Doučování na žl
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Počkám si na odpovědi, taky mě to zajímá, prozatím doučuju na RD doma.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Jde poměrně snadno sehnat práce? A za kolik doučujete za hodinu?
Záleží na tom, co doučuješ (vysokoškolská matika nebo příprava na jazykovou státnici bude za jiný peníze než procvičování češtiny se žákem druhé třídy), jak to doučuješ (zda máš pedagogické vzdělání, zkušenosti, úspěchy atd.) a koho doučuješ (děti/dospělí, Češi/cizinci).
Já učila češtinu za 200-250 na hodinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zalezi co presne umis doucovat a na jake urovni. Co se tyce shaneni studentu tak clovek da nejaky inzerat ale kdyz to opravdu umi a vi co dela tak pak studenti chodi sami, lidi si doporuci a podobne. Ja doucuju AJ, mam z toho Bc., studuju Mgr., jazykovy certifikat C2 a prubezne chodim na seminare a dale se vzdelavam, takze cenu prubezne zvedam, nekdy o 10, nekdy o 20Kc za pulrok / rok. Ucim uz 5 let, cena se prizbusobuje mym schopnostem, na zacatku jsem ucila za 100Kc/60min znamou a vim, ze na zacatku par studentu bylo proste zkusebnich, „ucila jsem se na nich“ jak vlastne ucit a co delat, tedy cena byla nizka.
Nikam nedojizdim, hodne to zere cas, tzn studenti jezdi pouze za mnou a kdyz chce nekdo abych dojizdela ja tak takovou praci odmitam. Pokud to opravdu umis (je potreba skutecne objektivne zhodnotit svoje schopnosti) tak si myslim ze i cena 250/60min nebo vic je v pohode. Studenti ale musi videt ze za svoje penize dostavaji skutecne kvalitni sluzby. Znam i studenty z prvniho rocniku Bc. co zacali studovat minuly semestr a uz hned davaji inzeraty ze budou doucovat, ale jiste si dovedes predstavit jaka kvalita vyuky to asi bude…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zalezi co presne umis doucovat a na jake urovni. Co se tyce shaneni studentu tak clovek da nejaky inzerat ale kdyz to opravdu umi a vi co dela tak pak studenti chodi sami, lidi si doporuci a podobne. Ja doucuju AJ, mam z toho Bc., studuju Mgr., jazykovy certifikat C2 a prubezne chodim na seminare a dale se vzdelavam, takze cenu prubezne zvedam, nekdy o 10, nekdy o 20Kc za pulrok / rok. Ucim uz 5 let, cena se prizbusobuje mym schopnostem, na zacatku jsem ucila za 100Kc/60min znamou a vim, ze na zacatku par studentu bylo proste zkusebnich, „ucila jsem se na nich“ jak vlastne ucit a co delat, tedy cena byla nizka.
Nikam nedojizdim, hodne to zere cas, tzn studenti jezdi pouze za mnou a kdyz chce nekdo abych dojizdela ja tak takovou praci odmitam. Pokud to opravdu umis (je potreba skutecne objektivne zhodnotit svoje schopnosti) tak si myslim ze i cena 250/60min nebo vic je v pohode. Studenti ale musi videt ze za svoje penize dostavaji skutecne kvalitni sluzby. Znam i studenty z prvniho rocniku Bc. co zacali studovat minuly semestr a uz hned davaji inzeraty ze budou doucovat, ale jiste si dovedes predstavit jaka kvalita vyuky to asi bude…
Tak zrovna u výuky jazyků neznamená, že vystudovaný člověk nabídne lepší služby než ten, který jazyk umí, ale naučil se třeba v zahraničí. U nás na VŠ jsem byla jediná (nebo jsme byly 2, už nevím), které psaly diplomku v NJ, ostatní psali pro katedru NJ normálně v češtině..A taky bylo opravdu málo lidí, kteří
i po vystudování jazyk opravdu uměli.
- Citovat
- Upravit
@Martina.ova píše:
Tak zrovna u výuky jazyků neznamená, že vystudovaný člověk nabídne lepší služby než ten, který jazyk umí, ale naučil se třeba v zahraničí. U nás na VŠ jsem byla jediná (nebo jsme byly 2, už nevím), které psaly diplomku v NJ, ostatní psali pro katedru NJ normálně v češtině..A taky bylo opravdu málo lidí, kteří
i po vystudování jazyk opravdu uměli.
U nas na katedre mame povinnost psat v AJ, tzn bakalarku jsem psala a diplomku pisu kompletne v Aj. Netvrdim ze kazdy kdo to vystudoval umi perfektne ucit, na druhou stranu predpokladat, ze jelikoz jsem stravila rok v zahranici hlidanim deti a umim mluvit v AJ automaticky znamena, ze umim jazyk ucit je taky pomerne zcestny nazor. K tomu prave slouzi didakticky blok vyuky, kde se uci jak ucit, jak udelat vyuku zajimavou a podobne.
Je to ale hlavne samozrejme i o aktivite pri studiu, zda clovek jen chodi do skoly nebo prubezne i pracuje a nabira zkusenosti v danem oboru. Ja osobne ucim v podstate jako bych pracovala na plny uvazek a myslim, ze je dost logicke ze na tom zkusenostmi a praxi budu lip nez kolegove co jen chodi do skoly a uzivaji si volna…
- Citovat
- Upravit
Tedy samozrejme clovek se zkusenostmi s zivotem v zahranici muze byt skvely na konverzace, ale myslim ze vysvetlovat nejake principy, zvlast neco slozitejsiho nez treba zakladni vazby je uplne jina liga. A to mluvim ze zkusenosti, protoze jsem zazila par pratel po navratu ze zahranici a ti meli vzdy ten samy problem, sice skvele mluvili, ale cteni a hlavne psani jim delalo hrozne problemy
- Citovat
- Upravit
Nikdy jsem nedojížděla a svého času jsem učila za 200 kč / 60 minut. Je to 10 let zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tedy samozrejme clovek se zkusenostmi s zivotem v zahranici muze byt skvely na konverzace, ale myslim ze vysvetlovat nejake principy, zvlast neco slozitejsiho nez treba zakladni vazby je uplne jina liga. A to mluvim ze zkusenosti, protoze jsem zazila par pratel po navratu ze zahranici a ti meli vzdy ten samy problem, sice skvele mluvili, ale cteni a hlavne psani jim delalo hrozne problemy
Mluvím o lidech, co vystudovali jazyk plus byli v zahraničí, tedy umějí jazyk i z praxe, a o lidech, co jen vystudovali. Žádný vysokoškolský titul bez pobytu v zahraničí -praxe z člověka mistra ohledně cizího jazyka neudělá.
- Citovat
- Upravit
@Martina.ova píše:
Mluvím o lidech, co vystudovali jazyk plus byli v zahraničí, tedy umějí jazyk i z praxe, a o lidech, co jen vystudovali. Žádný vysokoškolský titul bez pobytu v zahraničí -praxe z člověka mistra ohledně cizího jazyka neudělá.
Ja myslim ze tohle je subjektivni, nemuzes takhle generalizovat…ale tohle je jedno, predpokladam ze zakladelku tahle diskuze nezajima kdyz prilis neodpovida na jeji dotaz, tak toho nechme ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ja myslim ze tohle je subjektivni, nemuzes takhle generalizovat…ale tohle je jedno, predpokladam ze zakladelku tahle diskuze nezajima kdyz prilis neodpovida na jeji dotaz, tak toho nechme
Myslím, že našich pár příspěvků nikoho, ani zakladatelku nepohoršilo. Zobecňovat se nemůže nic, to je fakt, výjimka potvrzuje pravidlo ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ráda bych se zeptala, jestli je tady někdo, kdo se živí, nebo si přivydělává doučováním na žl? Dá se na tom něco vydělat? Jde poměrně snadno sehnat práce? A za kolik doučujete za hodinu? Dojíždíte, nebo učíte doma? Díky za zkušenosti a rady.