Práce v chráněné dílně

89
14.3.14 18:17

prace v chranene dilne

Dobry den, v dubnu mi konci rodicak a mam se vratit zpet do prace na 2 smeny ale delaji se tam prescasy to jsem zamitla a podala vypoved, jelikoz mam novou od brezna v chranene dilne na ranni na 6 hodin denne ( mam cast. duchod). Prace je placena hodiove 51kc hrubyho + premie za splneni ukolu. Manzel i tchyne jsou takovyho nazoru, ze by za takovou almuznu nedelaly. Je to sice malo, ale me to vyhovuje casove. Skolku pro malou nemame. Manzel chce abych zustala 4 rok s ditetem doma kdyz stat plati zdr. pojist. do 4 roku ditete a jeste bysme dostali vraceni dani pristi rok 25.000kc. Manzel vydela tak 20.000 kc, dluhy nemame. Ptam se tedy zustaly bysre doma nebo sly do prace za malo penez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11522
14.3.14 18:26

Jak velka role hraje to, ze nemate skolku? kdo by hlidal? pokud muze manzel nebo tchyne, sla bych do toho, ne kvuli penez, ale kvuli toho, abych zmenila prostredi, vypadla z domu, ja nemam za sebou ani 2 roky, a uz delam brigady, protoze doma cvoknu :roll: ¨
v konecne fazi si to stejne musite vyresit vy jako rodina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
14.3.14 18:28

Hele musíš posoudit ty, jestli vám stačí 20 000 a jak bys to měla se školkou. Jako ty peníze jsou v podstatě minimálka, ale na tom nějak ani nezáleží, pokud se na to díváš tak, že se chceš dostat ven mezi lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
14.3.14 18:33

@mumík A ta práce by se ti hodně líbila, nebo je to jenom aby si nějakou práci měla? A je to nabídka na práci jen teď hned, nebo se tam často přibírá a za rok by si na to samé místo mohla nastoupit?
Naplňuje tě být doma, nebo toužíš po práci?
Podle toho bych se rozhodovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.3.14 18:44

To je na chráněnou dílnu ubohý plat, to nechápu., proč. No nic.
Nárok být doma máš do sedmi let věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.3.14 18:45

Me naplnuje byt doma i v praci, ktera pro me neni casove narocna a jsem mezi lidma ale zase manzel chce abych zustala doma do toho tchyne ze mala je nestastna a tchyne ze z ni pak na palici kdyz ji ma hlidat. Skolka by to prave vyresila, rano by si ji tchyne odvedla a ja si pro ni odpo prisla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.3.14 18:47

Terinka4444 ja myslela ze je to 4 let veku ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.3.14 18:49

Ne, aby za tebe stát platil zdravotní, tak do sedmi let při jednom dítěti nebo do patnácti let při dvou dětech. školku nedostaneš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.3.14 18:51

Nee do skolky ji nevzaly a letos jdem po 2 k zapisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.3.14 18:52

Hm, tak to nevím, ale ten plat mi na chráněnou dílnu přijde nitounký, kolik by to hodilo měsíčně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
14.3.14 18:56

Ahoj, záleží také jestli by si měla práci v místě, nebo by si musela dojíždět. Zdravotní pojištění za tebe stejně z důvodu invalidity platí stát, ať jsou dítěti 3 a nebo 8 let. Pracovala jsem v chráněné dílně za stejných finančních podmínek jak popisuješ. Dojížděla jsem a ve finále když sem odečetla náklady na dopravu donesla jsem domů 4200.K důchodu to sice bylo dobré, ale musíš posoudit sama jestli ti ta částka opravdu stojí za to. Upřímně říkám že se mi za ty peníze v mrazech a sněhu ani vstávat nechtělo. V chráněné dílně můžeš pracovat i osm hodin aniž by ti byl odebrán důchod. Potom to dělá kolem sedmi tisíc čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.3.14 19:59

Za 6.000 kc hrubyho, davaj malo prtoze zamestnavaji osoby s inv. duchody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.3.14 20:02
@mumík píše:
Za 6.000 kc hrubyho, davaj malo prtoze zamestnavaji osoby s inv. duchody.

právě proto jsou to skety skeťácký, že dávají tak málo. Dostávají dotace jako kráva s prominutím, takže nechápu, že to neají zpět lidem. V podstatě je nic nestojíš, pro ně jsi síla, kterou jim komplet zaplatí stát, ai nemají tu slušnost, dát ti tu osmičku. No nic, jsem se zase rzčílila :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
14.3.14 20:31

Kliiid:-) Taky jsem se prave ptala proc neni za to minimalni mzda, pry ze je zkraceny uvazek tak nemuze byt 8.000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
19.9.14 21:11

:mavam: teď zrovna přemýšlím nad stejnou otázkou. Mám sice ID 3.stupně, ale nemusí mi zůstat…Ptala jsem se na sociálce a pokud je ID 1.a 2.stupně, musí být člověk hlášený na ÚP, ale stát za něj neplatí sociální, ani roky se nezapočítávají do starobního důchodu. Zrovna to řeší švagrová a aby se roky započítaly, musela by si platit 1800Kč měsíčně sociálku, na což samozřejmě s ID 1.stupně nemá :-(.Momentálně je v chráněné dílně volné místo, což je vyjímka, tak řeším, zda ho vzít, či ne :-(…nevím zatím plat, ale pokud je realita, co tady čtu…tak nic moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat