Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
moje zkušenosti:
1. já dostala první kontrakce kolem páté ráno a do porodky cca v jedenáct, kontrakce asi po 5min., přítel už byl doma, voda nepraskla, ale do porodnice to máme 5 min. a chtěla jsem být co nejdéle doma
2. já chtěla klystýr, ale doma jsem se vyprázdnila samovolně ažaž, takže jsem to řekla v porodnici a nedali mi ho (stejně jsem pak rodila císařem, takže žádná nehoda nehrozila)
3. já dudlík nebrala a malá ho ani nikdy nechtěla
4. no mě nejvíc vyhovovaly ty co jsem dostala v porodce a pak jsem si koupila v lékárně, musejí být prodyšné
Příspěvek upraven 14.09.11 v 15:16
1.) Kdy jste vyrazily do porodnice?
2.) Yal gel nebo raděj klystýr?
3.) Dudlík brát už do porodnice?
4.) Jaké vložky jsou nejlepší do porodnice?
Já.
1. První porod vyvolaný na 42týdnu, při druhým jsem jela do porodky začátkem 37tt s tím, že asi ucvrkávám
No, sákla mi voda. Po 3. dnech ležení v nem a čekání na to, že se to rozjede samo mi porod Mudr musel vyvolat (jinak bych ještě přenášela)
2. Já měla klystýr,ale slyšela jsem, že to zas takovej zázrak není(ten gel) ![]()
3. Dudlík jsem měla,ale nekojila jsem takže to nikomu nevadilo, je pravda, že pokud maminka kojí, tak to rádi nevidí.
4. vložky jsem měla absorgyn a potom ještě flower(nebo tak nějak) flower(mají na sobě tulipán) jsou o něco delší ale jinak kvalitou vyjdou asi na stejno.
1. měla jsem nepravidelné kontrakce, o půl šesté večer mě poslali domů, že mám jen poslíčky, o půl jedné ráno jsem tam byla zas a hleděli, že mám půlku porodu za sebou, ve 4 ráno byl malý na světě
Tak příště fakt nevím, kdy pojedu
![]()
2. klystýr…ale je to na tobě…jen ten klystýr je možná o něco lepší v tom, že je teplý a má to dobrý vliv na „vypuzení“ miminka (prý
)
3. dudlík jsem sebou neměla, naštěstí nebyl až tak moc potřeba, ale příště ho sebou beru, pro jistotu…
4. porodnické vložky Samu
1.) Kdyz mi praskla voda, volala jsem tam a oni rikali, at se v klidu sbalim a vyrazim
2.) neptali se na vyber a dali mi klystyr.
3.) Vzala jsem ho, ale nechtel, vzal ho az nekdy po druhem mesici.
4.) Koupila jsem ve Zdrav. potrebach a meli jen jedny, proste jsem se ptala na Porodnické vložky ![]()
MMch - proč anonym, co je na dotazu tak hrozného?? ![]()
ahoj,vyrazila jsem 2hod po prasknutí vody, dudlika neber, pokud je tvoje porodnice „babyfriendly“ tak tě laktační poradkyně sežerou zaživa. s Yalem zkušenost nemám, poprvé v životě jsem dostala klystýr a nebylo to tak hrozný jak jsem si představovala. vložky jsem měla Samu, spokojenost, ono ty očistky odchází „v malém množství“ takže neprotečeš
burgundy píše: …dudlika neber, pokud je tvoje porodnice „babyfriendly“ tak tě laktační poradkyně sežerou zaživa.
