Nástup do práce po 6 letech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
14.3.14 11:32

Nástup do práce po 6 letech

Jdu si sem pro radu co byste dělali na mém místě: Koncem května mi končí rodičovská dovolená, tak jsem se dnes byla dohodnout do práce kde jsem pracovala před mateřskou. Jenže během mateřské jsem se přestěhovala a do práce bych musela dojíždět skoro hodinu a půl a nastoupit bych měla teda v červnu. Naštěstí mi teda povolila zkrácený úvazek na šest hodin, ale i tak to bude jentaktak, stihnout děti vyzvednout ze školy a školky. Ale malou mi do školky vezmou až od září a syn půjde do školy. Zkusila jsem se s šéfovou dohodnout o neplaceném volnu, ale to mi jak jsem čekala nepovolila. A tak řeším jestli mám nastoupit zpět nebo dát rovnou výpověď. Nějak si nedovedu představit jak to bude ty tři měsíce co nastoupim fungovat s dětmi. Manžel si sice dovolenou vzít může, ale ne celé tři měsíce. Já dovolenou nebudu mít skoro žádnou, babičky pracujou. Kdyby to byly dva měsíce tak to by se nějak dalo, ale tři teda nevim. Práce to byla kancelářská, sice taková monotónní, ale to by mi nějak nevadilo. Jinak jsem tam byla spokojená. Lidi tam perfektní. Prostě nevim. Hodně mě odrazuje to dojíždění a ty tři měsíce co s dětma. Tak co myslíte? Mám to tam zkusit? Nebo si začít pomalu něco hledat? Bydlíme kde relativně není velká nezaměstnanost. Asi 20km od Prahy. Ale říkám si kde by mě vzali když jsem byla 6 let doma a s dvěma malýma dětma. Předem děkuji za názory!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
14.3.14 11:35

Určitě bych tam nekončila, práce je všude málo. Co soukromá školka na jeden měsíc pro mladší dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
14.3.14 11:37

Pokud ti ta práce vyhovuje, vyšli ti vstříc s pracovní dobou, šla bych tam a hlídaní o prázdninách bych nějak vyřešila. Kvůli 3 měsícům bych se nevzdávala dobré práce. Můžeš si už teď začít hledat buď maminku na RD, která by ti je na těch pár měsíců pohlídala a přivydělala si nebo nějakou paní na hlídaní, příp. soukromá školka, ale tam nevím, jestli by ti je vzali jenom na 3 měsíce. Ale práce bych se jen tak nevzdávala

• Citovat
  • Upravit
7240
14.3.14 11:41

Hodinu a půl bych rozhodně nedojížděla. Dala bych výpověď a už teď hledala práci blíž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5204
14.3.14 11:42

Tak i když pracujou i babičky, ale jsou v dosahu, snažila bych se to nějak popytlíkovat i s nimi…něco manžel, něco babičky, jestli máte i nějakého dědečka, pak určitě nějaké hlídání soukromé…Tři měsíce utečou jako voda a Ty bys kvůli měsíci ztatila dobrou práci a pak se doma užírala, že nemůžeš najít jinou…
Navíc pokud Ti to nebude vyhovovat, tak se lépe něco hledá, když už něco máš a hlavně po mateřské se zase trochu zajedeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
14.3.14 11:45

Pokud bydlíš 20 km od Prahy, tak předpokládám, že práci budeš stejně hledat v Praze a dojíždět budeš tak jak tak.

Výpověď bych rozhodně nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
14.3.14 11:58

Na výpověď je vždy času dost. Zkus hledat a uvidíš, jak to u vás s prací je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
14.3.14 11:59

Hodinu a půl dojíždění? To znamená práce + tři hodiny na cestě? 8o To říkám upřímně, že bych nedělala a dala výpověď. Začala bych hned teď hledat jinou práci s nástupem v září.

Hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
14.3.14 12:08

Tak jestli by jsi musela zajistovat hlidani lro deti na dva nebo tri mesice, to uz je jedno, ne? :think: Jinak osobne bych vypoved nedavala, tu muzes dat kdykoliv. Treba budes prekvapena a cela sitace se uklidni. A dojizdeni mas hodinu a pul mhd? Pak by bylo reseni dojizdet autem, pokud te to vyjde casove lip. Jinak pokud das vypoved, tak pocitej s tim, ze nemusis narazit na zamestnavatele ktery ti nabidne zkraceny uvazek dle tvych potreb. A v jakem oboru delas? Myslis, ze by jsi praci sehnala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
14.3.14 12:15

Asi bych se zkusila porozhlédnout po něčem jiném, ale výpověď bych nedávala. Pokusila bych se zajistit hlídání příbuzenstvem nebo soukromým hlídáním či školkou. Skončit můžeš kdykoli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
14.3.14 12:23

Ja bych si na ty 3 mesice zaplatila na hlidani nejakou pani nebo kamaradku, ktera je bez prace a stridala bych hlidani, dovolena manzel, ja a marodni na deti jednou muze jit manzel na paragraf jednou ty a babicky maji urcite taky nejakou dovcu alespon tyden. Vypoved bych v dnesni dobe nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
14.3.14 12:29

Mimo tema jo.. Kolik vydelas na zkraceny uvazek, kdyz se ti vyplati to dojizdeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.3.14 12:33

Při takových podmínkách, jaké máš bych já do té práce šla zpátky.
Vyšli ti vstříc zkráceným úvazkem a i když dojíždět skoro hodinu a půl, tak to není až taková hrůza.
Neříkám, že nebudeš unavená, ale jestli bys stíhala i při takovém cestování školku, tak neváhej a ber to.
Já jsem to měla horší při návratu - 12-ti hodinové šichty + 4 hodiny denně vlakem (tam i zpět). Školka od 7:00 do 15:00, no tak nazdar. Hlídání nula (ani sousedé nemám v okolí nic moc výběr), takže já odejít musela.
Ale ty to máš jednodušší a ty tři měsíce bych polepila jak se dá - dovolenou, sousedkou, kamarádkou,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
14.3.14 12:40

@petur já bych se vrátila, práce se dneska hledá šaptně a kor se dvěma dětma - co třeba nějaká soukromá školka v místě zaměstnání? proč bys neměla mít dovolenou? když se vracíš po RD, tak máš nárok na celou dovolenou, krácenou teda u tebe za částečný úvazek, ale jestli máš 25 dní, tak když nastoupíš v červnu, tak při plném úvazku budeš mí 21 dní (takhle to vypočítali u nás ve firmě kamarádce, co se taky vracela)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
14.3.14 12:47

"@acimedaca podle me se krati i tak.. Prece kdyz na tak taky nebufe mit narok na celou dovcu…

Příspěvek upraven 14.03.14 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat