Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Příští rok bychom chtěly s prckem v té době 3,5 let k moři. Spíše v září apod. Nechceme z horka do horka, tudíž chcene jet mimo sezónu. Nejlépe písečná pláž, pozvolný vstup do moře. Nejvíce uvažujeme zatím nad Řeckem, ale nebráníme se i jiným destinacím. Dívala jsem se, že cestovky už moc nenabízí děti zdarma či výhodně 🤷🏼♀️. Prosím o tipy na místa, resorty, případně i jakou cestovku volit či je lepší koupit pouze ubytování a jet autem (což se mi zase nechce trápit např. 24 hodin autem, když letecky lze být na místě za 2-3hodiny)? Tipy na jakékoliv destinace a resorty, kde jste byly spokojeni. Jde o první dovolenou, tak moc nevím co a jak. Předem děkuji za každý tip a radu 😊
Kam bys chtela jet 24h autem? Letadlem jsi sice za 2-3 h na miste, ale musis byt na letisti 2h predem, pak letis, nez vystoupite, nez odjede transfer do hotelu, takze ono v souctu je to klidne 7-8hodin na ceste:)
Co treba nejaky kemp v Italii, Chorvatsku?
Villaggio san francesco
Spiaggia e mare holiday park
Zaton holiday resort
@Euforia píše:
Kam bys chtela jet 24h autem? Letadlem jsi sice za 2-3 h na miste, ale musis byt na letisti 2h predem, pak letis, nez vystoupite, nez odjede transfer do hotelu, takze ono v souctu je to klidne 7-8hodin na ceste:)
Villaggio san francesco
Zaton holiday resort
@Euforia píše:
Villaggio san francesco
Zaton holiday resort
Tím mi taky někdo argumentoval. Ale ten rozdíl je v tom, že na letišti dejme tomu 30 min stojíš na check in, potom si dáš kafe, podívat tam a tam 2h (mimo jiné, my 2h předem na letišti nikdy nejsme, není to podmínka, jen doporučení) takže ty 2h utečou, pak 2h sedíš, koukáš, něco si objednáš a zase ty 2h jako nic. Transfer - vybíráme si hotel cca do 30 min od letiště. Takže taky žádná tragédie. Zkrátka se pořád něco děje, uteče to rozhodně líp než 8h v autě, teda že jo, taky to není 8h, ale třeba 10h, protože zastávky a když je štěstí tak zácpy. Takže místo krásných 8h, jedeš klidne 18h. Urvany děti v autě, protože jen sedí
Za nás jedině letadlo
@stinga píše:a když přidáš zpoždění letadla, tak jsi na 12 hodinách
A když přidáš zácpy, tak klidně na 18h.
Letěla jsem 30× letadlem víc jak 30min zpoždění nemělo
Dá se na vlastní pěst i letecky, nejen autem. Koupíš letenky zvlášť, úbytku zvlášť, transfer zvlášť. Ale pokud je to vaše první dovolená navíc s dítětem, tak bych radši spoléhala na cestovku, abyste z toho nebylo zbytečně ve stresu. Autem do Řecka ani omylem.
@Anik6 píše:
A když přidáš zácpy, tak klidně na 18h.Letěla jsem 30× letadlem víc jak 30min zpoždění nemělo
Taky jsem nikdy neměla nějaký extra zpoždění, dokonce to pilot většinou dohnal.Po Evropě je člověk letecky všude za chvilinku i s nějakým čekáním na letišti.
@Anik6 píše:
A když přidáš zácpy, tak klidně na 18h.Letěla jsem 30× letadlem víc jak 30min zpoždění nemělo
já letěla asi 5× celkem, ![]()
letos na Mallorcu - při letu tam zpoždění 50 minut,
při letu domů zpoždění téměř 3 hodiny - při nočním letu fakt lahůdka, když pak ještě jedeš autem z letiště 90 km
@stinga píše:
já letěla asi 5× celkem,
letos na Mallorcu - při letu tam zpoždění 50 minut,
při letu domů zpoždění téměř 3 hodiny - při nočním letu fakt lahůdka, když pak ještě jedeš autem z letiště 90 km
To ti ale vrátí asi 300 éček ne
zakladatelko dej si Invii, pres odkaz děti zdarma vybirej zájezdy, pro první dovolenou Bulharsko a hotel dle preferencí.
Zakynthos Kalamaki ideál. Pět kilaku od letiště. Mallorca Menorca taky super. My litame tak dvakrát třikrát do roka, jednou jsme měli dvě hodiny zpoždění. Jinak na čas nebo plus minus hodina. Rozhodne lepší než trčet tři hodiny v zácpě na Chorvatských hranicích (což už aspoň letos teda odpadlo), ale stejně vesměs kvůli nájezdům v sobotu jsou všude děsný zácpy. Itálie sever, kde jsi za osm hodin, to at se na mě nikdo nezlobí, ale Bibione Caorle Rosolina atd. moře hnus, hafo komárů, ne díky. Normálně leťte, ten Zakynthos mi s malými dětmi přijde fakt ideální. Litame s dětmi od malinka a úplně v pohodě.
@Euforia o Itálii na moře jsem neslyšela moc dobré reference a co se týká Chorvatska to zvažuji ale asi jako mezi posledními možnostmi. Mě se právě autem nechce drkotat a trápit malého, jenže přítel se strašně bojí letět 🤷🏼♀️
@Netopýr1 moc děkuji za tip. O Bibione jsem právě slyšela a moc se mi to právě nezamlouvá. Známá byla v Bulharsku a zrovna na místě, kde byla moře taky katastrofa 🤷🏼♀️