Dovednosti na konci 7. měsíce

38
25.1.11 16:16

Dovednosti na konci 7.měsíce

Ahojky zajímá mě jak jsou na tom vaše dítka v tomto věku,mám dvojčata kluky a jeden už sedí,sám se posadí jen z polštáře,stojí pevně na nohách a leze ne úplně po čtyřech ale snaží se,je to jen otázka času,a druhý je takový pohodář,sedět se mu nechce,jen se plazí,a postavit se pevně na nohy to už vůbec ne,tak se chci zeptat jak jste na tom vy ,,ostatní maminky s děckem stejného věku,,díky :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
25.1.11 16:25

miso - když ono je to prostě dítě od dítěte … jedno je rychlejší jiné pomalejší.každé má své tempo a fakt nejde porovnávat :). Můj Jája byl akční mimino … brzo se přetáčel, před 4 měs se už plazil, za chviličku lezl, a v rovných 5ti měs se postavil sám v postýlce a už ho nic nezastavilo vůbec, obcházel nábytek tak statečně že se v 8mi měs pustil a šel :nevim: .(a jestli budoucí druhý potomek nebude nejlínější mimino na světě, půjdu to reklamovat :D) Takže srovnávat fakt nejde. Šak to sama na klucích vidíš že jeden je pohodář a druhej tak normál :) …

• Citovat
  • Upravit
25.1.11 16:53

Naše malá se začala přetáčet brzy, ted na začátku 7 měsíce lozí po 4 po celém bytě jak raketa, když ji postavíme do postýlky, tak se chvilku udrží, sedne si taky sama ze 4, ale ne narovno. Starší syn po 4 nelozil, zato v 6 měsících se držel postýlky a v 8 měsících už chodil sám. Nesrovnávám je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
25.1.11 18:01

Tak naše Ája ta je vklidu, kam by chvátala. Na zemi se akorát tak točí kolem své osy jak se po něčem chce natáhnout, trochu se i plazí. Už sem jí viděla i jak trénuje na všechny 4. Zas mám aspoň ještě chvilku klid. Za to Klárka ta byla pravej opak. Opravdu každý dítě je jiný a nemá smysl srovnávat. Počkej až ti budou obě lézt nebo chodit a každý na jinou stranu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
25.1.11 19:03

To je mi jasné,každé děcko je jiné,Davídek to je prostě pohodář a vůbec nikam nespěchá,je spíš takovej ukecanej a to mu zatim stačí,točí se taky dokola,zkouší lézt ale zvedá jen zadeček a neví co s rukama,zato Daneček to je pravý opak,ten už by chtěl snad i chodit,a když mu něco nejde tak se jen vzteká,jeto takový šídlo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
2.2.11 09:22

No tak ja se taky pridam s dovednostma :-D nam sice ted bude 7mesicu..ale zatim se jen kouli po celem pokoji :-) no a kdyz pase,tak se neumi poradne zeprit o ruce,ale nohama se snazi,jen ty ruce mu moc nejdou. Tak uvidime..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.11 12:31

Ahoj tak náš Matýsek bude mít 7 měsíců a zatím nesedí ale už se pomalu snaží odrážet nožičkama. Přetáčí se jak kolotoč chvilku na zádech chvilku na břichu. Když mu to nejde zpátky tak huláká jak na lesy. Ale koukám jak jsou vaše dítka čilá to je super. Náš ještě pořádně neví na co ty nožičky má. Chytá si je ale nějak se mu na ně nechce. Když ho dám do chodítka tak se odráží ale nemá moc sílu takže stojí na místě a za chvilku ho to přestane bavit.Takže uvidíme co se bude dít dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
2.2.11 13:03

Ahojky, tak já snad začnu mít depku :-) Naše Eliška má 7m a dva dny, přetáčet se začala na konči 6tého měsíce, toť asi vše 8-o Přetáčí se, ale jen na jednu stranu, zvedá se na ručičkách, sem tam trochu jakoby nadzvedne zadeček, ale nic víc. Nožky nic, těma spíš máchá ve vzduchu. V sedě se neudrží, hned se kácí na stranu, ani když ji držím ve stoje, tak jen péruje na špičkách. Zato vykládá až až. Kamarádka se teď velice divila, jak to, že už Ela nesedí a jak to, že nelozí?! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
2.2.11 14:02

Ahoj to bych neřešila,každé dítě je jiné,mám dvojčata kluky a jeden sám sedí,postaví se,leze a druhý hlavně kecá a jinak je to takový lenoch pohodář ,jen se přetáčí a trochu zkouší lézt,sedět sám neumí-padá do stran,myslím že je to individuální,a vím že je to jen otázka času a půjde mu to taky :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.2.11 14:30

mám 6-ti mesíčního kulihracha.
Příjde mi, že je trochu moc HA. už od miminka drží hlavičku, ve třech měsících se začal přetáčet na bříško kolem 4 začal brblat mama teď už je to i baba,papa,mňam,brm

batolíme se jakžtakž,ale zatím couváme,příjde mi ale spíš že když na něco příjde tak to nedokončí a musí vymíšlet něco víc. Třebe místo aby se pořádně batolil mi příjde, že by nejradší už stoupl. Jinač u stolu chvilku postojí sám, ale když ho chci posadit vzpřímí nohy a nesedne… tak nevím.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
2.2.11 14:37

ahoj tak Míša je na tom asi jako Eliška Verči s.:-) začali sme se přetáčet přesně v 6 měsícich,ale jen na pravou stranu, a přesě v 7 nebo o něco málo dřív se začal točit i na druhou.7 měsíců nám bylo ted 27 ledna. jinak . nesedíme , o lezení nejde mluvit, jak je na bříšku dám před něj hračku, vzteká se páč na ni nemůže dosáhnout, máchá rukama, zvedá prdelku,ale ruce sou ve vzduchu tak si dá po čuně :lol: , jak se vzepře na ruce zase mu nejde prdelka,ani se neodrazí, nevim :nevim: .nu ono to snad náký bude, e o měsíc nedonošenej doktor řiká, že je to tím ataky , že je pohodář, což je pravda, nikam nechvátá,ale zase pusa mu jede od rána do večera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leník07
19.12.11 10:06

Ahoj naše Anina už se přetáčela před 3 měsíce od 5m si sama sedla a lezla do zadu, před 6m si sama začala stoupat a lézt do předu. Neni jí ani 7 a doleze si kam chce, pak si sedne a stoupne si o všechno možný co je po ruce, takže každé je jiné.

• Citovat
  • Upravit
271
19.12.11 11:34

Jak říká Leník07, muj malej je to samý, právě dneska je mu 8 měsíců a za ruce chodí normálně,už se jednou i pouští, stoupne si sám kdekoliv, sedne si, přileze si kam potřebuje, drží si lahvičky, sám si zkouší i lžičku, ale to s mojí pomocí, jelikož by to u nás vypadalo všemožně nemožně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leník07
19.12.11 12:00

To mi povídej, alespoň nejsme sami, tak když jí držíme za ručičky, tak ťapká. A mě všichni říkali, že to divný, že je moc do předu. Aspoň že nejsme sami.

• Citovat
  • Upravit
271
19.12.11 15:38
Leník07 píše:
To mi povídej, alespoň nejsme sami, tak když jí držíme za ručičky, tak ťapká. A mě všichni říkali, že to divný, že je moc do předu. Aspoň že nejsme sami.

Mě to taky každej říkal, úpak se postavil dr v půlroční prohlídce, nic neříkala, tak jsem nijak nebránila. A dneska je kamarádka, která má 16měsíční, u vytržení, když vidí jak můj malej už teď krásně sedí, ťapká, stoupá si, jí po lžičce, drží si lahvičku atd… Ten její začal sedět prý v 10 měsících, lézt v 11 měsících a stoupat v roce, dneska je teda už hezky chodí, to jo, dohnal to jo…

Ale i tak, máme to ale šikovný díťátka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky