Nástup do práce po 6 letech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
14.3.14 12:48
@acimedaca píše:
@petur já bych se vrátila, práce se dneska hledá šaptně a kor se dvěma dětma - co třeba nějaká soukromá školka v místě zaměstnání? proč bys neměla mít dovolenou? když se vracíš po RD, tak máš nárok na celou dovolenou, krácenou teda u tebe za částečný úvazek, ale jestli máš 25 dní, tak když nastoupíš v červnu, tak při plném úvazku budeš mí 21 dní (takhle to vypočítali u nás ve firmě kamarádce, co se taky vracela)

Tím si nejsem moc jistá.
Dovolené bude mít adekvátní část k odpracovaným měsícům. Pokud nastoupí v červnu, nemá nárok na dovolenou za těch 5 měsíců neodpracovaných (leden až květen). Bude mít nárok na dovolenou za těch 7 měsíců (červen až prosinec). Vychází to zhruba na 14 dnů asi? :think:
Ale nechci kecat.
Záleží asi, jestli si starou dovolenou před nástupem na mateřskou nechala proplatit nebo vybrala nebo ji má. Ale tipuji, že žádnou starou už nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
14.3.14 12:53

@murkyf tak to není v případě, že se vracíš z RD - to máš právo na celý rok dovolené (protože už jsi zaměstnanec) a jen se odečítá 1/12 za každých neodpracovaních 120 dní nebo tak nějak, přiznám se, že si to už nevybavuju - rozhodn se to nekrátí o celé měsíce, cos nebyla v práci.

@radúna opravdu to tak je - řešila jsem to loni já i moje koleyně - vracely jsme se po RD - ona na plný s od července - a vypočítali jí dovolené 21 dní. Já na částečný a mě to vyšlo na 12,5 dne z původních 25.
Tam je nějaký fígl v otm, že už jsi zaměstnaec a né nově příjmaný člověk, alespon tak mi to říkala naše personalistka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
14.3.14 12:54

Pokud bude mit 20 dnu dov. Na rok ja je to ze zakona, tak to vychazi na 11,5 dne.. :-)
@radúna
20:12=1,66*7=11,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
14.3.14 12:55
@murkyf píše:
Pokud bude mit 20 dnu dov. Na rok ja je to ze zakona, tak to vychazi na 11,5 dne.. :-)
@radúna
20:12=1,66*7=11,5

Jj, já vycházela z těch 25-ti dnů dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
14.3.14 12:55

Takze kdyz by nastoupila v prosinci, yak si muze vzit cely mesic dovolenou? @acimedaca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30831
14.3.14 12:57

@murkyf ne - krátí se to - a tedka nevím přesně jak - myslím že za prvních neodpracovaných 120 dní o 1/12 a pak za každých dalších neodpracovaných 21 dní o 1/12.jinak čerpání dovolené závisí samo na tom, jak jí to zaměstnavatel schválí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
14.3.14 12:58

@petur V dnešní době se práce shání těžko. Buď ráda, že máš obstojnou práci a zkus si jí udržet. Zaplatila bych si soukromou školku nebo nějakou chůvu na ty tři měsíce. Bude to jen přechodné období a za možnost mít práci to stojí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
14.3.14 13:13

Nevím, jakým směrem od Prahy bydlíš… Já bydlím hned za Prahou, východním směrem a máme tady poblíž možnost příměstských táborů, což je v podstatě jako školka, akorát se tam přihlašuje po týdnech a zdá se mi to fajn… Letos toho asi taky využiju…

Jinak s výpovědí bych se rozhodně neukvapovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
14.3.14 13:30

Holky díky moc za názory. No dojížděla bych půl hodiny autem na kraj Prahy na metro a pak přes půl hodiny metrem přímo k práci. Jako asi to zkusim, výpověď můžu dát vždycky. Ještě teda záleží jak se dohodneme na platu, aby se to vůbec vyplatilo. A to léto snad nějak vyřešíme, teď i moje rodiče by snad občas mohli. No a ještě se podívat na nějaké ty příměstské tábory. Taky není špatný nápad. A uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12958
14.3.14 16:00

Já dojíždím do práce přes hodinu a pracuji ve stejném městě, ve kterém bydlím.
Přijde mi to v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.3.14 16:09

Po 6 letech doma bych byla ráda, že mě někde vůbec vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.3.14 20:52

Moje reálná zkušenost. Starší bráška ve školce, mladšího nevzali, a po pár rozhovorech s novou budoucí nadřízenou bylo jasné, že se nedomluvíme. Řešila bych dojíždění do dvou školek (každá v jiném místě) a ještě vcelku dost nepravidelnou pracovní dobu včetně víkendů. V prostředí, které se novou nadřízenou dost změnilo (z kreativní pohody na časově úkolový stres). Plat taky nic moc, vesměs by padl na dojíždění a na školkovné. Pokud by vyzvedával a hlídal manžel a krátil si tak sobě pracovní dobu, krátil by se pochopitelně i jeho příjem. Nakonec jsem zůstala s menším doma… sice půl roku… ale našla jsem malé úvazky, které jdou výtečně s dětma zkloubit.

Lituju tedy profese, kterou jsem vzdala, ale do té samé řeky, co tekla před šesti lety, už bych se stejně vrátit nemohla. Už jen proto, že ve čtyři bych šla do školky, a ne v sedm do hospody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat