Dotaz pro personalisty: odmítli mě, ale pak se ozvali
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Dobrý den, před měsícem jsem byla na pohovoru v jedné společnosti na pozici účetní. Po týdnu mi napsali, že mě nevzali. A nyní (dnes) mi z té samé společnosti volali, že hledají znovu účetní (s jinou náplní práce - mají to tam rozdělené, co která dělá) a má potencionální přímá nadřízená si vzpomněla na mne a zda mám ještě zájem, tak si mám říct termín a čas kdy se dostavím, že se přizpůsobí. Posledně vedla pohovor má potencionální přímá nadřízená. A já se chci zeptat, jak to všeobecně chodí? Co mám čekat? Pohovor? Přímou nabídku prac. místa s tím, že buď vemu nebo odmítnu?
co je to s prominutím za dotaz? jak tohle má vědět personalista natož někdo tady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Grey Sky ptala jsem se jak to chodí všeobecně? Nemám s touto situací žádnou zkušenost. Jestli tě to pohoršilo, tak se omlouvám…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Grey Sky ptala jsem se jak to chodí všeobecně? Nemám s touto situací žádnou zkušenost. Jestli tě to pohoršilo, tak se omlouvám…
ne nepohoršilo, akorát nechápu jak se někdo může zeptat na něco takového…ikdyby tady byl někdo personalista a měl zkušenosti neznamená to, že ví nebo dokáže odhadnou co Vám Vaše potencionální šéfka řekne…je to asi jako se ptát stylem " mám nepřijatý hovor od přítele. Nevíte co mi mohl chtít?"…stejně stupidní s prominutím…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni to uplne normalni, ale stava se to. Nekdy to delam taky, ikdyz se mi to prici.
Je to dano tim, ze firma si vybere jineho kandidata, jenze ten si mezitim nasel jine misto, nebo dostal lepsi nabidku a pracovni misto odmitne. Proto v ramci rychlosti se snazi firma najit kandidata z tech, ktere odmitla predtim. Duvody odmitnuti mohou byt vselijake, ale kdyz se firma znovu ozve, vetsinou nejsou zasadni. Treba nedostatecna praxe, neznalost jazyku atd…
jen na vas je, zda se na dalsi pohovor dostavite nebo ne. nekdo neprijde z duvodu sveho ega a jsou lide, kteri prijdou a ziskaji praci.
At se dari a dobre se rozhodnete
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumlla a pak tomu dotyčnému dáš rovnou nabídku a nebo děláš klasický pohovor?
- Citovat
- Upravit
Jak kdy… jde o to, co chteji nadrizeni. Nekdy navazeme na predchozi pohovor, nekdy dame rovnou nabidku. Pravy duvod ale nikdy nerekneme.
Nemam tento zpusob rad, prijde mi pokrytecky, davam prednost fer jednani.
Pracuji v zahranici, ale tahle praxe je asi vsude stejna. Kazdopadne za pokus nic nedate, pokud firma bude o vas stat, tak se dohodnete
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@brumlla a pak tomu dotyčnému dáš rovnou nabídku a nebo děláš klasický pohovor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumlla píše:
Neni to uplne normalni, ale stava se to. Nekdy to delam taky, ikdyz se mi to prici.
Je to dano tim, ze firma si vybere jineho kandidata, jenze ten si mezitim nasel jine misto, nebo dostal lepsi nabidku a pracovni misto odmitne. Proto v ramci rychlosti se snazi firma najit kandidata z tech, ktere odmitla predtim. Duvody odmitnuti mohou byt vselijake, ale kdyz se firma znovu ozve, vetsinou nejsou zasadni. Treba nedostatecna praxe, neznalost jazyku atd…
jen na vas je, zda se na dalsi pohovor dostavite nebo ne. nekdo neprijde z duvodu sveho ega a jsou lide, kteri prijdou a ziskaji praci.
At se dari a dobre se rozhodnete
U nás se to taky dělá. Když jsou třeba 4 lidi, kteří by šli, ale místo je jedno. Nějak se v užším kruhu vedení shodneme na vítězi. Nicméně pak se třeba uvolní jiné místo se stejnou (obdobnou) náplní či dokonce obsazované místo.
Dle mého je fajn se takto ozvat než znovu vypsat pozici (výběrka znovu + jak to působí na vdenek(!))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, před měsícem jsem byla na pohovoru v jedné společnosti na pozici účetní. Po týdnu mi napsali, že mě nevzali. A nyní (dnes) mi z té samé společnosti volali, že hledají znovu účetní (s jinou náplní práce - mají to tam rozdělené, co která dělá) a má potencionální přímá nadřízená si vzpomněla na mne a zda mám ještě zájem, tak si mám říct termín a čas kdy se dostavím, že se přizpůsobí. Posledně vedla pohovor má potencionální přímá nadřízená. A já se chci zeptat, jak to všeobecně chodí? Co mám čekat? Pohovor? Přímou nabídku prac. místa s tím, že buď vemu nebo odmítnu?