Naše porodnice se též honosí titulem „babyfriendly“, ale proti dudlíku nikdo neřekne ani „ň“, dokonce samy dětské sestry říkají maminám, ať dudlík použijí ![]()
fragola píše:burgundy píše: …dudlika neber, pokud je tvoje porodnice „babyfriendly“ tak tě laktační poradkyně sežerou zaživa.Naše porodnice se též honosí titulem „babyfriendly“, ale proti dudlíku nikdo neřekne ani „ň“, dokonce samy dětské sestry říkají maminám, ať dudlík použijí
taky jsem byla v BF porodnici a tam chodi denne fotograf mistnich novin a pta se maminek, jestli chteji do rubriky Dnes se narodili… dat fotku miminka. Sestra prisla deset minut pred nim a pravila - prijde fotograf, schovejte prosim dudliky, nevypada to dobre. ![]()
nečetla jsem ostatní příspěvky, ale za mě:
1/ u prvního spontánního porodu, když jsem měla kontrakce po cca 6-7 minutách, věděla jsem, že budu potřebovat ještě ujít nějaký kus pěšky, tak abych se neplazila
ale pak bylo ještě času dost
2/já měla klystýr a v pohodě
3/dudlík jsem nebrala do porodnice, ani nekupovala domů, považuji ho za zbytečnou věc
4/do porodnice si kup ve zdravotních potřebách porodnické vložky a k tomu 2× síťované kalhotky, obojí je prodyšné a pokud tyto kalhotky zašpiníš, tak je vypereš raz dva a uschnou strašně rychle
pokud budeš mít nástřih, tak pak podle toho jak se to bude hojit si možná ještě porodnické dokoupíš, protože s klasickýma je to fakt horší
pokud budeš bez nástřihu, tak hned v porodnici můžeš začít používat klasické pokud ti budou příjemnější
ahoj,
3)dudlík mi manžel přivezl druhý den…takže si ho radši pro všechny případy vem už předem, nikdy nevíš
¨
hodně štěstí ![]()
MaryClementine píše:fragola píše:taky jsem byla v BF porodnici a tam chodi denne fotograf mistnich novin a pta se maminek, jestli chteji do rubriky Dnes se narodili… dat fotku miminka. Sestra prisla deset minut pred nim a pravila - prijde fotograf, schovejte prosim dudliky, nevypada to dobre.burgundy píše: …dudlika neber, pokud je tvoje porodnice „babyfriendly“ tak tě laktační poradkyně sežerou zaživa.Naše porodnice se též honosí titulem „babyfriendly“, ale proti dudlíku nikdo neřekne ani „ň“, dokonce samy dětské sestry říkají maminám, ať dudlík použijí
Já někde najdu tu fotku, jak se jí povadlo zachytit malýho a vedle něj dudlik.
U nás byl zakázanej, ale stejnějsem si ho prosadila. ![]()
weruuunka píše:MaryClementine píše:Já někde najdu tu fotku, jak se jí povadlo zachytit malýho a vedle něj dudlik.fragola píše:taky jsem byla v BF porodnici a tam chodi denne fotograf mistnich novin a pta se maminek, jestli chteji do rubriky Dnes se narodili… dat fotku miminka. Sestra prisla deset minut pred nim a pravila - prijde fotograf, schovejte prosim dudliky, nevypada to dobre.burgundy píše: …dudlika neber, pokud je tvoje porodnice „babyfriendly“ tak tě laktační poradkyně sežerou zaživa.Naše porodnice se též honosí titulem „babyfriendly“, ale proti dudlíku nikdo neřekne ani „ň“, dokonce samy dětské sestry říkají maminám, ať dudlík použijí![]()
U nás byl zakázanej, ale stejnějsem si ho prosadila.
U nás byl zase povolený, ale mohla jsem se sním nechta vyfotit já
Od 3. dítka mi nikdo dudlík nechce ![]()
Jinak k těm síťovaným kalhotkám - měla jsem 10× a bylo to fajn je jen vzít a vyhodit. Zbytek, který jsem nepoužila v porodnici, jsem použila doma
Za sebe říkám, že mít 5ks je fajn ![]()
Ahojky, do porodnice bych jela hned, kdykoli se ti nebude něco pozdávat. Já sama jsem odtok plodové vody nepoznala a pak jsem rodila až za dva dny po odtoku plodovky!! Klystýr mi dělali, nic jiného nenabídli
Ale bylo to teda pak peklo.. Měla jsem kontrakce po 30sec. Dudlík jsem sebou měla, ale malá byla tak zarýmovaná, že jsem měla strach, at se neudusí!! Takže jsem dudlík nepoužila. A vložky jsem měla tři balení poporodních vložek z tesca a byly moc fajn a kalhotky jednorázovky dvě balení ![]()
Přeji ti hravý porod a zdravoučké hodné mimčo ![]()
Ahojik,
.
.Kontrakce mi začali v půl desáté večer,rozestupy byli asi po 10min.(moc brzy)
.
.
.
.
první porod jsem měla vyvolávaný tak tím se rači řídit nebudu
Při druhém mi odcházela zátka celý den,v 19h večer jsem byla na monitoru v nemocnici a po vyšetření my bylo zděleno,že na porod to nevypadá…No kolem půlnoci téhož dne jsme byli s mužem v nemocnici s rozjetým porodem
Měla jsem YAL,nevydržela jsem ten doporučovaný čas.Ono to jaksik nešlo-při kontrakcích
Cumel jsem neměla,malá spala se mnou v postely.
A koupené jsem měla porodnické vložky od Hartmana-Samu se jmenují.Jsou měkké,ale savé.
U třetího porodu kontrakce začaly v půl třetí ráno,odjezd jsem oddálila asi do půl 7,malá se narodila v 8,15
Tentokrát se nestihlo nic
Malá byla v inkubátoru,poporodní potíže.
Potom se mnou opět spala v postely,takže cumel netřeba
A opět jsem měla porodnické vložky od Hartmana-Samu.