,maso :)) tělo si i o to řekne samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
22.12.11 22:06

Tak já kvůli prdikum malého první 2m nejedla skoro nic.Resp. pořád dokola chleba min.2 dny starý se sýrem,se šunkou,májkou a jogurty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451

no já právě docela trnula, že představa z toho co smim a nesmim uvařit, to abych pak jen kojila, přebalovala a vařila?? A manžel by mi to určitě nejedl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka

Jedla jsem ( jím)všechno.Od cibule až po cizrnu a Matymu nikdy nic nebylo. :)

• Citovat
  • Upravit
2451
22.12.11 22:07
koukám že to teda asi bude hodně individuální :lol:
lucineeccka píše:
Jedla jsem ( jím)všechno.Od cibule až po cizrnu a Matymu nikdy nic nebylo. :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4751
22.12.11 22:08

ahoj, tak já nejím nic, co nadýmá (čerstvý pečivo, cibule, luštěniny), omezuji i kyselé ovoce a čokoládu (jsme všichni ekzematici), vařím si fenyklový čaj. Takže vařím třeba omáčky (kuře na paprice, rajská) nebo pečený maso (kuře) s br. kaší. Ale děsně mě teda honí chutě třeba na tataráka, květákovou polívku, čočkovku :mrgreen: . Takže si dej tyhle věci , dokud můžeš, pak máš u kojení utrum ( a to musím říct, že kam se hrabou těhu chutě). Myslím, že dělám proti prdům všechno, ale malá se stejně občas kroutí (a to dávám i probiotika a espumisan), tak :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
22.12.11 22:08

Zezačátku jsem nejedela a nepila skoro nic, protože dcerka trpěla na prdíky…po třech měsících, kdy ji to přešlo, jsem postupně přidávala a přidávala až jsem jedla všechno…uvidíš, jak moc citlivé bude tvoje miminko :nevim: Některé maminky od začátku jedí zelí atp. a dítě nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
22.12.11 22:09

Nestresuj se zbytečně dopředu. ;) Jsou děti, kterým nevadí nic, mámy jedí luštěniny a zelí a s nima to nehne. A jsou děti, kterí trpí na prdíky, i když se máma snaží sebevíc dodržovat všechny zásady. Tak to vyzkoušíš a uvidíš. Já se vždycky snažila vystříhat těch opravdu nadýmacích věcí, ale čerstvý chleba jsem třeba jedla a v pohodě. A cibuli pod maso taky dám. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
22.12.11 22:09

Tak jelikož už v porodnici nám dávali k snídani loupáky a k obědu hrachovou polévku, tak jsem jedla tak nějak skoro všechno, krom extrémně nadýmavých jídel a exotického ovoce.. Já jsem nevařila, občas uvařil manžel, ale převážně to bylo to samý furt dokola, brambory s masem :mrgreen: A když nevařil, tak jsem měla v záloze něco rychlého jakože oplatku nějakou atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
22.12.11 22:10

O tom jsem uvažovala dost dlouho, jak uvařit omáčku bez cibule. Na jednu strano píšou omáčky ano, na druhou cibuli ne :roll: :nevim: :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11036
22.12.11 22:13

No, tak je pravda, že nějaký ten jídelníček jsem taky zběžně viděla, ale… kojení je obrovský energetický výdej a opravdu to pociťuji na vlastní kůži každý den již skoro desátý měsíc ve dne v noci. Jsem tak vycucaná, že jsem ráda za prakticky jakékoliv jídlo. Jen si dávám pozor aby v něm nebyla cibule (pokud tam je vytřídím - nejím). Cibule malé opravdu nesedí a má po ní bolení bříška. Čas od času to zkouším, ale vadí ji stále. V létě jsem omezila jahody, protože to se jí projevilo na kůži, ale když jsem je jedla s rozumem, tak to bylo v pohodě. Jenže ti stejně nezbude nic jiného než zkoušet a uvidíš. Velice pozitivně hodnotím při kojení pití Cara, tam vidím spokojenost při sání a taky pít hodně vody ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
softvelvet
22.12.11 22:15

Já to nějak neřeším, akorát pálivý jídla nejím a ty, co nadýmají (květák).

• Citovat
  • Upravit
8384
22.12.11 22:15
nulu86 píše:
koukám že to teda asi bude hodně individuální :lol:
lucineeccka píše:
Jedla jsem ( jím)všechno.Od cibule až po cizrnu a Matymu nikdy nic nebylo. :)

urcite je, ja jsem se teda zezacatku ridila tim ze jsme nejedla nadymaci veci, nepila colu ani perlivy limonady, nejedla ostra jidla atd, ale tak kolem 3. mesice jsem zaclaa postupne zkouset a kdyz uz ho netrapily prdiky tak jsem jedla skor vsechno, jen alkohol jsem nepila :-)

ale neprijde mi ze bych se nejak extra omezovala, kdyz byla kachna se zelim a knedlikem dala jsem si krom zeli i knedliky…
chce to proste zkouset sama uvidis co mimcu vadi a co ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová