Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem
Chystáme se na naší první rodinou dovolenou. Rádi bychom do Itálie, jelikož už jsem tam byla a líbilo se mi tam. Hledáme nějaký pobytový zájezd. Mému synovi budou v dubnu 3 roky a já váhám jestli jet autobusem nebo letecky. Rádi bychom jeli v sezone červen/červenec… zajímalo by mě jestli platíte pobyt za 3 osoby nebo pro dítě jen letenku? A v jakých destinacích se Vám líbilo a rádi se tam vracíte? Do jaké ceny se vším jste se vešli? Za 2 dospělé a dítě? Ptám se orientačně, samozřejmě že se na vše informuji v cestovce ale kdyby jste mi neco doporučili tak by mi to třeba usnadnilo rozhodování
děkuji za názory
@wiki čiki Nám i dětem se líbilo Caorle, ale jeli jsme tam autem - měli jsme s sebou 2 kočárky a tak podobně. do letadla bychom toho měli moc. Tam je to pro děti super, pozvolný vstup do vody, velký počet různých hřišť, aquapark i lunapark přímo ve městě. Stálo nás to na týden k 50.000,– Kč / autem / 4 lidi. Děti měly nějakou slevu z pobytu v hotelu
.
@Eloushek děkuji
cena se zdá být celkem vysoká ale to jen z mého pohledu. My by jsme si taky asi zaplatili all inclusive aby jsme tam nemuseli nic kupovat.
Caorle jsem tuším byla se školou ![]()
@wiki čiki V Caorle bylo hodně lákaček na peníze, všude něco prodávali, tak možná proto a taky jsme si ve městě dokupovali obědy. Jinak loni jsme byli letecky na Korfu a to vyšlo cca o 7.000,– Kč laciněji. Bylo to takové „bohem zapomenuté“ místo, ale užili jsme si to i tak a možná i víc. Půjčili jsme si auto na výlety, dobře tam vařili, zažili jsme místní pouť, aquapark i hlavní město. Letovisko se jmenovalo Agios Georgios, hotel Alkyon - nemohli jsme si stěžovat na nic. Letos nepojedeme nikam - místo toho budeme předělávat pokojíček
. Tak ať dobře vyberete… ![]()
My byli letos v porto santa margarita v nadhernym apartmanu s bazenem. Jeli jsme autem a tri dny nas vysli na 20 000 ale nesetrili jsme na nicem. Denne restaurace, kavicky atd… letos asi pojedem zas. Jinam se mi nechce kuli teroristum. ![]()
Jo kdybych se nebala tech teroristu urcite bych letela do cerny hory. Ta nas v roce 2013 vysla letecky s polopenzi i kapesnym tyden na 26 000
je to tam extra levny.
Dekuji za prispevky holky. já hlavne vaham skrz ten autobus. já tam autem nedojedu (bála bych se) a autobusu se bojim protoze ta cesta je opravdu dlouha a malej neni zvyklej…nadruhou stranu ten cenový rozdíl autobus/letadlo tam je..
@Boudová prave ze ne. v monulosti mel zdr. potize a nemohl si udelat ridicak. a pochybuju ze se mu tet do prazdnin bude chtit delat…
Ahoj, my s malým do zahraničí cestujeme už od jeho 3 měsíců. Co se týká letadla, tak to ze začátku neměl moc rád a plakal. Postupně to však bylo čím dál lepší a většinu času i prospal. Nyní je mu 5 let a lítání je pro něj skoro stejné časté jako jízda autobusem a je s tím v pohodě. ![]()
Nám se líbilo hodně v Řecku, Itálii a hlavně na Krétě a Korsice.
Maminky, hledám doporučení na dovcu k moři - já s dcerou 9 let. Autobusem, polopenze. Myslela jsem cenu do 20tis se vším všudy a evidentně jsem měla zkreslenou představu o cenách ![]()
Něco málo peněz bych mohla přidat, ale opravdu se nedá sehnat levnější? Na netu to vždy hrozně naskace při konecne kalkulaci.
@Máca-Míša: pokud bys chtěla s náma, tak máme několik posledních volných míst. Jedeme 15.7. autama do Bulharska, vracíme se 31.7. Náklady pro dva odhadujeme na cestu 5000 Kč(2/4 auta) a 10.000 (pokoj).
V sestavě máme dvě děti (3,5) s rodiči a pak dva single kluky těsně pod 30 let.
@wiki čiki: v žádném případě ani na chvilku neuvažuj, že by někdo nezkušený měl řídit větší vzdálenost. Každej rok vyrážíme někam autama a tihle nezkušení řidiči jsou neskutečnej problém.
Díky za nabídku
musíme na začátku července nebo až na konci a srpen. Dcera bude mezi tím na dovce s prarodici