Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co se týče vaničky tu já už nepotřebovala ani doma v 6m, koupala jsem už ve vaně. A i kdyby určitě bych nebrala na dovolenou, to se dá zvládnout ve vaně. Příkmy.. ono uvidíš zda budeš kojit, nebo UM. Zda už bude jíst nějaké jídlo. Já na dovolené volila na oběd skleničky (hami, hipp, dm bio), určitě bych na pokoj chtěla mikrovlnku a varnou konvici. Abys i v noci případně mohla připravit UM kdybys nekojila a at můžeš kdykoliv ohřát příkrm. Ale ono uvidíš dítko se ti může budit v noci co hodinu a na dovolenou nebudeš mít ani pomyšlení, nebo bude super anebo budeš chtít i tak jet a prostě se odreaguješ. Každopádně za sebe objednala bych. a ten týden zvládnete bez vaření příkrmu a věci co máte doma. Dítk stačí maminka, jídlo, plíny, oblečení ![]()
My byli s půlročním v hotelu Volareza https://www.booking.com/…anov.cs.html?… a super ![]()
@Vesničanka1 píše:
@Veru1987 ježíši připadá mi to teď komplikovanější než cesta do chorvatska s velkým psem co žere barf![]()
tak pokud nebudu spát tak už je fuk zda budu nevyspaná doma či na dovolené
ale na dovolené se nebudu muset starat o domácnost, zvěřinec a ještě vařit
Myslím že zase tak složité to není. A přesně jedno kde nebudeš spát. Určitě bych na dovči nevyvyřovala příkrmy, nakoupit. Uvidíš co ti bude zrovna jíst, třeba budeš v 6ti měsících jen kojit. Třeba bude na UM. A jednou denně oběd.
@Vesničanka1 My jezdili s prcky po dovolených v ČR od jejich 3 měsíců. Když jsou to miminka, potřebují jen to mlíko a plíny. Když začali s příkrmy, řešili jsme to na dovolené skleničkami z DM. Dokonce jsem nepotřebovala ani mikrovlnku, standardně si vozíme s sebou na dovolené malou cestovní varnou konvici a 2 hrnečky, takže jsme vždycky šupli skleničku do hrnečku, zalili horkou vodou, příkrm promíchali a prcek mohl baštit. A skleničky dnes koupíš všude, nemusíš vozit s sebou z domu.
Koupání jsme nijak nehrotila, vzala jsem s sebou do sprchy, když bylo třeba, většinou ale utřela jen žínkou. To mimčo se fakt nezašpiní… ![]()
Je teda fakt, že naše děti nebyly nijak režimové, spaly, když potřebovaly, jedly, když byla pro to příležitost, když nebyla, tak kojení. Tak to mají dodnes, cestování a turistiku zvládají s přehledem, přizpůsobí se aktuální situaci - s jídlem, spaním, hygienou… ![]()
@Vesničanka1 píše:
A jak to bylo se schodama do pokoje a kočárkem atd?
Nesmíš nad tím tolik přemýšlet, ono se vše nějak vyřeší
.
@Vesničanka1 píše:
A jak to bylo se schodama do pokoje a kočárkem atd?
My nechávali kočár v autě. Většinou jsme ho ani nevyužívali, hodně jsme nosili (manduca, později nosička Deuter), děláme pěší turistiku, kočár, i když terénní, nebyl na tůry moc praktický.
@Veru1987 píše:
Nesmíš nad tím tolik přemýšlet, ono se vše nějak vyřeší.
Přesně tak!
Ono je asi důležité chtít jet a chtít si to užít…
A to já vždycky chtěla. Moc. ![]()
@Vesničanka1 objednej si na pokoj cestovní postýlku, a ten kočárek v autě je nejlepší -nikdo ti ho neušpiní, nikde nezavazí
Mimčo potřebuje mít co jíst, takže kojení nebo UM, vzala bych si rychlovarnou konvici. Pokud už bude jíst příkrmy tak skleničky, ohřejí v každé restauraci. Mít kde spát, pořídila bych si cestovní postýlku. Umyjes klidně i v umyvadle nebo s Tebou ve sprše.
Já osobně bych teda volila polopenzi, nechtěla bych se muset v poledne vracet na jídlo. Ale my jsme výletoví, nás by to obtěžovalo.
Nehledej v tom vědu, žádná není.
Nad ničím nepřemýšlej a uži si to. Věř, že to na dlouhou dobu bude poslední pohodová dovolená. Mimčo uspíš v kočárku, popřípadě si s tebou bude hrát na dece a ty si budeš jen užívat. Až bude o rok starší, tak už se nezastavíte a budete ho všude nahánět. Okoupat jde i v umyvadla a skleničku ti ohřejí v každé restauraci. My byli na Vranově letos a bylo to super.
A nechcete jet na nejakou lepsi dovolenou uz ted, kdyz jsi jeste tehotna? Pokud si to chcete zazit az s mimcem, tak uplne v klidu. Zamluvila bych si apartman at si muzete vecer i sednou jen s manzelem spolu a ostatni se nejak vyvrbi
My jsme na jednu dovcu vanicku brali:sice na nas vsichni koukali jak na blazny, ale absolutne jsem to neresila. Byla jsem pak aspon v klidu ![]()