Dětské centrum, koutek na malém městě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Děstké centrum, koutek na malém městě
Ahoj, chtěly bychom s kamarádkou otevřít dětské centru, něco ve stylu Kulíškova, Človíčkova apod. Byla by tam nejen herna a kavárna, chtěly bychom tam pořádat zábavné akce, kreativní činnosti, různé besedy, návštěvu klauna, dětského divadla atd. Nevíme ale, jak začít a jestli vůbec má smysl něco podobného na malém městě provozovat ve dvou, aby nás to uživilo nebo lépe vydělalo. Žádné takové zařízení u nás zatím není a myslíme, že zoufale chybí. Máte někdo zkušenosti, nápady, rady?? Moc děkujjeme!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já měla spíš na mysli rady ohledně podnikání, jestli se dají v tomhle vydělat peníze, za předpokladu, že by byl zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to těžké, taková místa chybí i ve velkých městech…ale zároveň je problém, že se to málokde uživí ![]()
spousta mamin si totiž sedne, a tři hodiny popíjí jedno kafe. Kamarádka takhle měla otevřenou krásnou kavárnu s velkým dětským koutkem, a do půl roka to musela zavřít, protože to prostě nevydělalo dost.
Jen snad jedna nebo dvě fungují v Plzni, a že už je to velké město, ale ty tam mají prostě vstupné. Okolo 40,–Kč za každé dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tabitta - za předpokladu, že bude zájem, se dájí vydělat peníze u všeho. Si udělej průzkum trhu, jestli by maminky chodily a kolik by byly ochotny dát. Pak si propočítej investici a kolik musíte vydělat, aby vás to uživilo. Upřímně, dle mého názoru na větším městě takové zařízení má smysl pro max. dvě osoby, které se tomu ale opravdu budou věnovat 24 denně. U malých měst jsem velmi skeptická.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak veliky to mesto je? U nas ve meste, cca 4tis obyvatel je mc, vyuziva ho tak 15 mamin, zadny vstupny teda neplatime, 2× tydne je program, jinak se tam muze od rana do vecera kdykoliv pohrat, vevnitr nebo na zahrade, u nas to vede myslim charita, proto se nic neplati.. kdyby to mel nekdo soukromne a vybiral vstupny tak ho to neuzivi, a to je to nove zrekonstruovany, vybaveny, fakt pekny, a stejne tam vic mamin nejde, kdyz se tam sejdem v 6 tak si rikam co se stalo ze je nas „tolik“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono je to dost ošemený i s tím průzkumem trhu, já jsem u nás ve vesnici domluvila se starostou, aby nám půjčil dvakrát týdně prostor, kde jsou i hračky, rozšířila jsem to a všichni strašně nadšení minimálně 20 mamin ze budou chodit pravidelně a výsledek po dvou měsících že se sejdem sotva jednou za 14 dní a přijdeme tři, takže jsem k tomu taky už dost skeptická… Tak s hlídáním, to by mělo nejspíš větší úspěch, ale to zase přebíráš odpovědnost za cizí děti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit